Afgelopen zondag was er de eerste potluck van EVA Gent, de nieuwe lokale groep van EVA. Veel volk, en bijgevolg veel lekkere dingen!


Ik maakte pompoenmuffins en een salade met pompoen.
Salade met pompoen en kikkererwten
NODIG VOOR DE SALADE
- een halve Hokkaido-pompoen, in blokjes
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1 EL olijfolie
- 3/4 tl garam masala
- 1/2 tl currypoeder
- 1/2 tl zout
- 1 cup quinoa + 1 1/2 cups water
- 1/2 cup gedroogde cranberries (veenbessen)
- een grote handvol rucola
NODIG VOOR DE DRESSING
- 2 EL vers geperst citroensap
- 4 EL vers geperst sinaasappelsap
- 2 EL olijfolie
- peper en zout
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de pompoen, kikkererwten, olijfolie, garam masala, currypoeder en zout in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de quinoa (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Laat alles wat afkoelen.
Voeg de geroosterde pompoen en kikkererwten toe aan de quinoa en meng er ook de cranberries doorheen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng deze door de salade. Meng tenslotte de rucola door de salade.
Je kan deze salade zowel warm als koud eten.
Het originele recept kan je hier vinden: http://www.mountainmamacooks.com/2012/08/crispy-chickpea-butternut-squash-salad/
Je gerechtjes waren allebei heerlijk 😉 heb de muffin wel mee naar huis moeten nemen, anders ging ik ontploffen…
LikeLike
Ik heb de energie goed kunnen gebruiken op de bouw :-).
Jouw aardbeien waren ook superlekker, verrassend lekkere combinatie met de basilicum!
LikeLike
[…] pompoenen werden al geoogst. We maakten al soep, pompoensalade, pompoenmuffins en ook deze […]
LikeLike
[…] én opeten: zaadjes: check! – de moestuin, gerechten met onze zelf gekweekte pompoenen vind je hier en […]
LikeLike
[…] fiekes salade met pompoen en kikkererwten […]
LikeLike
[…] Salade met pompoen en kikkererwten […]
LikeLike