#kookboekweek | juli 2017 | Honger!

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat er in juli geen #kookboekweek-update is verschenen. In juli heb ik wel degelijk (veel) gekookt uit een kookboek, alleen was dat kookboek dan nog niet verschenen.

Samen met heel wat andere mensen was ik één van de gelukkigen die mocht testkoken uit ‘Honger!‘, het nieuwste kookboek van Kim Leysen (Mme Zsazsa).
Volgers op Instagram zullen mijn enthousiasme al gemerkt hebben toen ik aan het testen was, maar voor de mensen zonder Instagram wil ik graag de foto’s hier nog eens delen. Ik heb weken staan popelen om deze blogpost met foto’s te delen, maar als ik jullie aansteek met mijn enthousiasme, en dan kunnen jullie het boek niet kopen, dat is een beetje gemeen hé?

Eigenlijk ben ik nog altijd minstens even enthousiast als toen het boek nog niet verschenen was. Dus eigenlijk had deze blogpost ook als titel kunnen hebben: als je dit jaar nog maar één kookboek zou mogen kopen, laat het dan ‘Honger!‘ zijn. En ook ‘Thuiskomen’, van Dorien Knockaert, maar daarover later meer. Eerst nog de verdere ode aan het geweldige kookboek van Mme Zsazsa! Het moet geleden zijn van The Oh She Glows Cookbook dat ik nog zo enthousiast was van een boek. En dan heb ik nog maar 10 recepten uit het boek getest…

Honger!‘ is een boek met alleen hoofdgerechten (en talloze bijgerechtjes). Desserts zal je er dus niet in vinden, maar dat vind ik helemaal niet erg. De focus ligt op groenten (van het seizoen en/of uit de moestuin), die ongelofelijk goed op smaak worden gebracht met heerlijke kruiden en specerijen van bij ons en van heel wat andere kanten van de wereld. Denk ook: bonen en linzen. Dus: lief voor het budget.
Het leuke aan de recepten is dat ze vrij snel klaar zijn. Dat kan al eens handig zijn als werkende jonge mama met een peuter aan het been tijdens het koken…
Alle recepten in het boek zijn vegetarisch, maar niet veganistisch. Al zijn er wel heel wat recepten plantaardig, of te verplantaardigen (dankzij de plantaardige suggesties bij heel veel recepten).

Foto’s uit het boek ga ik hier niet delen, maar als je graag een kijkje in het boek wil voor je het koopt, dan kan dat bij Mme Zsazsa. Ik kan wel al zeggen dat het boek alweer – net zoals het Moestuinboek – heel leuk is vormgegeven; de typische tekeningen van Kim geven het boek een extra speels karakter, en de teksten zijn vaak grappig. De foto’s zijn ook alweer top, maar dat zijn we gewend van Els Menten.

Bon, genoeg gebabbeld. Tijd voor foto’s! Hopelijk hebben jullie al gegeten :-).

Pasta met zoete tomatensaus en aubergine (p. 46)

Pasta met venkel en citroen (p. 59)

Groene quinoa met groene groenten en pesto (p. 92)

La ratatouille (p. 163)

Kruidige linzensalade met veel beet (p. 196)

Een Marokkaans geïnspireerd stoofpotje (p. 202)

Linzenpotje uit het Midden-Oosten (p. 204)

Alles uit de oven met ook kikkererwten (p. 216)

Chili sin carne (p.220)

***

Disclaimer: ik kreeg dit boek toegestuurd als recensie-exemplaar, maar ook omdat ik recepten heb getest voor het boek. Ik kocht het boek dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening. Want hoe kan je nu niét enthousiast zijn over dit boek?!

Honger!
auteur: Kim Leysen

uitgeverij: WPG Uitgevers
240 blz.
€ 24,99

***

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

33 gedachtes over “#kookboekweek | juli 2017 | Honger!

 1. Even enthousiast als over The Oh She Glows Cookbook … Interesting! Ik heb mezelf eventjes verboden om nog kookboeken te kopen omdat er hier nog te veel staan waaruit ik nog niet genoeg gekookt heb (en omdat ik eigenlijk alleen nog maar vegan kookboeken ging kopen – wat een stomme regel eigenlijk dus negeer maar dat ik dat geschreven heb :p), maar als je er even enthousiast over bent als over Angela’s kookkunsten, dan voeg ik het toch misschien al even toe aan mijn verlanglijstje 🙂

  Like

 2. Chance dat ik inderdaad net gegeten heb, want anders had ik het nu meteen besteld. Terwijl ik, net zoals Kelly, eigenlijk eerst mijn huidige kookboeken nog meer wil gebruiken voor er nieuwe bijkomen. En ik weet nu al dat dat niet gaat lukken want én Honger én Thuiskomen weerstaan, dat gaat moeilijk worden 🙂

  Like

 3. Die Oh She glows komt bij op mijn lijstje (ik had m daarstraks nog in mijn handen) want honger en thuiskomen liggen op de livingtafel. Zaaalige boeken inderdaad!

  Like

 4. Joepie! Een nieuwe kookboekenweek. Die blogposts blijf ik tof vinden. Echt ideaal om een idee te krijgen van wat je van een boek kan verwachten. Ik vind het zelf ook leuk om foto’s te delen van hoe de recepten eruit zien wanneer je ze zelf hebt gemaakt en geen foodfotograaf ter beschikking hebt.

  Like

 5. Toen ik die foto’s op Instagram zag verschijnen kreeg ik elke keer spontaan honger 🙂 Dat boek staat dus al eventjes op mijn verlanglijstje en eigenlijk ging ik nog wachten maar nu ik jouw verslag lees begin ik toch terug weer te twijfelen en me af te vragen of ik het al niet zou bestellen … 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.