Deze 6 blogberichten lazen jullie het meest

Bij enkele bloggers (o.a. Sofie, Sofie en Stephanie) zag ik de voorbije dagen al een berichtje passeren over hun meest gelezen blogposts. Zo’n berichten lees ik graag bij anderen, omdat ze vaak ook wel een samenvatting zijn van de blog en de blogger in kwestie. Dus ik dacht: ik maak ook eens zo’n postje. Vooral uit nieuwsgierigheid eigenlijk!

Ondertussen blog ik al een dikke acht jaar, staan er bijna 400 gepubliceerde berichten online en werd mijn blog al meer dan 300.000 keer bekeken. Cijfers waar ik toch een beetje van duizel :-).

Maar goed, ik weet dat jullie minstens even nieuwsgierig zijn als ik, dus hier komt een lijstje! Om het een beetje leuk te houden heb ik de Homepage, mijn About-pagina en de receptenpagina niet meegeteld.

 1. Wortelcake (suikervrij) – 2011
  Vroeger bakte ik vaker wortelcake, maar nu is dat al eeuwen geleden. Dit recept was een experiment met suikervrij bakken, en blijkbaar zijn veel mensen op zoek naar dit soort recepten.
 2. Hapje met quinoa, avocado en mango – 2014
  Dit recept ontwikkelde ik voor de foodbloggerswedstrijd van Libelle Lekker in 2014. Dit feestelijk hapje maakte ik zelf nog maar één keer, maar heel wat andere mensen hebben dit recept wellicht al uitgetest.
 3. Opruimactie… – 2010
  Eén van de meest gebruikte zoektermen die mensen gebruiken om op mijn blog terecht te komen is ‘kruidenpotjes’. Geen idee waarom, maar het is echt zo. In 2010 maakte ik komaf met al mijn losse zakjes kruiden en verschillende kruidenpotjes, en kocht ik allemaal gelijke glazen potjes. Tot op vandaag ben ik nog altijd heel tevreden met de opruimactie van destijds, al hebben mijn potjes ondertussen al andere labeltjes gekregen.
 4. Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart – 2012
  Deze taart ontstond na enkele experimenten met hazelnootdrink. Als ik deze post terug lees word ik terug gekatapulteerd in de tijd naar een zonnige herfstmiddag in 2012 waarop ik de bus nam naar vriendin S., met deze taart. Op haar terras aten we (een stuk van) de taart op, en maakte ik met haar camera een foto (want ik had mijn camera niet bij). Vriendin S. is ondertussen overleden, en ik denk nog heel vaak aan haar. In 2015 naam ik deel aan een bakwedstrijd van Imperial, en ik droeg die met deze taart op aan vriendin S.
 5. Recepten bijhouden en sorteren – 2013
  Met dit bericht wou ik wat meer duidelijkheid en orde scheppen in mijn receptencollectie. Veel heb ik er toen niet meer mee gedaan, maar dit jaar maakte ik er eindelijk werk van en deelde met jullie hoe ik mijn recepten organiseer en toonde ik jullie mijn succesreceptenschriftje.
 6. Frangipanecupcakes – 2009
  Een heel oud recept, met een mottige foto, maar toch wel één van mijn favoriete cakejes. Ondertussen ontwikkelde ik ook een recept voor frangipanetaart, gebaseerd op dit recept. Met deze taart heb ik al vaak punten gescoord, onder andere bij mijn collega’s.

Conclusie?

Deze top 6 verbaast me wel een beetje, vooral omdat de meest gelezen berichten allemaal oudere berichten zijn, en misschien ook niet echt representatief zijn voor mijn blog. Maar nu weten we dat ook alweer 🙂

Welk bericht hebben jullie hier het liefste gelezen?

Advertenties