DZV 2017 – weekmenu #7

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 10 april: Gratin Dauphinois met gestoofde boontjes en falafel.

dinsdag 11 april: Afgelopen week was het vakantie in de crèche, dus waren wij afwisselend thuis. Op dinsdag zorgde Bart voor Juliette, en kwam hij me op het werk oppikken om haar eerst eens te showen bij de collega’s, en om daarna nog een wandeling te maken. Daarna gingen we frietjes eten.

woensdag 12 april: Al verschillende keren zag ik vol-au-vent passeren (o.a. bij Sara en bij Tine). Ik maakte er zelf, en het smaakte enorm!

donderdag 13 april: Restje vol-au-vent.

vrijdag 14 april: Nog een restje vol-au-vent. Jammer, toch?

zaterdag 15 april: Het paasweekend brachten we door bij onze ouders. Zaterdag stond er een heerlijke spaghetti op het menu.

zondag 16 april: Pasen! In theorie was zaterdag de laatste dag van Dagen Zonder Vlees, maar ik deel hier toch nog even wat we bij mama aten: nuggets, verse snijsla, verse appelmoes, puree. En dan ook nog taart, broodjes met beleg en rauwkost, …

Tussenstand in cijfertjes

We waren met 43 en hebben meer dan 16.000 m² (!!!) bespaard op onze ecologische voetafdruk.
Daarmee eindigden we op de eerste plaats in de categorie blogs. Bedankt!!!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2017 – Weekmenu #1
DZV 2017 – Weekmenu #2
DZV 2017 – Weekmenu #3
DZV 2017 – Weekmenu #4
DZV 2017 Weekmenu #5
DZV 2017 Weekmenu #6

Advertenties