Fiekes 7 favoriete herfstgebakjes

We kunnen het niet meer ontkennen: de herfst is in het land. Het wordt stilaan kouder, maar dat op zich vind ik niet zo erg. Voor mij is vooral de gure wind en de regen veel minder leuk…

Op sombere, kille herfstdagen durf ik al eens de keuken in duiken om een lekker stukje verwarmend gebak te bakken. Dat het huis daarna heerlijk geurt is mooi meegenomen!

Door de alle jaren van plantaardig bakken heen heb ik een grote verzameling met favoriete recepten opgebouwd. Nu ben ik bezig met alles wat te structureren, en binnenkort komt er een blogpostje aan over hoe ik mijn recepten organiseer.
Vandaag deel ik met jullie alvast mijn 7 favoriete herfstgebakjes!

Chocolademuffins met kruidnoten

Kruidnoten, of pepernoten, zijn koekjes die je nu in de winkel kan vinden. Van oorsprong iets typisch Nederlands en ze worden vaak gelinkt aan Sinterklaas. Meng deze kruidnoten eens door een muffinbeslag, en je krijgt heerlijke muffins!

Pompoenmuffins

07 Pompoenmuffins - met tekst

Ik ben een grote fan van pompoen, en verwerk deze groente graag in zowel hartige als zoete gerechten. Dit recept is er ééntje uit de oude doos, maar nog steeds een favoriet!

Amandelspeculoos

Dit is een receptje dat ik kreeg van mijn mama, en dan kan het niet anders dan heerlijk zijn!

Gemberkoekjes

Eenvoudiger dan dit kan het niet worden. Dit receptje ontleende ik van de fantastische Kelly.

Hazelnoot-chocoladetaart

Eén van dé toppers ten huize Fieke. Al heel wat mensen hebben mee mogen smullen van deze taart, en heel wat mensen probeerden ‘m thuis ook al uit. Vorig jaar won ik met deze taart zelfs een bakwedstrijd van Imperial!

Herfstige appelcrumbletaart

Appels, kaneel, rozijntjes, gember. Meer heb je niet nodig in een herfstgebakje! Deze taart is heerlijk warm of lauw, eventueel met een bolletje soja-ijs.

Pompoen-kaneelrolletjes

Nog een receptje met pompoen! Veel mensen vinden pompoen in gebak misschien vreemd, maar pompoenpuree zorgt er net voor dat je een sneuïg gebak krijgt. En omdat pompoen een zoete groente is, is deze perfect om te verwerken in zoete gerechten.

Wat zijn jullie favoriete herfstgebakjes?

Advertenties