NODIG:
(voor 12 muffins)
1/2 cup kokosmelk of sojamelk
1/2 cup koffie (ik wou aanvankelijk de soja machiato gebruiken, maar in de supermarkt waar ik naartoe ging hadden ze die niet meer)
1/3 cup olie
3/4 cup suiker
1 1/3 cup bloem
3/4 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
chocolate chips, naar smaak
WERKWIJZE:
Zeef de droge ingrediënten samen in een grote kom. Meng in een klein kommetje de natte ingrediënten tot een homogeen geheel.
Voeg de droge en natte ingrediënten samen. Meng er chocolate chips door.
Verdeel het deeg over muffinvormpjes en bak ze ongeveer 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smakelijk!
Ze zitten nú in de oven! Ik had geen chocolate chips dus ik heb een deel van een pure reep chocola in het deeg geraspt – de kleur is mooi donkerbruin geworden daardoor, en spikkelig als straciatella.
Ik heb op de bonnefooi nog een vanille-rozijnen variant gemaakt door de koffie door meer sojamelk te vervangen, wat vanille-essence erbij te doen, en rozijnen i.p.v. chocola.
LikeLike