Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in februari

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In februari las ik 3 boeken uit:

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen (Ish Ait Hamou) – ****

Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof. Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt… 

Dit boekje zag ik bij vele andere bloggers al als aanrader voorbij komen. Het vorige boek van Ish dat ik las, Cécile, heb ik graag gelezen dus ik keek uit naar dit verhaal. Dit verhaal is een mooi kortverhaal, en het boekje was snel uit. Maar ook bij dit boek heb ik hetzelfde gevoel als bij de andere boeken van Ish: ik zie Ish meer als danser/choreograaf dan als schrijver, en zijn zinnen vind ik vaak zo kort en komen soms geforceerd over (ook al zijn het wel vaak mooie zinnen)… Een mooie zin uit het boek, dat ik zeker ga onthouden: “Als je tijd geeft aan moeilijk, dan wordt moeilijk gemakkelijk.”

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

Schildpadden tot in het oneindige (John Green) – ****

Al sinds haar jeugd kampt Aza Holmes met hevige angsten. Soms twijfelt ze zelfs wie er aan het roer staat in haar leven: zij of haar dwanggedachten.
Als Aza en haar beste vriendin Daisy het nieuws horen over de voortvluchtige miljardair Russel Pickett en de beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats, besluiten de twee op zoek te gaan. Het leidt hen naar Picketts zoon Davis, die samen met zijn broertje Noah op het enorme landgoed van zijn vader woont, in het gezelschap van een tuatara – een zeldzaam reptiel – die op het punt staat een fortuin te erven. 
Davis maakt gevoelens in Aza los die haar kwetsbaarder maken dan ze al was. Terwijl zij steeds verder wegzinkt in de spiraal van haar gedachten, komt de waarheid over Russel Pickett langzaam aan het licht.

Van dit boek had ik al enkele reviews gelezen, maar het boek sprak me toen niet genoeg aan op meteen op mijn leeslijst te zetten. Maar toen ik in de bib tussen de nieuwe aanwinsten aan het kijken was, sprong dit boek – met de herkenbare cover – meteen in het oog. Ik gaf het boek een kans, en ik heb het wel graag gelezen. Het is een tienerboek, maar heeft me veel minder geraakt als ‘Een weeffout in onze sterren’, wat ik eerder al (heel graag) las. Het verhaal is met momenten langdradig, maar de personages zijn wel mooi neergezet.

1. Een boek met een dier in de titel

Noord (Sien Volders) – ****

In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en het ongetemde bestaan. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary’s leven een voorafspiegeling is geweest van het hare en wat het betekent vrij te zijn.

De eerste keer dat ik las over ‘Noord’, was bij Kerygma. Ik heb geluk gehad in de bib met de sprinters, maar ik moest het boek dan wel op een week uit krijgen. Dat was helemaal geen straf, en het boek was sneller uit. Wat heb ik dit graag gelezen! Ik kon me zo de sfeer en de natuur van het Noorden inbeelden, en wat zou ik er graag zelf naartoe gaan!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 3/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 7/24

***

Wat lazen jullie in februari?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

23 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in februari

 1. Ik ben al een eeeeeuwigheid bezig in het derde boek van de Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Niet omdat het slecht is, ik heb tussendoor een paar andere boeken moeten lezen en heb de laatste tijd niet zoveel lees-tijd jammer genoeg.
  Die laatste van jou ligt hier ook te wachten. De 2de heb ik heel graag gelezen en de eerste spreekt me iets minder aan (cécile graag gelezen maar een ander dun boekje van hem vond ik ook maar zozo)

  Like

 2. Noord staat ook op mijn to read lijstje, al slaag ik er ondanks mijn eigen 40dagenlezen challenge maar heel moeilijk in boeken van dat lijstje af te strepen. Ik ben nu bezig in ‘Het transgalactisch liftershandboek’ een vertaling van The hitchhikers guide to the galaxy, een zalig boek!

  Like

 3. Nog geen enkele van deze boeken gelezen, maar heb de afgelopen week wel zowel “de weeffout in onze sterren” als “Het grote misschien” uitgelezen dus die John Green zie ik wel zitten!

  Like

 4. Met een titel als Als je iemand verliest die je niet kan verliezen dacht ik meteen dat het boek in aanmerking zou komen voor een boek waarin de dood centraal staat. Maar misschien gaat het om iets helemaal anders in dat kortverhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.