Verbeelding Book Challgenge 2018 | uitgelezen in oktober

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In oktober las ik slechts 1 boek uit:

Tegenwoordig heet iedereen Sorry (Bart Moeyaert) – **** 1/2

Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg  te stellen heeft met zorgenkind Alan, Bianca’s broertje. Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is met ‘zijn Cruz’ naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.
Bianca is merkwaardig, zegt Billie King, Bianca’s favoriete actrice. Op een warme middag in augustus zit ze zomaar in de woonkamer een kopje thee te drinken.
Bianca zelf weet niet goed hoe ze zich voelt of hoe ze haar gedachten stil moet krijgen. Het liefst zou ze bij niemand horen. Maar vandaag, met Billie King in de buurt, wordt ze opeens duidelijker dan ooit en geeft ze een nieuwe betekenis aan onhandelbaar.

Grote fan van Bart Moeyaert hier, sinds ik zijn eerste boek (Duet met Valse Noten) cadeau kreeg. Heel veel boeken heb ik gelezen, maar vooral geleende uit de bibliotheek. Deze nieuwe wou ik hebben, omdat ik niet wou wachten tot het beschikbaar was in de bib, maar ook omdat ik naar de Boekenbeurs wou gaan, en een gesigneerd exemplaar wou bemachtigen. Ik kocht het boek vlak na verschijnen al, en las het dus uit voor de Boekenbeurs. Dit boek is eigenlijk een jeugdboek, net als vele van Moeyaerts andere boeken, maar daar heb ik me niet aan gestoord. Het boek leest vlot door de vele korte hoofdstukken, maar ik heb het toch traag gelezen omdat het zo mooi geschreven is. Ondertussen is het boek gesigneerd, en is mijn boekenkast een pareltje rijker. Tegen Bart zei ik: ik wou dat ik dit boek had kunnen lezen toen ik zo oud was als Bianca. En dat vond hij een mooi compliment!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 18/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 33/24

***

Wat lazen jullie in oktober?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

11 gedachtes over “Verbeelding Book Challgenge 2018 | uitgelezen in oktober

  1. Iedere keer dat ik zo’n uitdate van de Verbeelding Book Challenge lees bedenk ik me dat ik naar de bibliotheek moet gaan maar vervolgens komt het er dan weer niet van. Zo gaat het me natuurlijk niet lukken om een boek van Rory’s lijst te ontlenen. 🙂

    Like

    • Bij mij is de bibliotheek al een hele tijd geleden. Er liggen thuis stapels boeken die ik zelf heb gekocht of heb geleend van vrienden, en die worden maar niet kleiner. Toch ga ik binnenkort nog eens naar de bib, omdat ik het gewoon zo fijn vind om daar rond te snuisteren…

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.