Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in september

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In september las ik 4 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in september voor de Verbeelding Book Challenge

Blindelings – Kris Van Steenberge – *****

In Blindelings raken Abigaïl, dochter van een hôtelier, en Karel, laag geboren zoon van een kroegbazin, verstrikt in elkaars netten. Ze krijgen een kind, Jonas. De hopeloos gevoelige jongen dreigt te worden vermalen tussen de tomeloze ambitie en de eeuwige twijfels van zijn ouders.
Dan ontmoet Jonas een meisje, Anouk. Kunnen twee jonge mensen die voor het ongeluk geboren lijken het lot in een andere richting sturen?
Blindelings is een roman over schoonheid en verval, daden en dromen, uitverkorenen en verdoemden. 

‘Woesten’ las ik al, en daar was ik al van onder de indruk. Maar dit boek vond ik precies nog beter. Lang geleden dat ik nog eens 5 sterren gaf aan een boek, maar dit verdient het zeker. Zo mooi, en zo’n getover met taal. Dikke, dikke, dikke aanrader!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
24. Een boek uit de bibliotheek

Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty – ***

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

De voorbije maanden las ik al twee boeken van Liane Moriarty, en ze konden me wel bekoren. Helaas heeft dit boek me minder kunnen meeslepen in het verhaal. Geen slecht boek, maar minder dan de twee andere…

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
7. Een boek gepubliceerd in 2017
22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt
24. Een boek uit de bibliotheek

Like my like – Hannes Coudenys – ***1/2

Digitale duizendpoot Hannes Coudenys krijgt elke dag vragen over sociale media. Hoe kan je doorbreken als vlogger? Kan je een job vinden via sociale netwerken? Kan je geld verdienen met Snapchat? En waar haal je steeds opnieuw de inspiratie om te posten? In ‘Like my like’ geeft hij zijn geheimen prijs in een taal die ook voor social media nitwits verstaanbaar is.

Ik was heel erg benieuwd naar dit boek, omdat ik meer wil weten over het hoe en wat van sociale media. Dit boek is er één van 2016, dus vrij recent, maar ik bleef wat op mijn honger zitten. Er stonden heel wat hoofdstukken in die ik niet zo boeiend vond (twitter, snapchat, vloggen, …), en alles bleef een beetje oppervlakkig.
Het hoofdstuk over storytelling en authenticiteit vond ik wel heel boeiend. Als iemand leestips over dit thema heeft, lees ik die graag!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
14. Een non-fictie boek
24. Een boek uit de bibliotheek

Plan B – Evi Renaux – *** 1/2

Wat als je morgen opstaat en je niet meer kunt doen wat je altijd deed? Of je het gevoel hebt een beetje vast te zitten? Of je gewoon je leven over een andere boeg wilt gooien?
In dit boek gaat Evi Renaux samen met jou op zoek naar jouw eigen plan B. Ze laat je zien waar zij haar inspiratie haalt, met anekdotes, quotes en songteksten, maar ook met doe-opdrachten. Zo neemt ze je bij de hand om je eigen verhaal te herschrijven. Omdat plan B meestal zoveel verrijkender is dan plan A! Omdat plan B misschien is wat je echt wilt, maar nooit hebt durven doen?

Eigenlijk had ik eerst ‘Life on Sneakers’ willen lezen, het eerste boek van Evi Renaux, maar dit boek kreeg ik op de laatste Meststoffen Meetup van Silke. Ik begon er vrij snel in te lezen, maar het geraakte aan de kant. Pas deze week las ik het boek uit. Het boek leest heel vlot en aangenaam, o.a. door het gebruik van quotes en liedjesteksten. Het verhaal van Evi is heel aangrijpend, maar ik stoorde me soms wel aan de schrijfstijl, met name de heel korte zinnen. Heel boeiend om te lezen, en ook met veel doe-opdrachten. Zelf ben ik niet op zoek naar een plan B, en ik hoop het ook nooit gedwongen te moeten doen, maar de denkoefeningen zijn wel heel leerrijk, en zou iedereen eens moeten doen.
Dit boek wordt een doorgeefboek, en gaat binnenkort door naar Bart.

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
7. Een boek gepubliceerd in 2017
14. Een non-fictie boek
25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid

***

 

Wat lazen jullie in september?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

29 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in september

 1. Jij hebt toch goed gelezen hoor de afgelopen maand. Bijna echt gebeurd en Plan B staan hier ook nog op het verlanglijstje. Zelf las ik in september drie boeken uit maar het ging enorm moeizaam. Hopelijk is mijn leesdipje nu terug weg!

  Like

 2. Ik ben op vakantie in een boek begonnen dat mij niet echt kon boeien en slaag er maar niet in vertrokken te geraken in een ander boek. Met jou lijstje en dat van Kelly heb ik nu in ieder geval terug wat inspiratie. Het zal dus wel goedkomen 🙂

  Like

 3. Zo te zien hebben wij wel dezelfde smaak wat lezen betreft 🙂
  Jammer genoeg lees ik nu bijna niet meer want krijg het niet gecombineerd met mijn opleiding.

  Like

 4. Mijn Goodreads-challenge heb ik al opgegeven vermits mijn gezondheid dit jaar mijn leespret verstoord. De andere uitdagingen moet ik binnenkort nog eens bekijken. Zowel de reading bingo waar ik van in het begin aan meedeed als de Verbeelding Book Challenge die ik slechts enkele maanden geleden voor het eerst bekeken heb.

  Like

 5. Hmm, van Woesten was ik niet echt onder de indruk (niet dat ik het slecht vond, maar ook weer niet zo fantastisch als ik op basis van alle lovende recensies verwacht had), maar als Blindelings beter is, moet ik het misschien toch maar op mijn leeslijstje zetten 🙂

  Like

 6. Goed bezig! Ik zit in een leesdip omdat het de voorbije weken nogal hectisch was/is op werk en persoonlijk vlak. Ik ben dan meestal te moe om nog te lezen: op zo’n avond is Netflix de winnaar. Ik heb wel ‘Blindelings’ op Goodreads toegevoegd! Like my Like las ik al en mijn review loopt gelijkaardig met die van jou, Plan B heb ik even aan de kant geschoven: Life on Sneakers vond ik toch wel de beter, die moet je misschien toch maar eens lezen?

  Like

  • Ik hoorde van andere mensen ook al dat ‘Life on sneakers’ sterker is, dus daar ben ik wel benieuwd naar geworden. Hier is het ook wel een beetje van leesdip; ik geraak niet meer in een boek. Morgen naar de bib, in de hoop dat ik er het volgende Harry Potter boek eindelijk te pakken krijg. Zou super zijn om die mee te kunnen nemen op onze trip naar Londen 🙂
   Hopelijk wordt het de komende weken wat rustiger voor je, zodat je wat meer tijd vindt om te lezen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.