Chocolademuffins met kruidnoten

Chocolademuffins met kruidnoten - Fiekefatjerietjes

Als kind was het bij ons ‘Sint-Maarten’, niet Sinterklaas. Op 11 november, niet op 6 december. Nu we in ‘de stad’ wonen lijkt niemand hier Sint-Maarten te kennen dus doen we gewoon van Sinterklaas! Eén van de zoetigheden die je nu in de winkels kan vinden zijn kruidnoten, of pepernoten. Doet een beetje aan speculaas denken, maar toch anders. Gisteren verwerkte ik kruidnoten in een chocoladebeslag en bakte ik er muffins mee. Een geslaagde combinatie!

NODIG:

(voor 12 muffins)

  • 195 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 125 gram suiker
  • 200 ml sojamelk
  • 2 tl appelazijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 85 ml plantaardige olie
  • 50 gram chocolate chips
  • 100 gram kruidnoten (vb. bij Bioplanet)

WERKWIJZE:

Zeef de bloem samen met baksoda, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een kom.
Meng in een andere kom suiker, sojamelk, appelazijn, vanille-extract en plantaardige olie. Dit mengsel laat je best enkele minuten staan, zodat het kan ‘schiften’.

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.

Meng beide mengsels en roer tot een homogeen deeg; roer niet te lang. Voeg de chocolate chips en de kruidnoten toe.

Verdeel het deeg in de muffinvormpjes en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!