Verbeelding Book Challenge 2022 | uitgelezen in april

Voor de achtste keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book ChallengeWant: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

Maart was een extreem goeie leesmaand, april was dan weer een heel stuk minder. Pas op 24 april las ik het eerste boek van de maand uit, en het bleef bij dat ene boek. Vandaag (1 mei) las ik wel een boek uit, waar ik in april al in begonnen was. Maar dat is voor de update van mei!

Het antwoord op misschien (Hendrik Winter) – 4*

Adam is een laatbloeier. Hij woont bij zijn oma die dement begint te worden en hij werkt als taxichauffeur voor ernstig zieken. Eigenlijk zou hij graag de Chimborazo beklimmen, de hoogste vulkaan ter wereld, als je vanaf het centrum van de aarde rekent. Maar ja, geen tijd, geen geld… Er komt altijd wel wat tussen.
Dan stapt Jessi zijn taxi in. Ze is jong, mooi en in het bezit van een flinke tumor in haar luchtpijp. Ze heeft misschien niet zoveel tijd meer om haar dromen waar te maken. Dat Jessi en Adam verliefd worden is zeker, een gezamenlijke toekomst is dat niet. Tijd voor Adam om in actie te komen.

Alweer moet ik trouwe volgster en lezer Ellen bedanken voor de tip voor dit boek. Ik vond ‘m in het aanbod van Kobo Plus, en ik heb er heel erg van genoten (ook al was het best een hartverscheurend verhaal). Het deed me ook een klein beetje denken aan de boeken van Jojo Moyes. Nog een klein detail: door het lezen van het e-book waren de prachtige kleuren van de cover mij ontgaan.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge afstrepen.

***

tussenstand Verbeelding Book Challenge: 7/30
tussenstand Goodreads Reading Challenge: 20/37

***

Wat lazen jullie in april?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

12 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2022 | uitgelezen in april

  1. Beter één mooi boek dan 5 mindere. We wisselen elkaar af qua leesdipjes, want na mijn tegenvallende leesmaand maart, heb ik in april een fijner lijstje. Naast de Time to momo reisgids voor onze zomervakantie in juni, las ik 4 fictieboeken, die ik op Goodreads allemaal 4 sterren gaf. Twee waren meer romantische boeken: Wat we achterlaten (Rebecca Yarros) en Halsoverkop (Aline van Wijnen). In de eerste moet een vrouw die net weg is bij haar overspelige man de onafgewerkte roman van haar overleden overgrootmoeder afronden samen met een nogal arrogante bestsellerschrijver. In de tweede wordt dertiger en fanatieke lezer Nicole op slag verliefd op een man die zit te lezen op het plekje waar zij tijdens haar lunchpauze altijd gaat zitten lezen. Beide luchtige maar heel leuke boeken. 84, Charing Cross Road (Helene Hanff) is een specialleke. Maar zo’n 130 pagina’s dun en enkel bestaande uit brieven tussen een freelance schrijfster uit New York en een medewerker van een Londense boekhandel gespecialiseerd in oude tweedehands boeken. De twee ontmoetten elkaar nooit, maar hielden er een decennialange correspondentie op na. Tot slot Al die dingen nu jij er niet meer bent (Emily Spurr). Ik kan het niet korter samenvatten dan de korte inhoud die je op Goodreads kan vinden, maar het is een prachtig verhaal over veerkracht en vriendschap. Gezien je Het antwoord op misschien mooi vond, denk ik dat deze ook wel bij jou in de smaak zal vallen. Een boek dat ik enkele jaren geleden las en wat misschien ook wel iets voor jou is: Iets om voor te leven (Richard Roper). Veel leesplezier in mei!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.