Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart

Iemand is heel erg fan van de Hazelnootdrink van Provamel!
Deze taart is gewoonweg overheerlijk… Zelfs de kom van de chocolade-hazelnootpudding is om tot het laatste beetje uit te lepelen…

NODIG:

(voor een taart met diameter 23 cm)

200 gram tarwebloem
100 gram sojaboter
50 gram rietsuiker
een snufje zout
1/2 tl kaneel
een snufje nootmuskaat
3 EL hazelnootdrink
50 gram gemalen hazelnoten

500 ml hazelnootdrink
iets minder dan een zakje vanillebloem
cacaopoeder (ik denk een tweetal EL)
rietsuiker
extra vanille

een pakje sojaslagroom
eventueel poedersuiker

pure chocolade om te raspen

WERKWIJZE:

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt.

Maak ondertussen de chocolade-hazelnootpudding (volgens de aanwijzingen op de verpakking van de vanillebloem). Hierboven schrijf ik iets minder dan een zakje voor 500 ml hazelnootdrink; normaal is één zakje goed voor 750 ml ‘melk’, maar we willen een vaste pudding, maar ook geen heel erg vaste. Vandaar :-).
Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen.

Klop de sojaslagroom op, desgewenst met wat extra poedersuiker. Spatel de slagroom op de hazelnootpudding en werk de taart af met chocoladekrullen.

Smakelijk! ’t Zal wel zijn smakelijk, jawadde dadde, dat is nog eens een lekkere taart!
Nomnomnom!

Advertenties

26 gedachtes over “Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart

  1. I would love to write you in Dutch, but even though I understand most of it, I cannot write one single word. Your cake looks plain awesome and I cannot wait to find the hazelnut to make one for me! (Should already be in stores over here, but I did not spot it by now…)

    Like

    • Woon je in Nederland? Wat gebruiken jullie om vanillepudding te maken? Bij ons zijn dat zakjes van dr. Oetker, is eigenlijk maïszetmeel met vanille…

      Like

    • Ai, dat is niet zo fijn :-(. Custard ken ik dan weer niet… Maar het zou ook wel moeten lukken met maïszetmeel of arrowroot denk ik (pudding ‘from scratch’ kan je zo maken, ik kies vaak voor de gemakkelijke oplossing met pakjes uit de winkel…).

      Like

  2. […] Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart – 2012 Deze taart ontstond na enkele experimenten met hazelnootdrink. Als ik deze post terug lees word ik terug gekatapulteerd in de tijd naar een zonnige herfstmiddag in 2012 waarop ik de bus nam naar vriendin S., met deze taart. Op haar terras aten we (een stuk van) de taart op, en maakte ik met haar camera een foto (want ik had mijn camera niet bij). Vriendin S. is ondertussen overleden, en ik denk nog heel vaak aan haar. In 2015 naam ik deel aan een bakwedstrijd van Imperial, en ik droeg die met deze taart op aan vriendin S. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.