Een tijdje geleden maakte ik al eens kaneelrolletjes. ‘Gewone’ kaneelrolletjes. Nu het pompoenenseizoen is aangebroken zie ik overal gerechten met pompoen passeren (op Pinterest, in Reader, …). Niet zo lang geleden zag ik DIT recept. Het is heel makkelijke te ‘verplantaardigen’!
Wat ik aangepast heb:
– sojamelk gebruiken in plaats van gewone melk
– de hoeveelheid gist kan gerust wat minder!
– ik heb enkel bruine suiker gebruikt, geen gewone suiker, het is zo al zoet genoeg!
– het ei gewoon weglaten
– EDIT: rozijntjes toevoegen als vulling
– 20 minuten baktijd is voldoende
– als glazuur poedersuiker met water mengen en over de rolletjes sprenkelen
Smakelijk!
[…] Kaneelrolletjes, of ‘Cinnamon Buns’ zijn heerlijk als ontbijt. Er kruipt wel wat tijd in ze maken, maar zéker de moeite waard! Probeer ook eens de Pompoenkaneelrolletjes! […]
LikeLike
[…] Of probeer eens een pompoen-kaneel variatie uit. […]
LikeLike
[…] Pompoen-kaneelrolletjes Pompoenlasagne Pompoenstoofpotje Pompoencurry […]
LikeLike
[…] Pompoen-kaneelrolletjes […]
LikeLike
[…] Ik maakte al eerder gebak met groenten klaar (vb. wortelcake, courgettemuffins, pompoenmuffins, pompoenkaneelrolletjes), maar zoete aardappel is ook een winner! Ik bakte de muffins minder lang als aangegeven, en […]
LikeLike
[…] Pompoen-kaneelrolletjes […]
LikeLike