Pompoenmuffins

Aangezien ik nog wat pompoenpuree over had van de hummus, maakte ik ook nog deze overheerlijke pompoenmuffins!

NODIG:

(voor 24 muffins)

4 cups bloem
1 cup rietsuiker
een zakje bakpoeder (20 gram)
1 1/2 cup pompoenpuree
1 cup sinaasappelsap
2/3 cup olie
1 cup rozijntjes
snufje zout
kaneel
nootmuskaat

WERKWIJZE:

Bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat zeven in een kom.
In een andere kom pompoenpuree, sinaasappelsap en olie door elkaar mengen.
Natte ingrediënten bij de droge ingrediënten voegen en goed mengen.
De rozijntjes erdoor mengen.
Muffinvorm bekleden met papiertjes, de vormpjes voor ongeveer 2/3 vullen, en de muffinvorm ongeveer 20 minuutjes in de oven zetten.

Et voilà!

(keramieken schaal: zelfgemaakt door mama)