Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in juni

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In juni las ik 2 boeken uit:

Diep werk (Cal Newport) – ***

Cal Newport gebruikte de term ‘diep werk’ voor het eerst op zijn populaire blog. Hij doelde daarmee op de noodzaak van geconcentreerd werken om maximaal te kunnen presteren, een vaardigheid die we langzaam zijn kwijtgeraakt. Hij raakte een zenuw: Newports artikelen over dit onderwerp werden honderdduizenden keren gelezen en overgenomen. De meeste mensen laten zich gemakkelijk onderbreken en besteden een groot deel van de dag aan oppervlakkige werkzaamheden. Dit boek bevat talloze inspirerende verhalen en praktische adviezen over hoe je je werk anders kunt organiseren om diep werk een vaste plek te geven en hoe je door oefening je focus kunt terugbrengen. Want alleen door iets met volle aandacht te doen, ontwikkel je je denkkracht en bereik je meer in minder tijd. Het toepassen van diep werk is de beste beslissing die je kunt nemen in een wereld waarin je wordt afgerekend op de waarde die je toevoegt, maar waarin afleiding nog te veel van je tijd opslokt.

Over dit boek had ik al bij enkele andere bloggers gelezen, en ik was heel benieuwd naar de inhoud ervan.
Al maanden ben ik een beetje gefrustreerd op het werk omdat ik nooit kan doen wat ik die dag zelf had gepland. Er zijn altijd wel dringende zaken, collega’s die dringend hulp nodig hebben, mails, telefoons, toonzaalbezoekers, … Geconcentreerd aan één taak doorwerken is ook amper mogelijk op kantoor, want er is altijd afleiding of onderbreking. Dat zal overal wel zo zijn, maar ik merk dat mijn productiviteit er enorm onder lijdt.
Het boek is vrij wetenschappelijk, en ik bleef een beetje op mijn honger zitten wat de praktische tips betreft…

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

Harry Potter en de Halfbloed Prins (J.K. Rowling) – *****

Harry’s zesde jaar als tovenaarsleerling begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen. Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat het niet kan wachten tot zijn terugkeer naar Zweinstein?

Met het herlezen van de boeken valt het me op hoeveel (details) ik vergeten ben. Zo leuk dat ik ook niet meer weet hoe het afloopt, of wat er precies zal gebeuren! Telkens als ik het boek uit heb, bekijk ik ook de film (die zijn een tijd geleden opnieuw op tv geweest, en die heb ik toen opgenomen). Leuk om die ook terug te zien, maar ook frustrerend dat er veel zaken zijn weggelaten, en vooral dat er dingen anders worden getoond in de film dan in het boek…

15. Een boek met een alliteratie in de titel

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 8/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 16/24

***

Wat lazen jullie in juni?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

20 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in juni

 1. Naar dat eerste boek was ik ook erg benieuwd maar ik hoopte vooral ook dat er heel wat praktische tips zouden instaan. Maar als ik jouw review lees dan is precies toch niet helemaal het geval? En hartjes voor Harry Potter 🙂

  Like

 2. Heb nog nooit Harry Potter gelezen, kan je je dat voorstellen?
  Staat hier wel op het verlanglijstje, nu dochter gek is op de films…
  Ik ebn heel benieuwd!

  Zelf ben ik wat theater gelezen (gaat lekker vooruit ;))
  A Doll´s House van Henrik Ibsen, was ik echt van onder de indruk.
  Zo vooruitstrevend voor die tijd.

  Like

 3. Ik las “Het zusje van de buurvrouw” van Margot van der Straeten, en “Het theemeisje van Yunnan” van Lisa See. Momenteel ben ik bezig in Thomas Siffers debuut “Het zijn de geheimen”.
  Ik las nog wel één en ander, maar dat kon me niet bekoren. Deze drie wel. Soms meot je het boek wat tijd geven om je “mee te pakken”, maar dat is bij deze drie echt wel het geval.
  En inderdaad: hoera voor Harry, maar dan liefst de Engelse versies.

  Like

 4. Ha, toch nog iemand die Harry Potter in het Nederlands leest! Ik lees eigenlijk normaal in het Engels als dat de oorspronkelijke taal is, maar HP heb ik leren kennen in het Nederlands en dus blijf ik ze zelfs nu daarin herlezen 🙂
  Goed om weten wel dat “Diep werk” weinig praktische tips bevat; misschien lees ik het desondanks nog wel, maar waarschijnlijk later dan ik nu eerst dacht te doen, omdat ik hoopte er hulp uit te halen 🙂

  Like

  • Ik ben begonnen in het Nederlands, maar de laatste boeken had ik vroeger in het Engels gelezen omdat ik niet wou wachten op de vertalingen. Maar vooral van die Engelse boeken is me veel ontgaan, dus daarom ben ik blij dat ik ze in het Nederlands herlezen heb!
   Misschien vind jij ‘Diep werk’ wel goed, maar ik ben er een beetje teleurgesteld door…

   Geliked door 1 persoon

 5. Harry Potter herlezen doe ik zelf ook ontzettend graag. Met kerst las ik de geïllustreerde versie van Harry Potter and the Chamber of Secrets en binnenkort wil ik graag ook de geïllustreerde editie van het derde boek uit de reeks lezen. Beetje bij beetje lees ik ze nog eens allemaal. Het gaat alleen wat traag doordat er nog zoveel andere boeken op me wachten die ik nog niet gelezen heb.

  Like

  • Ohja, geïllustreerde boeken van Harry Potter moeten inderdaad zo mooi zijn! Ik ben nu bezig in het achtste boek, en het leest supervlot door de theater-versie. Ik hoorde al eens dat er mensen zijn die elk jaar alle boeken van HP herlezen, maar dat zou ik toch niet kunnen denk ik. Er zijn ZO VEEL leuke boeken die ik nog wil lezen! Al ben ik dit jaar wel goed bezig, want ik ben al in boek 21 bezig (en mijn doel was 24)!

   Geliked door 1 persoon

   • Vroeger deed ik dat ook. In het begin las ik ze steeds allemaal opnieuw vooraleer het nieuwe boek uitkwam en nadien herlas ik ze regelmatig. De laatste jaren komt dat er echter veel minder van doordat ik al die andere boeken ook wel graag eens wil lezen. Maar het blijven wel prachtige boeken om te herlezen. Ik blijf er ook steeds nog andere details in opmerken.

    Like

   • Bij mij was het héél lang geleden, en veel dingen was ik echt compleet vergeten. Dus dan is herlezen wel tof. Maar als ik ze volgend jaar nog eens zou lezen, zou ik het wellicht minder leuk vinden…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.