Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in april

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In april las ik 2 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in april voor de Verbeelding Book Challenge

De 9 dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin – *****

Een waarheid waar niemand omheen kan: het leven kun je niet sturen.
Rabbit Hayes houdt van haar ‘gewone’ leven en van alle buitengewone mensen om zich heen. Ze is gek op haar dochter, Juliet. Op haar kleurrijke, chaotische familie. En op de enige man in haar hart: Johnny Faye. Maar het lijkt erop dat de wereld andere plannen heeft gemaakt voor Rabbit. En daar heeft ze vrede mee. Want zij heeft haar eigen plannen – en nog een paar dagen de tijd om ze werkelijkheid te laten worden.
Een waarheid om te onthouden: dit is een verhaal waarin wordt gelachen om de verrassingen van het leven. Een verhaal over het vinden van plezier in elk moment.

Wat een boek! Ik heb gelachen, maar ook gehuild. Een mooi verhaal, maar o zo ontroerend. Al van in het begin dat ik begon te lezen, wist ik dat dit een boek was dat ik héél traag wou lezen, ook al wist ik al wat het einde zou zijn. Ik wist dat ik spijt zou hebben als dit boek (dat wel vlot las) uit zou zijn, en ik heb gelijk gekregen. Er waren heel trieste momenten in het verhaal, maar het werd op een luchtige, vaak grappige, manier gebracht. Héél graag gelezen!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
12. Een boek met een nummer in de titel
17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
24. Een boek uit de bibliotheek

Reiskoorts: een verhaal voor onderweg – Diane Broeckhoven – ****

Alice wil op reis, haar herinneringen achterna, weg uit de gevangenis die haar huis is geworden. Maar ze is oud en uitgeblust na de dood van haar man en haar stapjes in de wereld liggen steeds dichter bij huis. Soms komt ze zelfs dagenlang de deur niet uit en reist ze alleen nog in haar gedachten.

Onder het motto: het moeten niet altijd dikke boeken zijn. Dit dunne exemplaar (slechts 73 bladzijden) was heel fijn om even tussendoor te lezen. Het verhaal was heel mooi, maar toch minder sterk als ‘De buitenkant van meneer Jules’, waarop dit boekje een vervolg is. Het taalgebruik van Diane Broeckhoven vind ik wel geweldig, bijna poëtisch. Fan van haar boeken!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt
24. Een boek uit de bibliotheek

Hebben jullie nog leestips of must-reads? Ik lees het graag in de comments!

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

23 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in april

 1. Het eerste boek ook met veel plezier gelezen, al was ik bang om de vraag te krijgen waarover het ging. Ik zat toen nl voor het vrijwilligerswerk vaak in een oncologie-wachtzaal.
  Ik heb nog nooit deelgenomen aan de Verbeelding Book Challenge, maar de mensen die erover bloggen zorgen wel voor veel inspiratie qua boeken.

  Like

 2. Dat eerste boek spreekt mij ook wel aan, binnenkort eens zien of ze het in de bib hebben 🙂 Gisteren las ik het boek ‘Stil’ uit en al vanaf dat ik erin begon ben ik anders beginnen denken over mezelf en andere stille mensen, echt een fantastisch boek! Ik weet dat jij er iets minder fan van was maar ik heb er veel door geleerd en ook de wetenschappelijke feiten las ik graag. Nu hopen dat de volgende human resource managers die ik tegenkom het boek ook gelezen hebben…

  Like

  • Volgens mij was het net door die wetenschappelijke feiten dat ik het boek iets ‘zwaarder’ vond, ik lees de laatste tijd liever luchtigere boeken. Ik heb ook wel veel over mezelf ontdekt met dat boek, maar helaas is er in de maatschappij weinig plaats voor stille mensen (hoewel ik ervan overtuigd ben dat mensen zoals wij een werkgever véél te bieden hebben)…

   Geliked door 1 persoon

 3. Lily en de octopus van Steven Rowley gaat over een man die moet afscheid nemen van zijn hond omdat die een hersentumor heeft. Bij momenten een beetje psychedelisch maar op andere momenten zo herkenbaar dat er tranen met tuiten gevloeid zijn. Voor iedereen die van een wezentje houdt dat men ooit zal verliezen/verloren heeft.

  Like

 4. Oh, ik wist niet dat er een vervolg op De buitenkant van Meneer Jules was! Al probeer ik het duidelijk best te lezen zonder te vergelijken met dat boek, want dat was inderdaad een pareltje en legt de lat heel hoog 🙂
  En die Rabbit Hayes moet ik duidelijk eens uit de bib gaan halen, alleen nog maar goeds daarover gelezen!
  Hoera voor weer extra inspiratie, merci! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.