Event | EVA-potluck + Salade met pompoen en kikkererwten

Afgelopen zondag was er de eerste potluck van EVA Gent, de nieuwe lokale groep van EVA. Veel volk, en bijgevolg veel lekkere dingen!

_DSC5774

Hartige gerechten: springrolls; couscous met geraspte wortel, rozijntjes, sinaasappelsap, peterselie en munt; pastasalade; bulghur met groenten en Indiase kruiden; tomaten met zomerpostelein; granenbrood met zaden; gewone en rodebietenhummus en nog veel meer…

_DSC5787

Zoete gerechten: pinda-chocoladerepen; appel-speculoostaart; banaan-pindakaaskoekjes; koekjes met cranberries; gemarineerde aardbeien met basilicum; pompoenmuffins; tiramisu en nog veel meer…

Ik maakte pompoenmuffins en een salade met pompoen.

Salade met pompoen en kikkererwten

_DSC5753

NODIG VOOR DE SALADE

  • een halve Hokkaido-pompoen, in blokjes
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 EL olijfolie
  • 3/4 tl garam masala
  • 1/2 tl  currypoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 cup quinoa + 1 1/2 cups water
  • 1/2 cup gedroogde cranberries (veenbessen)
  • een grote handvol rucola

NODIG VOOR DE DRESSING

  • 2 EL vers geperst citroensap
  • 4 EL vers geperst sinaasappelsap
  • 2 EL olijfolie
  • peper en zout

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de pompoen, kikkererwten, olijfolie, garam masala, currypoeder en zout in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de quinoa (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Laat alles wat afkoelen.
Voeg de geroosterde pompoen en kikkererwten toe aan de quinoa en meng er ook de cranberries doorheen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng deze door de salade. Meng tenslotte de rucola door de salade.
Je kan deze salade zowel warm als koud eten.

Het originele recept kan je hier vinden: http://www.mountainmamacooks.com/2012/08/crispy-chickpea-butternut-squash-salad/