Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in november

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In november las ik 3 boeken uit:

Ik ben Eleanor Oliphant (Gail Honeyman) – *****

Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn.
Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

Dit boek stond al even op mijn leeslijst; ik had het al op enkele andere blogs voorbij zien komen en het leek me een heel grappig en ontspannend boek. Ik heb even in een leesdipje gezeten, maar dit boek heeft me daar helemaal uit gehaald. Het boek is grappig, maar er zitten ook veel trieste elementen in het verhaal. Het hoofdpersonage is er één met ‘een hoek af’. Heel graag gelezen dit boek, en een serieuze kanshebber voor het lijstje met de favorieten van 2018!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

Het leukste van Eva (Eva Mouton) – *****

Hallo, ik ben Eva. Je kent me van ‘Eva’s gedacht’, mijn getekende column die sinds 2011 wekelijks in het weekblad van ‘De Standaard’ verschijnt. …Nee? Hoezo néé?! Anyway, in dit boek plakte ik 5 jaar van mijn leven, je zal me dus nog wel leren kennen.
En! Je mag ook zelf in dit plakboek schrijven. En tekenen. Je mag zelfs punten geven! Daar dienen de afwrijfplaatjes voor. Soit, ge gaat u niet vervelen!

Een tweede grote kanshebber voor het favorieteboekenlijstje van 2018! Of nee, wacht, hier twijfel ik eigenlijk geen seconde over: dit boek moét erop!
Ik kocht het op de boekenbeurs, en liet het door Eva signeren. Op de terugweg naar huis (op de trein) ben ik in het boek beginnen lezen en ik heb echt hardop zitten lachen. Het boek is volledig getekend, in de herkenbare Eva-stijl. Het boek is niet enkel om te lezen, maar het is ook interactief: je kan zelf tekeningen maken, of afwrijfplaatjes aanbrengen. Nog een leuke extra: het boek heeft een regenboogrand!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

No two persons ever read the same book / Quotes on books, reading and writing (Bart Van Aken) – ****

Dit boekje kocht ik toen ik vorig jaar bij Theoria in Kortrijk was (je weet wel, die boekhandel waar elke booknerd zou willen wonen). Het is lang op mijn nachtkastje blijven liggen, omdat er altijd wel ander leesvoer was. Maar toen was er een bib-stop, en een leesdip (na de twee bovenstaande boeken vond ik het moeilijk om er één te vinden die mij weer volledig mee kon trekken in een verhaal). Een leuk boekje voor tussendoor, met veel herkenbare quotes. Leuk is dat er bij elke quote een stuk historische info over de ‘auteur’ van de quote staat. En het boekje is ook mooi vormgegeven: naast de prachtige gouden kaft zijn alle quotes in verschillende lettertypes gedrukt.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 18/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 36/24

***

Wat lazen jullie in november?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

9 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in november

 1. Ik heb zopas “Een man die Ove heet” van Frederik Backman uitgelezen; heb er af en toe hardop om moeten lachen, de beeldspraak vond ik heerlijk, en hoewel ik het verhaal soms iets voorspelbaar vond, toch zeker een aanrader.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga de volgende keer dat ik in België ben toch eens een tripje naar Kortrijk moeten plannen om Theoria met eigen ogen te aanschouwen. Ben zo benieuwd naar die winkel na alle lovende dingen die ik er overal over lees 🙂
  Super ook dat je al een derde meer hebt kunnen lezen dan je doel was!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn leesdip duurde vier jaar, te wijten aan drie kort opeenvolgende kinderen. Ik ben herbegonnen met een chicklit. Dat was het enige dat mijn brein ‘savonds aankon, echt waar. Maar toen was ik toevallig voor het eerst in die vier jaar kinderloos in de bib en viel mijn oog op “Blijf bij me” van -houduvast- Ayobami Adebayo. Het was alsof het zo moest zijn. En ik kan alleen maar zeggen: Wat. Een. Boek. Lees het.

  Like

 4. Mijn Goodreads-aantal had ik dit jaar lager ingesteld en dat bleek geen probleem te zijn. Onlangs besefte ik ook dat ik eigenlijk al twee boeken had gelezen die in aanmerking kwamen voor het laatste puntje van de Verbeelding Book Challenge dat ik nog niet had afgevinkt. Ik had ze totaal over het hoofd gezien omdat het om een strip en graphic novel ging en die tellen uiteraard evengoed mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.