As we speak #12

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BLIJ MET de nieuwe lay-out van de blog. Het is lichter geworden, en met zachtere kleuren. De header is ook weg, maar ooit komt er nog een logo. Het zit al in mijn hoofd, maar het komt er. Tot dan moeten jullie het doen met enkel mijn blogtitel :-).

KIJKEN NAAR de heruitzendingen van de Harry Potter-films. Vorig jaar ben ik begonnen met de boeken te herlezen (ik heb ze toen zelf gekocht, zodat ik ze eindeloos kan blijven herlezen zonder eindeloos veel geduld te moeten hebben in de bib), en nu zijn de films ook weer aan de beurt. Boek 5 is uit sinds gisteren, en film 5 ben ik in stukjes en beetjes aan het bekijken. Dan ga ik eerst weer verder lezen in boek 6 en 7!

GENOTEN VAN de uitzending van Liefde voor muziek, waar de andere deelnemers liedjes van Within Temptation moesten zingen. In mijn jongere jaren heb ik daar zo vaak naar geluisterd, en nu nog hoor ik die liedjes heel erg graag!

NOG MEER BLIJ MET alle plantjes in onze tuin! Enkele weken geleden legden we onze voortuin en een border aan de zijkant aan, en op 1 dag tijd plantten we meer dan 300 plantjes (met dank aan alle helpende handen!). Nu nog altijd ben ik elke dag enorm blij als ik naar de – snel groeiende – plantjes kijk. Foto’s van ‘NA’ volgen nog, één van de volgende keren, maar ik kan alvast vertellen dat het ontwerp gebaseerd is op het prairietuin-principe (klik HIER voor enkele sfeerbeelden).

BEZIG MET de tuin en de moestuin. Tussen de vaste planten begint het onkruid al te schieten (never ending story!) en ook in de moestuin zijn we al een eind opgeschoten. We hebben nu een rijtje frambozen en bessen, een serre met tomatenplantjes, en vorige week hebben we het meeste ingezaaid. Mijn man vindt dat leuk om te doen, maar het onkruid zal voor mij zijn vrees ik :-). Hopelijk kunnen we veel lekkers oogsten de komende maanden, maar over de moestuin schrijf ik graag een aparte blogpost.
De laatste weken ben ik heel vaak buiten bezig, vandaar dat het hier wat stiller is!

ONTDEKTlekkere thee bij Holland&Barrett, nadat ik een pakje kreeg van een vriendin. Daar ging mijn voornemen om eerst al mijn eigen thee op te drinken, vooraleer ik nieuwe ging kopen. Je kan nooit te veel lekkere thee hebben vind ik, en van de mooie doosjes word ik alleen maar vrolijk. Favoriet van het moment: kamille-vanille. De Very Berry is ook een aanrader!

GEKOCHT – cadeautjes voor mezelf, van bij Standaard Boekhandel. Ik had nog een bon van nieuwjaar, en ik moest eigen alleen maar een kaartje hebben voor de huwelijksverjaardag van mijn schoonouders, maar ik kocht ook een boek over brush lettering, een schriftje met een leuke plantenprint (dat ik ga gebruiken om alles in te schrijven over de (moes)tuin) en een booklovers-mok. Want lekkere thee moet uit toffe mokken gedronken worden!

GEÏNSPIREERD DOOR een kleurworkshop die ik met het werk mocht volgen. Zelden zo’n enthousiaste lesgeefster gezien, en de workshop was heel praktisch gericht. We hebben er veel uit geleerd!

OOK NOG BLIJ MET alle andere plantjes in huis. De plantjes die ik – toen ik op kot ging – van mijn mémé kreeg, bloeiden volop (het lijkt alsof ze elk jaar meer en meer bloemen dragen), en mijn pilea heeft ook heel wat stekjes. En er is nog meer: dankzij twee babies in onze omgeving zijn we twee plantjes rijker (geweldig idee, om plantjes als ‘doopsuiker’ te geven!), en op de vensterbank in de badkamer staan drie avocado-plantjes!

ETEN – een lekkere salade met venkel. Het recept vond ik op de blog van Spoons&Splatters en het is meer dan goedgekeurd. Ik maakte er nog pasta bij, om het als maaltijdsalade te eten, samen met mijn collega. De andere collega’s hebben het potje met dressing bijna uitgelikt, en ik heb hen allemaal het recept moeten doorsturen. Winner!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

25 gedachtes over “As we speak #12

 1. Wat leuk allemaal! Hoera voor Harry Potter 😉 Boek 5 ligt klaar om te lezen, maar eerste het dikke Herman Brusselmans boek uitlezen (HP lees ik enkel thuis omdat ik ze niet teveel wil schenden door ze overal mee te sleuren)
  Die thee klinkt heerlijk, ik ga ze ook eens uittesten #tea-addict

  Like

 2. Mooi schriftje! Ik gebruik voor mijn tuin ook eentje met een plantenprint 🙂
  Ik dacht bij een “prairietuin” eerst aan een tuin met vooral grassoorten, maar hoera, achter de link bleken een heleboel bloemen schuil te zitten 🙂 Benieuwd naar de “na”!

  Like

 3. Beetje verbaasd over jouw muzieksmaak…Within temptation, had ik echt niet in jou gezien. Heb deze ooit live aan het werk gezien in Werchter…kippevelmoment! Ik vind Liefde voor muziek ook een heel fijn programma trouwens. Hier ook veel #plantjesgeluk en naar die workshop ben ik wel een beetje benieuwd. Tassen met quotes zijn ook altijd heel leuk, heb ze ook zien staan in de SB :-). Wens jou er veel plezier mee alleszins. P.S.: Geslaagde nieuwe lay-out van jouw blog vind ik. Het straalt meer rust uit zo.

  Like

  • Ha, fijn dat ik kan verrassen ;-). De workshop was vooral gericht op interieur, maar we hebben veel bijgeleerd over trendkleuren en combinaties, en wat werkt en wat niet.
   De tassen hebben ze nog niet zo lang denk ik!
   En dankjewel met het lay-out-complimentje. Ik ben er ook heel blij mee 🙂

   Like

 4. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat van de voortuin en jouw moestuin! Wij hebben een paar weken terug een stuk stenen uit de oprit weggedaan en zo een nieuwe plantenborder in de voortuin gecreëerd + klimplanten langs de gevel geplaatst. In ons moestuintje is er ook hard gewerkt, ik heb plaatstekort voor alle plantjes die ik wil zetten 🙂 Nu is het wachten totdat dit buik(je) verdwijnt zodat ik wat gemakkelijker in de tuin kan werken, al weet ik niet of ik dan nog tijd zal hebben…

  Like

  • Er volgt zeker nog eens een blogpost over de (moes)tuin!
   Hier is de moestuin momenteel nog aan de lege kant, want we zijn laat begonnen met zaaien. Ik kijk al uit naar binnen een paar weken, als de pompoenen aan hun uitbreiding bezig zijn :-).
   De vaste planten in de border zijn al ferm gegroeid. Het is ook geweldig weer geweest hé: veel regen en veel zon.
   Het is eigenlijk pas dit jaar dat ik volop in de tuin actief ben. Twee jaar geleden was er plat liggen en een pasgeboren baby, wat ervoor zorgde dat onze tuin echt verwaarloosd was. En vorig jaar heb ik geprobeerd één en ander te doen, maar vroeg de baby-peuter ook nog veel aandacht. Dit jaar ga ik er volledig voor!

   Geliked door 1 persoon

   • Herkenbaar 🙂 Ik ben ook pas vorig jaar goed in gang geschoten met de moestuin. 5 jaar geleden is Joris rond deze periode geboren met desastreuze gevolgen voor de moestuin toen. Ik hoop dat het mij lukt het babytje dat nu op komst is in de tuin te doen slapen 🙂

    Like

   • Veel succes! Bij mij was het vooral het zelf niet (kunnen) slapen dat ik me miserabel voelde overdag. En de baby huilde meer dan ze sliep. Ik duim voor de baby daar!

    Like

 5. De afgelopen weken heb ik vooral veel gerust. Sinds Londen lijk ik enkel aan het hoognodige toe te komen waardoor deze As we Speak pas gelezen wordt wanneer de gebeurtenissen voor jou alweer achter je liggen. Oops! Ook ik ben trouwens benieuwd naar de foto van jullie aangelegde tuin. In het moestuintje van mijn ouders doen de aardbeien het momenteel heel goed. Op één week tijd hebben we al drie bevoorradingen van hen gekregen. Lekker smullen dus!

  Like

  • Elk jaar? Alle zeven? Respect! 🙂
   Nu ik de films aan het bekijken ben, zie ik inderdaad dingen die niet gebeuren, of die gewoon anders zijn. Of geweldige dingen uit de boeken die ze niét laten zien. Het boek is altijd beter 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.