De moestuin – part II

Nummertje 3 van de lijst kan ook geschrapt worden!

Onze moestuin is dit jaar nog niet zo uitgebreid omdat ons huis nog in opbouw is en we niet dagelijks of wekelijks op de werf zijn. Daarom plantte ik alleen pompoenen (met dank aan de mama om ze voor te zaaien in potjes in haar serre).
Volgens een buurman wonen we op ‘goeie grond’, vroeger zou op ons perceel een groentekwekerij zijn geweest. De pompoenen hadden niet veel nodig en drie plantjes groeiden al snel uit tot dit:

P1020816

Volgend jaar – als we verhuisd zijn – zal er intensiever gemoestuinierd (is dit een werkwoord?) worden. Maar voor dat kan gebeuren zal ik toch eerst maar even dit boek lezen…

Twee pompoenen werden al geoogst. We maakten al soep, pompoensalade, pompoenmuffins en ook deze pompoenstoofpot:

Het recept (Curried Lentil, Squash and Apple Stew) komt uit Chloe’s Kitchen, een boek van Chloe Coscarelli. Het is een stoofpotje met pompoen (haja!), linzen, appels, tomaat, spinazie, … In het recept stond niet welke soort linzen gebruikt moeten worden. We gebruikten rode linzen omdat deze sneller garen dus het resultaat was eigenlijk meer een dahl. Helemaal niet zoals op de foto in het boek, maar wel heel lekker en voor herhaling vatbaar!

Benieuwd wat je nog meer met pompoen kan klaarmaken? Onderstaande recepten verschenen al eerder op deze blog:

Pompoen-kaneelrolletjes
Pompoenlasagne
Pompoenstoofpotje
Pompoencurry

Wat zijn jullie favoriete recepten met pompoen?

3 gedachtes over “De moestuin – part II

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.