Count your blessings #6

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog!

lente en zomer = de was buiten kunnen drogen ♥ vers gewassen lakens om in te slapen ♥ gesprekjes met de buren tijdens het onkruid wieden (ofte: aanmoedigingen) ♥ complimenten krijgen op mijn nieuwe lange jurk ♥ een garageverkoop in onze wijk waar alles op zondagavond gratis mee te nemen was – hallo auto’s en boeken voor Juliette! ♥ voor een prikje leuke boeken kunnen scoren op de garageverkoop ♥ mijn huisdokter die me op mijn werk opbelt om te vragen hoe het met me ging na een eerder bezoek (hevige buikpijn, maar was niks ergs) – ze wou mij ’s avonds al opbellen maar had mijn nummer niet en was na het googlen mijn blog tegengekomen en daar kreeg ik complimentjes over ♥ een weekend bij mama en stomverbaasd om 8:20 wakker worden (de voorbije twee jaar ben ik niet één keer na 7 uur opgestaan denk ik) ♥ een fijn gesprek met de tante van mijn man over het verschil tussen egoïsme en zelfzorg ♥ peutertjes die zwaaien als ik passeer op de fiets (Juliette zwaait ook altijd naar iedereen die we kruisen) ♥ J. ophalen van de crèche en meteen zien dat ze twee superschattige staartjes in haar haar heeft ♥ onze verzorgsters van de crèche ♥ een vriendin die heel erg blij is met de kraamkost die ik voor haar meenam ♥ een avondje uit met mijn BFF ♥ buiten zitten met een boek ♥ bijna de helft van Harry Potter 7 kunnen uitlezen op één weekend tijd ♥ mede dankzij onze poetsvrouw ‘foert’ kunnen zeggen tegen het huishouden en een hele dag zonder zorgen naar zee trekken ♥ J. met pamper en kleren zien plonsen en spetteren in de zee, en blij zijn dat ze haar rot amuseert

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

13 gedachtes over “Count your blessings #6

 1. Jij hebt een ongelooflijk lieve dokter zeg! En zalig om te lezen. Ik ga proberen om in de week die ik samen met Tuur vakantie heb ook eens naar de zee te trekken. Want die gaat dat ook geweldig vinden.

  Like

 2. Wat een fantastisch lijstje én een geweldige dokter. Dat doet veel hé wanneer ze zo net een beetje verder gaan qua moeite doen. Ik moet mezelf ook regelmatig voorhouden dat af en toe foert zeggen een vorm van zelfzorg is. Nu met het warme weer gaat het me iets beter af maar dan vooral omdat ik geen keuze heb. 🙂

  Like

  • Ja, dat aspect vind ik echt belangrijk. En ze weet ook wat me bezighoudt, want als ik bij haar ben, vraagt ze vaak naar iets wat ik de vorige keer heeft vermeld (niet altijd medische zaken). Foert zeggen is niet makkelijk, maar ik probeer het vaker te doen… En die hitte, ja, pfff!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.