DZV 2017 – weekmenu #2

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 6 maart: Nog altijd #kookboekweek! Ik maakte Italiaanse tofu, en ik maakte er een stamppot bij met tomaatjes en spinazie.

dinsdag 7 maart: restje van maandag

woensdag 8 maart: Er kwam een vriendin op bezoek met haar kindje en we aten ’s middags soep met brood.

’s Avonds maakte ik een curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie.

donderdag 9 maart: ’s Middags ging ik lunchen bij Greenway met mijn BFF. Naar jaarlijkse traditie profiteren we van de actie van Dagen Zonder Vlees en Greenway; het werd een Red Pepper Burger. ’s Avonds aten we een restje van woensdag.

vrijdag 10 maart: Het voornemen was een linzenstoofpotje, maar mijn man had zin in frietjes en daar zeg ik geen nee tegen!

zaterdag 11 maart: In het weekend heb ik wat meer tijd om te koken, en ik bakte nog eens koekjes. In theorie was mijn #kookboekweek al afgelopen, maar het nieuwe boek van Oh She Glows is zo geweldig de max dat ik het niet kon laten om er nog een extra dagje aan te plakken.

’s Avonds maakte ik een noedelsalade, ook uit het geweldige boek. Een review van het boek komt er deze week aan!

zondag 12 maart: Kelly kwam op bezoek en we aten pitabroodjes met falafel en rauwkost.

Ik had ook nog een chocolade-karameltaart gemaakt.

’s Avonds at ik een restje van de noedelsalade van zaterdag.

Tussenstand in cijfertjes

Met ons groepje van 32 hebben we al meer dan 3.000 m² bespaard op onze ecologische voetafdruk.
En daarmee staan we op één in de categorie blogs. Hoera voor jullie!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2017 – Weekmenu #1

15 gedachtes over “DZV 2017 – weekmenu #2

  1. Ik doe mee met dagen zonder vlees. Zaterdag een lekkere ovenschotel met wintergroenten (rode biet, aardpeer, knolselder…), geitenkaas en puree gemaakt. Het was erg lekker maar ook héél veel werk, maar ik vind het wel steeds leuker om recepten uit te proberen. Het is een recept uit het kookboek van dagen zonder vlees.

    Like

    • Mmm, ovenschotels smaken altijd, zelfs al zijn ze meer werk. Ik zie het niet persé als meer werk ook, want als die in de oven zitten kan je vb. de keuken opruimen of iets anders doen, dus het is ook een beetje tijdswinst 🙂

      Like

  2. Ik probeer er wel wat op te letten. Boterhammetjes met kaas mee naar het werk dus. Avond en weekend is moeilijker. Door verhuis en verbouwingen was ik al blij met warm eten, vleesloos of niet. 🙂

    Like

  3. Jammie, zo lekkere weekmenu’s!
    En oeps, ik besef nu net dat ik mijn DZV-kalender helemaal niet meer heb aangevuld. Doordat het er in de eerste twee weken niet van kwam met plots naar België te gaan, ben ik dat compleet vergeten.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.