DZV 2017 – weekmenu #6

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 3 april: Na een druk weekend, en een drukke werkdag, had ik weinig zin om uitgebreid te koken. Het werden patatjes, met gestoofde worteltjes en falafel van Greenway.

dinsdag 4 april: Courgettepap! Dit stoemp-achtige recept is er eentje dat ik leerde klaarmaken van mijn schoonmama, en het komt hier regelmatig op tafel. Weinig werk, weinig afwas, en lekker!

woensdag 5 april: Een nieuwe maand, dus de start van een nieuwe #kookboekweek! Boek van de maand = Veg!. Ik maakte de groentebiryani. Een kookboekweek-bericht volgt later deze week!

donderdag 6 april: Een restje van de biryani, maar ik bakte er nog tofureepjes bij, want ik miste een eiwitbron.

vrijdag 7 april: Nog eentje uit Veg!: geroerbakte sesambloemkool (met noedels). Ik at er de rest van de tofureepjes van donderdag bij.

zaterdag 8 april: Lunchen deed ik met erwtjessoep, en een restje van de bloemkoolnoedels.

’s Avonds aten we een stoofpotje van spinazie met aardappelen, en ik bakte er kikkererwten bij. Nog nooit eerder bakte ik kikkererwten op, maar ik ga dat veel vaker doen, mmm!

zondag 9 april: ’s Middags hadden we vrienden op bezoek, en dan was er – uiteraard – taart. Meer daarover morgen! ’s Avonds aten we een restje van de spinaziestoofpot van zaterdag. Gelukkig maar, want het was zo gezellig met het bezoek dat het ineens laat was.

Tussenstand in cijfertjes

Ondertussen zijn we al met 42 en hebben we al meer dan 12.000 m² (!!!) bespaard op onze ecologische voetafdruk.
En daarmee staan we nog altijd op één in de categorie blogs. Joepie!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2017 – Weekmenu #1
DZV 2017 – Weekmenu #2
DZV 2017 – Weekmenu #3
DZV 2017 – Weekmenu #4
DZV 2017 Weekmenu #5

7 gedachtes over “DZV 2017 – weekmenu #6

  1. Ik vind het heerlijk hoe relaxed jou weekmenu altijd klinkt. Wij eten bijna elke avond wat anders, omdat ik dikwijls de restjes hou om in te vriezen (voor lunch later) of om mee te nemen voor de lunch de volgende dag. Wat eet jij zoal als lunch, eigenlijk?

    Like

    • Goh, relaxed, ik vind het allemaal vrij eenvoudig toch. Voor de lunch zijn het vaak restjes van de vorige avond, of soep met brood (en hummus, guacamole, …). Of broodjes of slaatjes op het werk. Thuis durf ik ook al eens een kom granola met yofu eten zelfs 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.