Over Fieke / Contact

Welkom op mijn blog!

Ik ben Sofie, 30 jaar en woon in Gent (België), samen met mijn man en onze zwarte kater, Kasper.

Vaak kreeg ik al de reactie dat ik een onuitspreekbare blogtitel heb. Wel, daarover wat meer uitleg:

Mijn roots liggen in West-Vlaanderen en daar hebben we het woord ‘fietjefatjerietjes’ voor ‘allerhande kleine dingetjes’. Mijn bijnaam is fieke, en als je die twee samenvoegt krijg je dus Fiekefatjerietjes.
In het begin van mijn blogperiode, inmiddels al zes jaar geleden, was het nog niet duidelijk welke richting ik met deze blog op zou gaan en toen schreef ik over allerhande dingen. Meer en meer ben ik beginnen bloggen over plantaardig eten en gebak en ook mijn creatieve kant kwam aan bod (deze heb ik nu afzonderlijk geplaatst – zie daarvoor de pagina Haakwerkjes).

Ondertussen is mijn blog er één geworden over 100% plantaardig eten, met de nadruk op plantaardig gebak. Vooral in België wordt er nog te weinig aandacht besteed aan plantaardig eten / gebak. Naast het feit dat er meer en meer mensen bewust kiezen voor plantaardige voeding zijn er ook heel wat mensen die daar onbewust mee geconfronteerd worden: mensen met lactose-intolerantie en allergieën. Er bestaan talloze Engelstalige blogs en kookboeken, maar in het Nederlands is het aanbod klein. Met mijn blog hoop ik daar een heel klein beetje verandering in te brengen. En misschien komt er ooit wel een ‘Fiekes Gebakjes Bakboek’…

Mijn zin voor creativiteit en mijn liefde – ondertussen bijna passie – voor het bakken kreeg ik mee van mijn mama en mémé.
Als kind was ik altijd graag aan het tekenen en knutselen. Toen ik 12 was wist ik al dat ik architect wou worden. Het was dan ook een vanzelfsprekende keuze dat ik na mijn middelbare school een opleiding Interieurarchitectuur ging volgen.

Ook hou ik heel erg van fotografie. Ik volgde een jaar avondschool om de technieken van de digitale spiegelreflexcamera onder de knie te krijgen. Ik leerde ook heel wat bij door boeken te lezen en blogs te volgen, om de focus te leggen op voedselfotografie.

Neem gerust een kijkje op mijn blog! Hier ga je niet elke dag een nieuw bericht vinden, maar ik doe mijn best om regelmatig nieuwe stukken te schrijven!

Onder de tab Recepten vind je een overzicht van alle recepten op mijn blog, en onder Inspiratie kan je meer lezen over Kookboeken en vind je ook een hele lijst met interessante Blogs en Websites. Binnenkort wordt het gedeelte Informatie ook nog aangevuld, maar daarvoor nog even geduld…

Voor verdere vragen mag je mij steeds mailen op fiekefatjerietjes at gmail dot com.

IMG_6299_bewerkt

Veel lees-, kook- en bakplezier!

fieke