Frangipane

Eén van mijn lievelingstaarten!

Bak 1 vel bladerdeeg 10 minuten blind. Strijk er een laagje abrikozencompôte of -confituur over.
Maak vervolgens het beslag voor de vulling.
Meng voor de natte ingrediënten 5 EL zonnebloemolie met 5 EL yofu, 1,5 tl amandelessence, 0,5 tl vanille-essence, 150 ml amandeldrink en 120 gram rietsuiker.
Voor de droge ingrediënten meng je 150 gram bloem met 1,5 tl bakpoeder en 0,5 tl zout. Roer er ook 40 gram amandelpoeder onder.
Meng de natte en de droge ingrediënten voor het beslag en giet bovenop de taartbodem die met abrikozencompôte is bestreken.
Bak de taart vervolgens nog 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat de taart volledig afkoelen en bestrijk ze dan met suikerglazuur (poedersuiker gemengd met water).

Smakelijk!

TIP: plantaardig bladerdeeg kan je o.a. in de biowinkel vinden, maar ook heel wat supermarkten hebben plantaardig bladerdeeg in hun assortiment. Het bladerdeeg van het huismerk van Colruyt zou ondertussen niet meer vegan zijn, maar het bio-huismerk wel. Met dank aan lezeres Hanne voor de tip! 

Advertenties