Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in april

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In april las ik 1 boek uit:

De leesclub voor het einde van het leven (Will Schwalbe) – ***

In ‘De leesclub voor het einde van het leven’ beschrijft Will Schwalbe de laatste maanden van het leven van zijn moeder, die kort daarvoor te horen heeft gekregen dat ze kanker heeft. beiden hebben al van jongs af aan een grote liefde voor boeken. Ze vinden elkaar in gesprekken over boeken, die een aangename afleiding betekenen van de ziekte die het leven van Wills moeder steeds meer in beslag neemt. En zo vormt zich een bijzondere leesclub met slechts twee leden – een moeder en een zoon. 
Moeder en zoon bespreken de meest uiteenlopende boeken: van De Hobbit van J.R.R. Tolkien tot Het jaar van magisch denken van Joan Didion, van de Bijbel tot Ian McEwans Aan Chesil Beach, van Stieg Larsson tot Thomas Mann. Zowel door het lezen van boeken als door het delen van hun leeservaringen vinden ze een manier om beter te kunnen omgaan met de naderende dood. 

Slechts één boek heb ik uitgelezen in april, maar ik ben ook al enkele weken bezig in het vijfde boek van Harry Potter, dus dat verklaart wel veel. Over dit boek heb ik ook vrij lang gedaan. Ik kreeg het van Annelies op de vorige meststoffen meetup vorig jaar. Kort na de meetup was ik in het boek begonnen, maar het greep me niet vast en ik koos eerst andere boeken. Toen ik enkele weken geleden besliste de bibliotheek even links te laten liggen, en eerst alles te lezen wat ik had liggen, nam ik eerst dit boek weer op. Dit autobiografisch boek is niet slecht, want veel leestips, maar het verhaal kon me niet helemaal boeien. De schrijfstijl was vaak ook langdradig en niet zo vlot.

Zoals ik hierboven al schreef, kreeg ik dit boek van een medeblogster. Ik heb het uitgelezen, en ben niet van plan het nog te herlezen, dus ik wil het graag doorgeven aan iemand die het graag wil lezen/hebben (om eventueel daarna weer door te geven). Laat maar weten mocht je het boek graag willen lezen!
EDIT: het boek gaat naar Evi!

25. Een tweedehands boek

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 5/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 10/24

***

Wat lazen jullie in april?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

16 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in april

  1. Ik post mijn update naar goede gewoonte telkens op het einde van de maand. Die van april verscheen dus 30 april en er werden 3 boeken gelezen. Op naar de volgende 🙂

    Like

  2. Ik las in april twee boeken uit, blijkt zowat het gemiddelde te zijn dat ik tegenwoordig lees. En euhm dat boek, daar ben ik wel in geïnteresseerd mocht je nog geen andere kandidaten hebben 🙂

    Like

  3. Hier lijkt mei geen denderende leesmaand te worden. Eerst was ik ziek en uitgeput door de koorts, toen ging ik vijf dagen naar Londen en sinds ik terugben is de uitputting nog een pak erger. Beetje vervelend dat pijn – koorts én uitputting het effect van een vicieuze cirkel vormen. Ik hoop dat het na voldoende rust wat beter wordt zodat ik volop van mijn nieuwe aanwinsten (én het grote aantal ongelezen eigen boeken) kan genieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.