DZV 2017 – weekmenu #3

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 13 maart: Ik maakte nog eens de lekkerste chili sin carne! Met véél koriander, want ik vind dat lekker. Blijkbaar zijn er mensen die dat écht niet lusten, koriander, en volgens lezeres Hanne zou of je koriander lekker vindt of naar zeep vindt smaken genetisch bepaald zijn.

dinsdag 14 maart: restje van maandag

woensdag 15 maart: ’s Avonds moesten we naar Kind & Gezin, dus ik maakte vooraf een Pasta Galberto klaar, zodat we meteen aan tafel konden als we thuis kwamen.

donderdag 16 maart: restje van woensdag

vrijdag 17 maart: Wortelpuree met een superfoodburger. Simpele boerenkost, maar o zo lekker!

zaterdag 18 maart: Ik maakte nog een receptje van de blog ‘Spoons and Splatters’: pasta met courgette, curry en mango. Mjummm!

zondag 19 maart: ’s Middags at ik een restje van de pasta van zaterdagavond, en dat was geen straf. ’s Avonds kookte ik een nasi goreng met tofureepjes. Simpel en lekker!

Tussenstand in cijfertjes

Ondertussen zijn we al met 33 en hebben we al meer dan 4.000 m² bespaard op onze ecologische voetafdruk.
En daarmee staan we nog altijd op één in de categorie blogs. Hoera voor jullie!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2017 – Weekmenu #1
DZV 2017 – Weekmenu #2

Advertenties