BONEN EN PEULVRUCHTEN
- Linzen (bruine, groene, rode)
- Kikkererwten
- Zwarte bonen
- Witte bonen
- Rode nierbonen
- Spliterwten
GRANEN, BLOEM EN MEEL
- Tarwekorrels
- Couscous
- Havervlokken / muesli / granola
- Rijst (basmati, witte, bruine, wilde, risotto, zilvervlies, …)
- Gierst
- Spelt
- Quinoa
- Bulgur
- Pasta (verschillende vormen) en lasagnevellen
- Noedels (rijst, udon, soba, …)
- Polenta
- Tarwebloem voor gebak (wit en volkoren)
- Speltbloem
- Boekweitmeel
- Kikkererwtenmeel
- Sojameel
- Rijstwafels
- Granencrackers
- Wraps / tortilla’s
- Brood
IN DE DIEPVRIES
- Fruit (om vb. smoothies mee te maken)
- Groenten (erwtjes, prinsessenbonen, …)
- Kruiden (vb. peterselie)
- Soep
- Burgers
- Tofu, tempeh, …
- Ijs
- Bladerdeeg
- Filodeeg
- Brood
KRUIDEN EN SPECERIJEN
GEDROOGDE GROENE KRUIDEN
- basilicum
- dille
- dragon
- laurier
- marjolein
- oregano
- provençaalse kruiden
- rozemarijn
- tijm
PEPER EN ZOUT
- verse zwarte peper van de molen
- verse witte peper van de molen
- grof en fijn zeezout
- keukenzout
SPECERIJEN
- cayennepeper
- gemberpoeder
- kaneel
- kardemompoeder
- komijn (gemalen)
- koriander (gemalen)
- kurkuma
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- paprikapoeder (gerookt)
- pimentòn de la Vera
- piment
SPECERIJEN GROF
- kaneelstokken
- karwijzaad
- komijnzaad
- korianderzaad
- kruidnagel
- mosterdzaad geel
- mosterdzaad zwart
- venkelzaad
SPECERIJENMENGSELS
- curry madras
- garam masala
- ras el hanout
- spaghettikruiden
- speculooskruiden
NOTEN, ZADEN, VRUCHTEN
- Noten: amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten, pecannoten, pinda’s, pistachenoten, walnoten, …
- Pitten: pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
- Zaden: chiazaad, lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, …
- Gedroogde vruchten: abrikozen, cranberries, dadels, rozijnen, vijgen, ..
- Pasta’s: amandelpasta, hazelnootpasta, pindakaas, tahin, …
OLIE EN AZIJN
- Olijfolie (EVOO)
- Zonnebloemolie
- Neutrale olie vb. maïsolie
- Sesamolie
- Kokosolie
- Sojaboter / margarine (*)
- Appelazijn
- Rijstazijn
- Balsamico-azijn
- Rodewijnazijn – wittewijnazijn
- Xeresazijn (Sherryazijn)
- Mirin
OM TE BAKKEN
- Chocolade
- Chocolate chips
- Cacaopoeder – carobpoeder
- Baksoda
- Bakpoeder
- Maïzena / arrowroot
- Puddingpoeder
- Vanille-extract
- Vanillepeulen
- Amandelessence
- Extracten: munt, citroen, rum, …
- Agar agar (poeder of vlokken)
- No-Egg of Egg Replacer
- Voedingskleurstof, sprinkles, …
- Dessertrijst
- Geraspte kokos
- Kokosvlokken
- Oranjebloesemwater, rozenwater
OVERIGE
- Tomatenblokjes – tomatenpuree – passata
- Seitangluten
- Sojabrokjes
- Droge gist + verse gist (*)
- Gistvlokken
- Gedroogde paddenstoelen
- Paneermeel / panko
- Rode en witte wijn
- Bruin bier
- Knoflook
- Uien
- Sjalotten
- Lente-uitjes
- (Zoete) aardappelen
- Chilipepers
- Kiemen (*)
- Citroenen en citroensap (*)
- Limoenen en limoensap (*)
- Gember (*)
- Avocado
- Citroengras (*)
- Olijven (*)
- Kappertjes (*)
- Zongedroogde tomaten (*)
- Tofu, seitan, tempeh(*)
- Yofu (*)
- (opklopbare) sojaroom (*)
PLANTAARDIGE DRANKEN
- Sojamelk (ook ongezoet) (*)
- Amandelmelk, hazelnootmelk (*)
- Rijstmelk (*)
- Kokosmelk (*)
- Groenten- en vruchtensappen (*)
- Witte thee, groene thee, kruidenthee
- Koffie(bonen)
SMAAKMAKERS
- Bouillonblokjes
- Sojasaus / tamari (*)
- Hoisinsaus
- Tabasco
- Likeuren: amaretto, rum, kirsch, …
- Sambal oelek
- Mosterd (*)
- Ketchup (*)
- Veganaise (*)
- Miso (*)
- Wasabi (*)
- Mierikswortelpasta (*)
- Chilisaus
- Currypasta (*)
- Liquid Smoke
- Vegan Worcestershiresaus
- Gomasio
- Zeewier (vers of gedroogd): arame, hiziki, kombu, nori, zeekraal, …
ZOETMIDDELEN
- Kristalsuiker
- Rietsuiker
- Licht- en donkerbruine basterdsuiker
- Poedersuiker
- Agavestroop
- Ahornstroop (*)
- Rijststroop
- Maïsstroop
- Appeldiksap (*)
- Confituren
- Stevia
- Kokosbloemsuiker
(*) te bewaren in de koelkast