En we zijn vertrokken voor een maand vol vegan lekkers!
Deze koekjes bakte ik gisteren, omdat we hier veel rijpe bananen hebben. Het recept voor deze ‘Banana Oatmeal Breakfast Cookies’ komt uit Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar, een boekje met alleen maar koekjes. In dezelfde reeks bestaat ook een cupcakes-boek en een taarten-boek. Drie (zichtbaar!) vaak gebruikte boekjes hier!
Rijpe bananen worden vaak gebruikt als bindmiddel in gebak, ter vervanging van eieren. Een goed alternatief, maar de smaak komt wel naar boven (bij o.a. koekjes en cake is dat uiteraard niet altijd een probleem).
Later deze maand meer over hoe eieren en andere zuivelproducten te vervangen!
Deze koekjes heten ‘Breakfast Cookies’, maar wij eten eigenlijk nooit koekjes als ontbijt. Het zijn ‘gezondere’ koekjes, omdat gebruik gemaakt wordt van havervlokken in het deeg. Ook wordt geen suiker maar agavesiroop gebruikt en worden pecannoten en cranberries toegevoegd aan het deeg.
Mijn ervaring met suikervrij gebak is dat de textuur erg verandert: koekjes worden ‘chewy’ en na een dag zelfs taai (suiker zorgt ervoor dat koekjes krokant worden). Deze koekjes zijn zeker zoet genoeg, ik gebruikte zelfs minder stroop dan in het recept vermeld stond.
Nog een lange weg te gaan naar lekker suikervrij gebak!
Later deze week komen nog meer ontbijtrecepten en -inspiratie!
Eten jullie soms koekjes als ontbijt? đ
Aaargh, het is veel te lang geleden dat ik koekjes gemaakt heb! Maar als ik er maak, eet ik ze maar al te graag als ontbijt ook đ
LikeLike
Hier ook nooit koekjes als ontbijt, soms wel muffins. Maar net als Kelly is het bij mij te lang geleden dat ik nog koekjes gemaakt heb, dus ik zie deze wel zitten! Past ook weer handig bij mijn thema cooking from the books đ Die drie mini-boekjes waren hier trouwens ook een hele aanwinst voor de collectie.
LikeLike
Muffins durf ik wel eten als ontbijt :-).
Koekjes worden hier vaak gebakken als er niet zo veel tijd is, ze zijn snel klaar Ên ze bewaren vrij lang (in theorie, in de praktijk wat minder).
LikeLike