Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in april

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In april las ik 2 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in april voor de Verbeelding Book Challenge

De 9 dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin – *****

Een waarheid waar niemand omheen kan: het leven kun je niet sturen.
Rabbit Hayes houdt van haar ‘gewone’ leven en van alle buitengewone mensen om zich heen. Ze is gek op haar dochter, Juliet. Op haar kleurrijke, chaotische familie. En op de enige man in haar hart: Johnny Faye. Maar het lijkt erop dat de wereld andere plannen heeft gemaakt voor Rabbit. En daar heeft ze vrede mee. Want zij heeft haar eigen plannen – en nog een paar dagen de tijd om ze werkelijkheid te laten worden.
Een waarheid om te onthouden: dit is een verhaal waarin wordt gelachen om de verrassingen van het leven. Een verhaal over het vinden van plezier in elk moment.

Wat een boek! Ik heb gelachen, maar ook gehuild. Een mooi verhaal, maar o zo ontroerend. Al van in het begin dat ik begon te lezen, wist ik dat dit een boek was dat ik héél traag wou lezen, ook al wist ik al wat het einde zou zijn. Ik wist dat ik spijt zou hebben als dit boek (dat wel vlot las) uit zou zijn, en ik heb gelijk gekregen. Er waren heel trieste momenten in het verhaal, maar het werd op een luchtige, vaak grappige, manier gebracht. Héél graag gelezen!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
12. Een boek met een nummer in de titel
17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
24. Een boek uit de bibliotheek

Reiskoorts: een verhaal voor onderweg – Diane Broeckhoven – ****

Alice wil op reis, haar herinneringen achterna, weg uit de gevangenis die haar huis is geworden. Maar ze is oud en uitgeblust na de dood van haar man en haar stapjes in de wereld liggen steeds dichter bij huis. Soms komt ze zelfs dagenlang de deur niet uit en reist ze alleen nog in haar gedachten.

Onder het motto: het moeten niet altijd dikke boeken zijn. Dit dunne exemplaar (slechts 73 bladzijden) was heel fijn om even tussendoor te lezen. Het verhaal was heel mooi, maar toch minder sterk als ‘De buitenkant van meneer Jules’, waarop dit boekje een vervolg is. Het taalgebruik van Diane Broeckhoven vind ik wel geweldig, bijna poëtisch. Fan van haar boeken!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt
24. Een boek uit de bibliotheek

Hebben jullie nog leestips of must-reads? Ik lees het graag in de comments!

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

Advertenties