DZV 2017 | mijn ervaringen

Dagen Zonder Vlees is dit jaar snel gepasseerd, wellicht mede door #40dagenbloggen :-).
Net zoals vorig jaar wil ik hier graag nog een afsluitende blogpost over schrijven.

De cijfers

Dit jaar namen er meer dan 100.000 mensen deel aan Dagen Zonder vlees. Goed voor een besparing van meer dan 6 miljoen m² op onze ecologische voetafdruk!

In ons groepje waren we met 43, en samen bespaarden we meer dan 16.000 m² op onze ecologische voetafdruk. Deze score zorgde ervoor dat we als eerste eindigden in de categorie ‘blogs’. Net zoals alle andere groepswinnaars, heb ik een moestuinpakket gevonden. Ik kreeg daarover al een mailtje, maar ben heel benieuwd wat er allemaal in het pakket zal zitten. Wordt ongetwijfeld vervolgd, want binnenkort starten we hier weer met onze moestuin, na een jaartje overslaan vorig jaar.

#40dagenvariatie en #40dagensnelklaar

Nadat mijn eigen extra uitdaging van #40dagenvariatie van vorig jaar zo’n succes was, besloot ik deze dit jaar opnieuw mee te nemen. Maar dan met een focus op recepten die snel klaar zijn. Jullie weten wel, baby en zo.
Ik legde de lat niet zo hoog als vorig jaar, en we aten af en toe eens gewoon wortelpuree of frietjes, maar ik heb toch heel wat nieuwe, lekkere recepten ontdekt. Hieronder deel ik even de collages die ik maakte voor op Instagram.

Mijn favoriete gerechten

Deze blogpost zou maar half zo leuk zijn als er geen lijstje zou in staan. Dus hieronder mijn favoriete gerechten per week (hiervoor focus ik me alleen op de hoofdgerechten, want desserts en gebak, dat is extra).

En nu?

Dankzij Dagen Zonder Vlees en #kookboekweek heb ik weer heel wat goesting gekregen om vaker nieuwe recepten te proberen. Ik pin regelmatig nieuwe recepten op mijn Dagen Zonder Vlees-bord en ben van plan vaker recepten van daar klaar te maken. Misschien deel ik hier in de toekomst vaker eens ons weekmenu, wat denken jullie?

Deden jullie mee aan Dagen Zonder Vlees? Wat waren jullie ervaringen?
Wat was het lekkerste dat jullie hebben gegeten?

Advertenties