Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in november

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In november las ik 2 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in november voor de Verbeelding Book Challenge

Harry Potter en de gevangene van Azkaban – J.K. Rowling – *****

Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, is uit de gevangenis van Azkaban ontsnapt en heeft het wellicht op Harry gemunt. Harry is inmiddels aan een enerverend schooljaar begonnen met nieuwe vakken als  Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben. 

Ik zat een beetje in een leesdip de afgelopen weken, maar kijk, ik ben de Harry Potter-reeks aan het herlezen. En o, wat geniet ik ervan. De bladzijden vliegen erdoor, en ondertussen ben ik zelfs al halfweg boek nummer 4! De boeken zijn weer een beetje nieuw voor me, want het moet een jaar of 10 geleden zijn dat ik ze voor het eerst las…

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
21. Een boek dat je al een keertje las
24. Een boek uit de bibliotheek
26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat

 

Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck – ***

De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, die brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen af sprongen.

Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

Deze roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten. Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen indien gewenst, met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.

Ik had zo veel verwacht van dit boek, en twijfelde geen moment om de sprinter mee te nemen uit de bib. Maar met dit boek heeft Griet me een beetje teleurgesteld… Haar eerste boeken vond ik ge-wel-dig, maar met deze bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Het was wat vlak allemaal, en ze kon me met haar taalgebruik niet raken deze keer. Eigenlijk heb ik zelfs getwijfeld of ik ‘m uit zou lezen, maar ik heb toch doorgezet. Ik had er meer van verwacht!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

7. Een boek gepubliceerd in 2017
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
24. Een boek uit de bibliotheek
30. Een eerste deel in een reeks

***

Nog maar een kleine maand te gaan tot het einde van 2017, en ik heb nog 2 puntjes af te strepen:

6. Een self published boek – hiervoor wil ik misschien ‘De verwarde cavia’ van Paulien Cornelisse lezen
11. Een boek met een kleur in de titel – voor dit puntje ligt ‘Witte oleander’ klaar, al een hele tijd, maar ik sta niet écht te springen om erin te beginnen

Jullie tips voor deze puntjes zijn zeker welkom!

***

Wat lazen jullie in november?
Zijn jullie ook al benieuwd naar de nieuwe uitdagingen voor 2018?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

Advertenties