NODIG:
80 ml olie
130 gram rietsuiker
een half potje yofu (vanille)
160 ml sojamelk
1 tl vanille-essence
2 tl amandelessence
160 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
0,5 tl zout
30 gram amandelpoeder
abrikozenconfituur
bloemsuiker + water
WERKWIJZE:
Meng in een kommetje olie, suiker, yofu, sojamelk en essences.
Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Meng er het amandelpoeder door.
Voeg natte en droge ingrediënten samen en meng.
Vul muffinvormpjes voor 1/3 met deeg. Leg in elk vormpje ongeveer 1 tl abrikozenconfituur en bedenk met nog 1/3 deeg.
Bak de cupcakes 24 à 26 minuten op 180°C.
Maak een glazuur met bloemsuiker en water, en bestrijk de cupcakes ermee als ze afgekoeld zijn.
Smakelijk!
[…] Een heel eenvoudig, maar overheerlijk recept zijn deze frangipannemuffins. Ik vervang de soyamelk door amandelmelk, zo krijgt het nog een vollere […]
LikeLike
Deze wil ik ook ‘ns maken, mmmh, zien er super uit!
LikeLike
Ze zien er heerlijk uit, ik wil ze zeker eens proberen. Maar bedoel je met dat half potje yofu zo’n klein potje of van zo’n halve liter?
LikeLike
een klein potje, zo ééntje van 125 gram 🙂
LikeLike
Voor hoeveel cupcakes is dit recept?
LikeLike
Dit is voor 12 cupcakes!
LikeLike
Bedankt! En hoe bewaar ik ze best, in of buiten de koelkast? ? ________________________________
LikeLike
Ik vind ze het lekkerste in de koelkast, dan blijft het glazuur ‘krokant’. Zeker met de warmere temperaturen. Maar alles hangt ervan af hoeveel eters er zijn en hoe lang ze meegaan :-).
LikeLike
Hey Fie
Is het half potje Yofu een must in dit recept? Ivm soja-allergie van een gast wil ik soja in sommige baksels proberen vermijden. Ik ga hier dus amandelmelk gebruikt ipv sojamelk. Maar kan ik de yofu eruit laten? Of vervangen door iets anders?
LikeLike
Wel, ik vind dat de yofu net zorgt voor de smeuïgheid… Anders krijg je al snel een droge cake denk ik…
Met amandelmelk lukt het zeker, kijk ook eens naar dit recept: https://fiekefatjerietjes.wordpress.com/2012/11/15/frangipane/
LikeLike
[…] The recipe for these vegan frangipane muffins is inspired by one I found in the baking book Vegan Cupcakes take over the World, by Isa Chandra Moskowitz and Terry Hope Romero, and also inspired by this recipe on Fieke’s blog. […]
LikeLike
[…] de cupcakes betreft: ik verdeelde (of knipte en plakte 😉 ) de topping over 12 frangipanecupcakes – zo was de zoetheid verdeeld en ‘eetbaar’. Weggooien, daar was ik namelijk […]
LikeLike
[…] Frangipanecupcakes – 2009 Een heel oud recept, met een mottige foto, maar toch wel één van mijn favoriete cakejes. Ondertussen ontwikkelde ik ook een recept voor frangipanetaart, gebaseerd op dit recept. Met deze taart heb ik al vaak punten gescoord, onder andere bij mijn collega’s. […]
LikeLike
ik gebruik het volledige potje yofu – 125 g – en neem 100 ml sojamelk.
resultaat is dik oke!
LikeLike
Super dat je het recept al eens hebt geprobeerd, en blij te lezen dat het je het lekker vindt! 🙂
LikeLike
Heerlijke cakejes! Ik wou vandaag cakejes maken met de kindjes maar had geen eieren in huis, ben dus hier een kijkje komen nemen :). Ik heb wel een beetje moeten improviseren want ik had geen yofu, abrikozenconfituur of essences, die heb ik vervangen door abrikozenyoghurt, zelfgemaakte frambozenconfituur en een zakje vanillesuiker. Niet helemaal vegan dus maar super lekker. En de kindjes vonden het geweldig om confituur te “verstoppen” in een cakeje :p
LikeLike
Superleuk! Ik kijk ook al uit naar het moment dat J. zal kunnen helpen met bakken. Dat begint te komen, maar momenteel is het vooral kliederen :-).
Smakelijk met de cakejes!
LikeGeliked door 1 persoon