In de voorraadkast

BONEN EN PEULVRUCHTEN

  • Linzen (bruine, groene, rode)
  • Kikkererwten
  • Zwarte bonen
  • Witte bonen
  • Rode nierbonen
  • Spliterwten

GRANEN, BLOEM EN MEEL

  • Tarwekorrels
  • Couscous
  • Havervlokken / muesli / granola
  • Rijst (basmati, witte, bruine, wilde, risotto, zilvervlies,  …)
  • Gierst
  • Spelt
  • Quinoa
  • Bulgur
  • Pasta (verschillende vormen) en lasagnevellen
  • Noedels (rijst, udon, soba, …)
  • Polenta
  • Tarwebloem voor gebak (wit en volkoren)
  • Speltbloem
  • Boekweitmeel
  • Kikkererwtenmeel
  • Sojameel
  • Rijstwafels
  • Granencrackers
  • Wraps / tortilla’s
  • Brood

IN DE DIEPVRIES

  • Fruit (om vb. smoothies mee te maken)
  • Groenten (erwtjes, prinsessenbonen, …)
  • Kruiden (vb. peterselie)
  • Soep
  • Burgers
  • Tofu, tempeh, …
  • Ijs
  • Bladerdeeg
  • Filodeeg
  • Brood

KRUIDEN EN SPECERIJEN

GEDROOGDE GROENE KRUIDEN

  • basilicum
  • dille
  • dragon
  • laurier
  • marjolein
  • oregano
  • provençaalse kruiden
  • rozemarijn
  • tijm

PEPER EN ZOUT

  • verse zwarte peper van de molen
  • verse witte peper van de molen
  • grof en fijn zeezout
  • keukenzout

SPECERIJEN

  • cayennepeper
  • gemberpoeder
  • kaneel
  • kardemompoeder
  • komijn (gemalen)
  • koriander (gemalen)
  • kurkuma
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • paprikapoeder (gerookt)
  • pimentòn de la Vera
  • piment

SPECERIJEN GROF

  • kaneelstokken
  • karwijzaad
  • komijnzaad
  • korianderzaad
  • kruidnagel
  • mosterdzaad geel
  • mosterdzaad zwart
  • venkelzaad

SPECERIJENMENGSELS

  • curry madras
  • garam masala
  • ras el hanout
  • spaghettikruiden
  • speculooskruiden

NOTEN, ZADEN, VRUCHTEN

  • Noten: amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten, pecannoten, pinda’s, pistachenoten, walnoten, …
  • Pitten: pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
  • Zaden: chiazaad, lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, …
  • Gedroogde vruchten: abrikozen, cranberries, dadels, rozijnen, vijgen, ..
  • Pasta’s: amandelpasta, hazelnootpasta, pindakaas, tahin, …

OLIE EN AZIJN

  • Olijfolie (EVOO)
  • Zonnebloemolie
  • Neutrale olie vb. maïsolie
  • Sesamolie
  • Kokosolie
  • Sojaboter / margarine (*)
  • Appelazijn
  • Rijstazijn
  • Balsamico-azijn
  • Rodewijnazijn – wittewijnazijn
  • Xeresazijn (Sherryazijn)
  • Mirin

OM TE BAKKEN

  • Chocolade
  • Chocolate chips
  • Cacaopoeder – carobpoeder
  • Baksoda
  • Bakpoeder
  • Maïzena / arrowroot
  • Puddingpoeder
  • Vanille-extract
  • Vanillepeulen
  • Amandelessence
  • Extracten: munt, citroen, rum, …
  • Agar agar (poeder of vlokken)
  • No-Egg of Egg Replacer
  • Voedingskleurstof, sprinkles, …
  • Dessertrijst
  • Geraspte kokos
  • Kokosvlokken
  • Oranjebloesemwater, rozenwater

OVERIGE

  • Tomatenblokjes – tomatenpuree – passata
  • Seitangluten
  • Sojabrokjes
  • Droge gist + verse gist (*)
  • Gistvlokken
  • Gedroogde paddenstoelen
  • Paneermeel / panko
  • Rode en witte wijn
  • Bruin bier
  • Knoflook
  • Uien
  • Sjalotten
  • Lente-uitjes
  • (Zoete) aardappelen
  • Chilipepers
  • Kiemen (*)
  • Citroenen en citroensap (*)
  • Limoenen en limoensap (*)
  • Gember (*)
  • Avocado
  • Citroengras (*)
  • Olijven (*)
  • Kappertjes (*)
  • Zongedroogde tomaten (*)
  • Tofu, seitan, tempeh(*)
  • Yofu (*)
  • (opklopbare) sojaroom  (*)

PLANTAARDIGE DRANKEN

  • Sojamelk (ook ongezoet) (*)
  • Amandelmelk, hazelnootmelk (*)
  • Rijstmelk (*)
  • Kokosmelk (*)
  • Groenten- en vruchtensappen (*)
  • Witte thee, groene thee, kruidenthee
  • Koffie(bonen)

SMAAKMAKERS

  • Bouillonblokjes
  • Sojasaus / tamari (*)
  • Hoisinsaus
  • Tabasco
  • Likeuren: amaretto, rum, kirsch, …
  • Sambal oelek
  • Mosterd (*)
  • Ketchup (*)
  • Veganaise (*)
  • Miso (*)
  • Wasabi (*)
  • Mierikswortelpasta (*)
  • Chilisaus
  • Currypasta (*)
  • Liquid Smoke
  • Vegan Worcestershiresaus
  • Gomasio
  • Zeewier (vers of gedroogd): arame, hiziki, kombu, nori, zeekraal, …

ZOETMIDDELEN

  • Kristalsuiker
  • Rietsuiker
  • Licht- en donkerbruine basterdsuiker
  • Poedersuiker
  • Agavestroop
  • Ahornstroop (*)
  • Rijststroop
  • Maïsstroop
  • Appeldiksap (*)
  • Confituren
  • Stevia
  • Kokosbloemsuiker

(*) te bewaren in de koelkast