Herfstige appel-crumbletaart

NODIG:

(voor een taart van ongeveer 26 cm diameter)

korst:

200 gram tarwebloem
90 gram rietsuiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
100 gram zachte sojaboter
3 EL koud water

vulling:

7 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in heel dunne schijfjes
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
snufje nootmuskaat
85 gram donkerbruine basterdsuiker
4 EL ahornstroop of agavestroop
2 EL arrowroot
een handvol rozijntjes

crumble:

110 gram tarwebloem
60 gram sojaboter
50 gram donkerbruine suiker
1/2 tl kaneel
25 gram havervlokken

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de korst: zeef bloem, suiker, bakpoeder, zout en specerijen in een kom. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg. Voeg het water – EL per EL – toe tot er een stevige bal deeg ontstaat. Duw het deeg uit in een ingevette taartvorm en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven (dit gaat ervoor zorgen dat het sap van het fruit niet in de bodem dringt).

Bereid vervolgens de vulling: meng de appelschijfjes met de specerijen, suiker en stroop. Zeef de arrowroot over het appelmengsel en meng tot alle arrowroot is opgelost. Roer er tenslotte de rozijntjes door.

Meng ook alle ingrediënten voor de crumble.

Vul de voorgebakken taartbodem met het appelmengsel en strooi de crumble over de taart. Bak de taart nog 35 à 40 minuten in de oven.

Deze taart is héérlijk warm/lauw met een bolletje soja-ijs!

Smakelijk!

Advertenties