#kookboekweek | juli 2017 | Honger!

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat er in juli geen #kookboekweek-update is verschenen. In juli heb ik wel degelijk (veel) gekookt uit een kookboek, alleen was dat kookboek dan nog niet verschenen.

Samen met heel wat andere mensen was ik één van de gelukkigen die mocht testkoken uit ‘Honger!‘, het nieuwste kookboek van Kim Leysen (Mme Zsazsa).
Volgers op Instagram zullen mijn enthousiasme al gemerkt hebben toen ik aan het testen was, maar voor de mensen zonder Instagram wil ik graag de foto’s hier nog eens delen. Ik heb weken staan popelen om deze blogpost met foto’s te delen, maar als ik jullie aansteek met mijn enthousiasme, en dan kunnen jullie het boek niet kopen, dat is een beetje gemeen hé?

Eigenlijk ben ik nog altijd minstens even enthousiast als toen het boek nog niet verschenen was. Dus eigenlijk had deze blogpost ook als titel kunnen hebben: als je dit jaar nog maar één kookboek zou mogen kopen, laat het dan ‘Honger!‘ zijn. En ook ‘Thuiskomen’, van Dorien Knockaert, maar daarover later meer. Eerst nog de verdere ode aan het geweldige kookboek van Mme Zsazsa! Het moet geleden zijn van The Oh She Glows Cookbook dat ik nog zo enthousiast was van een boek. En dan heb ik nog maar 10 recepten uit het boek getest…

Honger!‘ is een boek met alleen hoofdgerechten (en talloze bijgerechtjes). Desserts zal je er dus niet in vinden, maar dat vind ik helemaal niet erg. De focus ligt op groenten (van het seizoen en/of uit de moestuin), die ongelofelijk goed op smaak worden gebracht met heerlijke kruiden en specerijen van bij ons en van heel wat andere kanten van de wereld. Denk ook: bonen en linzen. Dus: lief voor het budget.
Het leuke aan de recepten is dat ze vrij snel klaar zijn. Dat kan al eens handig zijn als werkende jonge mama met een peuter aan het been tijdens het koken…
Alle recepten in het boek zijn vegetarisch, maar niet veganistisch. Al zijn er wel heel wat recepten plantaardig, of te verplantaardigen (dankzij de plantaardige suggesties bij heel veel recepten).

Foto’s uit het boek ga ik hier niet delen, maar als je graag een kijkje in het boek wil voor je het koopt, dan kan dat bij Mme Zsazsa. Ik kan wel al zeggen dat het boek alweer – net zoals het Moestuinboek – heel leuk is vormgegeven; de typische tekeningen van Kim geven het boek een extra speels karakter, en de teksten zijn vaak grappig. De foto’s zijn ook alweer top, maar dat zijn we gewend van Els Menten.

Bon, genoeg gebabbeld. Tijd voor foto’s! Hopelijk hebben jullie al gegeten :-).

Pasta met zoete tomatensaus en aubergine (p. 46)

Pasta met venkel en citroen (p. 59)

Groene quinoa met groene groenten en pesto (p. 92)

La ratatouille (p. 163)

Kruidige linzensalade met veel beet (p. 196)

Een Marokkaans geïnspireerd stoofpotje (p. 202)

Linzenpotje uit het Midden-Oosten (p. 204)

Alles uit de oven met ook kikkererwten (p. 216)

Chili sin carne (p.220)

***

Disclaimer: ik kreeg dit boek toegestuurd als recensie-exemplaar, maar ook omdat ik recepten heb getest voor het boek. Ik kocht het boek dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening. Want hoe kan je nu niét enthousiast zijn over dit boek?!

Honger!
auteur: Kim Leysen

uitgeverij: WPG Uitgevers
240 blz.
€ 24,99

***

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

 

 

Advertenties