Met mijn blog heb ik helemaal geen commerciële ambities. Ik krijg maar zelden persberichten of gratis producten toegestuurd. Wat ik wel af en toe krijg, zijn vragen tot samenwerkingen, of vragen om deel te nemen aan een wedstrijd.
Als ik zo’n mailtjes krijg, vind ik het altijd leuk om persoonlijk benaderd te worden, en als uit het mailtje blijkt dat mijn blog ook gelezen werd.
Ooit kreeg ik een enthousiast mailtje van iemand, die zei dat ze mijn toffe en inspirerende blog had gelezen, en of ze mij producten van Ganda Ham toe mocht sturen om uit te testen. I kid you not!
Vorige week kreeg ik een lief mailtje van Leen, die momenteel stage loopt bij het communicatieteam van Broederlijk Delen.
Op 1 maart lanceerden ze de kookwedstrijd ‘Hippe kool zoekt creatieve kok’. Broederlijk Delen organiseert altijd een campagne tijdens de Vastenperiode, en dit jaar stellen ze Burkina Faso in de kijker. In dit land is kool een alledaagse groente, terwijl deze bij ons toch een beetje ondergewaardeerd wordt.
De focus ligt vooral op duurzame recepten, en ze hebben daarom ook de tool ‘Foodwise‘ ontwikkeld. Deze tool groepeert duurzame voedselinitiatieven in Vlaanderen. Interessant om te lezen!
Mijn 5 lekkerste recepten met kool
Broccoli-kokos-currysoep
Deze soep is super-eenvoudig te maken, en héérlijk romig en kruidig van smaak. Een toppertje!
Bloemkoolschotel
Ovenschotels zijn altijd toppers, en zeker deze winterse variant met bloemkool!
Kruidig stoofpotje
Nog een verwarmend gerecht met bloemkool.
Stoofpotje met tempeh en kurkuma
Dit recept – ook weer met bloemkool – ontwikkelde ik met de Ethiopische kurkuma die ik van mijn schoonbroer kreeg. En dit receptje stuurde ik in voor de Hippe Kool wedstrijd :-).
Winterse blanquette
Mijn meest recente koolrecept, deze keer met groene kool.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere koolrecepten?
Lees dan zeker even dit blogje van De Groene Prinses!
Ook deelnemen aan de wedstrijd?
Deze wedstrijd loopt van 1 maart tot en met 15 april.
Voor meer info en het inzenden van je recept kan je HIER terecht.
Je maakt kans op een waardebon van 100 € in De Superette, het duurzame restaurant van Kobe Desramault.
Ik zal eens wat recepten moeten uitproberen, ben eigenlijk geen grote fan van kolen, maar merk wel dat ik ze in sommige gerechten toch kan waarderen. En haha, die Gandaham..
LikeLike
Zelf hou ik meer van broccoli en bloemkool dan van witte kool en andere bladkolen eigenlijk!
LikeLike
Ik kan enkel hachez parmentier maken met bloemkool 🙂
Maar die bloemkool currysoep (jouw eerste recept) ziet er me heerlijk uit!
LikeLike
Die soep is met broccoli, maar met bloemkool zou het ook we lekker zijn denk ik!
LikeLike
Ik ben gek op recepten ik probeer ze graag uit.
LikeLike
Haha, weet je wat ik gisteren inplande voor morgen? Een blog over ditzelfde onderwerp. En ik kan je al verklappen dat één van jouw recepten daar ook in voorkomt. Lol!
LikeLike
Super! Ik kijk er al naar uit!
LikeLike
Mijn liefde voor kool was ook voornamelijk beperkt tot broccoli en bloemkool maar dat begint stilaan te veranderen. Ik las ergens een recept voor spitskoolsalade met pistachenootjes en samen met de pasta met boerenkool uit forestfeast for kids zijn dit geliefde recepten geworden. Ik heb 5 jaar onderzoek gedaan naar een biologisch bestrijdingsmiddel om bacterieziekten in de teelt van kolen aan te pakken en daaruit heb ik geleerd dat dit echt een zeer diverse groente is (met ook een grote diversiteit onder de bacteriële vijand 🙂 ) en wereldwijd echt een heel belangrijke groente is. Veel belangrijker dan prei die hier toch wel vaker gegeten wordt. Helaas ben ik niet zo goed in het verzinnen van receptjes maar misschien dat ik de campagne kan steunen door er ook iets op mijn blog over te vertellen.
LikeLike
Zo ga je wel anders naar kool kijken hé, als je wat van de achtergrond kent? Interessante weetjes!
LikeGeliked door 1 persoon
[…] Sofie en Sofie schreven ook over de campagne van Broederlijk Delen. Daar kan je dus nog lekkere koolreceptjes scoren! […]
LikeLike
[…] Mijn 5 lekkerste recepten met kool + wedstrijd […]
LikeLike
Hahaha, die gandaham, ale jong!
Bloemkool en broccoli, daar kan ik mij ziek aan eten, zo lekker! Ook rode, witte en groene kool vind ik ook lekker, maar het is wel moeilijker om daar genoeg toffe veggie gerechtjes voor te vinden.
LikeLike
Bij bladkolen verval ik ook wel snel in de klassiekers. We eten liefst broccoli en bloemkool, maar er zijn toch wel een aantal toprecepten met bladkool, al blijf ik zoeken naar nieuwe receptjes!
LikeGeliked door 1 persoon