365 vragen | april

Naast zelf bloggen, vind ik blogs lezen ook heel leuk. Het afgelopen jaar las ik deze rubriek zo graag bij Irene, dat ik haar een mailtje stuurde om te vragen of ik de vragen over mocht nemen. En hoera, het mocht!

De bedoeling is dat je voor elke dag van de maand een vraag beantwoordt, en de antwoorden dan maandelijks deelt op je blog. Je kan dit dan eigenlijk elk jaar opnieuw doen, om zo een evolutie in je antwoorden te zien. Dus dit jaar (en misschien ook de volgende jaren?) zullen jullie, telkens op het einde van de maand, dus weer een beetje meer over mij te weten komen!

1. Heb je achtergrondgeluid nodig?

Het hangt er een beetje van af, maar meestal hou ik van absolute stilte. Op het werk staat de radio op en dat – samen met gebabbel en getelefoneer – maakt me soms gek. Als ik alleen thuis ben zet ik zelden muziek op. Vaak luister ik wel naar podcasts als ik vb. aan het kuisen of koken ben, maar dat vind ik minder storend omdat ik de keuze zelf kan maken.

2. Wanneer vroeg je voor het laatst om hulp en waarom?

Goh, dat kan ik me niet meteen herinneren. Ik probeer veel zelf te doen en vraag niet zo snel om hulp.

3. Wat zijn de beste omstandigheden om je in een boek te verliezen?

Naast een goed boek (maar dat is niet echt een omstandigheid), vind ik absolute stilte en helemaal alleen zijn de belangrijkste. Ik kan ook heel erg genieten van in de natuur of buiten te lezen.

4. Waar moest je vandaag van glimlachen?

Om de schattigheid en de schoonheid van Juliette.

5. Wat heb je zoveel gegeten dat je het nu niet meer lekker vindt?

Kweeperenconfituur. Dat maakte ik enkele jaren op rij, met kweeperen die we kregen van Bart zijn peter. Mijn zwangerschap was toen ook ergens, dus ik denk dat het hormonale er ook mee te maken zal hebben. Nu smaakt het me niet meer zo.

6. Wat is je favoriete snoep?

Snoepjes eet ik zelden, maar de snoepjes die we als doopsuiker voor Juliette kochten (deze citroensnoepjes van bij Dille & Kamille) vind ik wel heerlijk.

7. Hoe ziet deze dag er volgend jaar uit?

Ehm, geen idee. Ik heb geen glazen bol :-).

8. Wat vind je een mooie eigenschap van jezelf?

Dat ik zorgzaam ben.

9. Vind je het belangrijker dat je zelf gelukkig bent of dat de mensen in je omgeving gelukkig zijn?

De pleaser in mezelf wil het laatste kiezen, maar zou beter wat vaker voor het eerste gaan :-).

10. Ben je gelukkig in je leven op dit moment?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Ongelukkig ben ik zeker niet, maar 200% gelukkig ook niet echt.

11. Wat is het laatste uitstapje dat je deed?

Zaterdag gingen we naar Oostende om er een wandelzoektocht te doen, en zondag waren we bij The Outsider in Oudenaarde voor een Family Day van het werk van mijn man. Twee activiteiten op een weekend proberen we te vermijden, maar de voorbije (en toekomstige) weken is het vaak anders…

12. Wat is je lievelingsdier?

Katten en katachtigen hebben mij altijd gefascineerd. Vooral tijgers vind ik geweldig.

13. Wat is je favoriete seizoen en waarom?

Winter is me te koud, en zomer vaak te warm. Doe mij maar de tussenseizoenen, met herfst op kop. De afgelopen jaren heb ik de schoonheid van de natuur herontdekt en dan staan lente en herfst bovenaan het lijstje.

14. Aan welk eten heb je bepaalde herinneringen?

Aan de taarten van mijn mémé: appeltaart, peperkoek, plattekaastaart, … De liefde voor bakken heb ik echt wel via haar doorgekregen denk ik!

15. Wat was het leukste vandaag?

 • een wandeling na drukke werkdag/werkweek, en overal roze bomen zien
 • een berichtje krijgen van mijn baas als dank voor de inzet bij een groot dossier, en het gevoel dat ik had na een week van teamwork (iets wat in mijn job niet zo vaak voorkomt, ik werk meestal alleen)

16. Hoe gaat het?

Vandaag is het zaterdag en is er een verjaardagsfeestje van ons jongste neefje, die één wordt. We vertrekken wat vroeger en maken eerst nog een wandeling in het bos. Die ontspanning is welkom, want ik ben stikkapot na een lange en drukke werkweek. Het feestje is leuk, maar druk want veel gesprekken door elkaar.

17. Geef je altijd eerlijk antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’

Dat hangt er een beetje van af wie die vraag stelt. Bij mensen waar ik mezelf bij kan zijn, ga ik sneller geneigd zijn om eerlijk te antwoorden. Bij mensen die de vraag vooral uit beleefdheid stellen en het antwoord niet echt interessant vinden, zeg ik gewoon ‘ça va’ om ervan af te zijn.

18. Hoe wil je graag overkomen op anderen?

Het liefste zou ik hebben dat iedereen mij leuk vindt, maar ik ben daar realistisch in :-). Verder hoop ik wel dat ik vriendelijk en zo overkom.

19. Wie heb je het eerst gesproken vandaag?

Vandaag is het dinsdag en heb ik een dagje verlof want mijn beste vriendin en ik zijn in Antwerpen blijven overnachten na een concert van Bart Peeters. Mijn beste vriendin is dus de eerste die ik sprak deze ochtend.

20. Hoe ziet je huidige sociale leven er uit?

Laten we zeggen dat dat een pak drukker is dan vorig jaar. Het voelt alsof alle afspraken en feestjes van de afgelopen twee jaar in elke maanden gepropt moeten worden. Het is leuk dat we vrienden en familie zo vaak zien, maar ik merk dat het ferm aanpassen is en dat mijn energielevels steeds lager zakken. Ik probeer het aantal activiteiten per weekend te beperken, en we blijven ook wel kiezen voor vb. wandeldates.

21. Beschrijf je voorbije weekend?

Zaterdag: boswandeling + verjaardagsfeestje van neefje Mats.
Zondag: opruimen + kuisen
Maandag (paasmaandag): gezinstijd + naar Antwerpen voor een concert van Bart Peeters

22. Welke outfit heb je aan?

Een jeans, veja’s, blauw t-shirt, gele gilet, ketting, sjaal.

23. Leef je in het verleden of in de toekomst?

Ik denk in het heden. Het verleden probeer ik los te laten, en heel ver vooruit kijk ik niet.

24. Welk recent moment wil je nooit meer vergeten?

De fijne momenten die we weer met familie en vrienden door kunnen brengen. En ook wel dat Juliette haar eerste melktand is uitgevallen :-).

25. Wat is er de afgelopen tijd het hardst veranderd in je leven?

Begin april ben ik terug volle dagen beginnen werken, dus ik werk nu terug in hetzelfde ritme als voor mijn burn-out. Dat is best pittig.

26. Ga je naar de bib?

Het zal wel zijn, grote liefde voor de bib hierzo! Ik ben zelfs lid van 4 bibliotheken, en Juliette heeft ook al enkele bibliotheekpasjes.

27. Waarom ben je op de wereld?

Moeilijke vraag, waarover ik al vaak heb nagedacht. We zijn met zo velen, en wat is het doel nu echt? Op dit moment is het belangrijkste toch wel zorgen voor Juliette en er proberen voor zorgen dat ze gelukkig wordt.

28. Wanneer heb je voor het laatst gewandeld?

Op maandag (25 april).

29. Heb je recent iets uitgeleend aan iemand? En wat?

Ik heb een (uit)geleend-lijstje, maar recent heb ik niks uitgeleend. Er staan wel al enkele boeken op die al een hele poos uitgeleend zijn, dus daar moet ik misschien eens een reminder voor uitsturen. Zonder zo’n lijstje zou ik echt verloren zijn! Ik leen trouwens niet zo veel en zo graag dingen uit. Enkel aan mensen waarvan ik weet dat ze zorg zullen dragen voor mijn spullen.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat we dankbaar mogen zijn met een dak boven ons hoofd en een veilige omgeving. Ik kan en wil me niet voorstellen hoe het moet zijn om alles achter te moeten laten en te moeten vluchten…

Advertentie

13 gedachtes over “365 vragen | april

 1. Leuke rubriek! Hier ook lid van drie verschillende bibliotheken. Ik hoef wel geen extra lidgeld te betalen en ze kunnen verbonden worden met elkaar, zodat ik telkens mijn identiteitskaart kan gebruiken. Dat is wel fijn. Ja, we mogen echt dankbaar zijn. Ik denk ook vaak aan die mensen die alles moeten achterlaten. Ook school zijn er ook een paar kindjes uit Oekraïne, confronterend.

  Like

  • Wij betalen in geen enkele bibliotheek lidgeld, maar ik hoor dat het in sommige bibliotheken wel zo is. Wat ik eigenlijk perfect normaal zou vinden, maar bij ons is het dus niet. Daarom reserveer ik soms al eens een boek, om zo de bib een steuntje te geven :-).
   In de klas van Juliette is er ook één kindje uit Rusland momenteel, en ik hoorde ook al via collega’s dat zij mensen kennen die gezinnen op de vlucht opvangen en wat daar allemaal bij komt kijken… Het lijkt soms een ver-van-ons-bed-show, maar het spookt wel door mijn hoofd…

   Like

 2. Ik vind dit een zalig rubriek… gewoon wat kort leuke vraagjes. (Ahja, en ik lees nu pas jouw reactie op de vorige blogpost: ja, ik ben wel zot van kweepeerconfituur, maar daarnaast gebruik ik ook vaak kweepeer om toe te voegen aan iets (de kweeperen van mijn ouders zijn niet heel sterk van smaak), en dus voeg ik het toe aan de confituur bv. wijnbes of duirndoorn). Ik luister echt naar heel veel verschillende podcasts: De Standaard (ook om wat mee te blijven met de actualiteit), De Wereld van Sofie (Radio 1 – als het thema me boeit), Boost!, Weg (over afscheid nemen, luister ik heel graag naar, maar kan ‘heavy’ zijn), Big Vegan Sister (af en toe), Over Eten, Espoir, The Mindset Dietian Podcast, Over Mensen, Psychologie… eigenlijk een zootje, maar dan kan ik kiezen wat ik op dat moment nood aan heb)).

  Uitlenen is meestal ook niet zo mijn ding.. ik ben nogal strikt en wil alles proper houden. Dus ja.. zeker (kook-)boeken moeten ‘perfect’ blijven.

  Like

 3. Het valt me weer op in hoeveel van je antwoorden ik mezelf herken. Zo kan ik me het beste concentreren wanneer het volledig stil is, zal mijn antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’ Ook afhangen van wie de vraag stelt. Maar ook het antwoord op vraag 23 zou zo uit mijn mond kunnen komen. Ik hou van fijne herinneringen uit het verleden en probeer de negatieve zoveel mogelijk los te laten zodat ik van het heden kan genieten. Vooruit kijken doe ik niet echt, of toch niet ver vooruit. Zaken uitlenen doe ik zelf ook niet zo vaak en net als jij noteer ik het in een schriftje zodat ik het niet zou vergeten. Ik heb echter jaren terug een foto gemaakt van koekjesvormen die iemand ging lenen en ben toen jammer genoeg vergeten te noteren aan wie ik ze heb uitgeleend. Je raad het al … nooit meer terug gekregen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.