Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart

Iemand is heel erg fan van de Hazelnootdrink van Provamel!
Deze taart is gewoonweg overheerlijk… Zelfs de kom van de chocolade-hazelnootpudding is om tot het laatste beetje uit te lepelen…

NODIG:

(voor een taart met diameter 23 cm)

200 gram tarwebloem
100 gram sojaboter
50 gram rietsuiker
een snufje zout
1/2 tl kaneel
een snufje nootmuskaat
3 EL hazelnootdrink
50 gram gemalen hazelnoten

500 ml hazelnootdrink
iets minder dan een zakje vanillebloem
cacaopoeder (ik denk een tweetal EL)
rietsuiker
extra vanille

een pakje sojaslagroom
eventueel poedersuiker

pure chocolade om te raspen

WERKWIJZE:

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt.

Maak ondertussen de chocolade-hazelnootpudding (volgens de aanwijzingen op de verpakking van de vanillebloem). Hierboven schrijf ik iets minder dan een zakje voor 500 ml hazelnootdrink; normaal is één zakje goed voor 750 ml ‘melk’, maar we willen een vaste pudding, maar ook geen heel erg vaste. Vandaar🙂.
Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen.

Klop de sojaslagroom op, desgewenst met wat extra poedersuiker. Spatel de slagroom op de hazelnootpudding en werk de taart af met chocoladekrullen.

Smakelijk! ’t Zal wel zijn smakelijk, jawadde dadde, dat is nog eens een lekkere taart!
Nomnomnom!