Mijn 17 van 2017

2017 is aan zijn laatste uren bezig. Tijd voor een overzicht van het afgelopen jaar.
Dat doe ik met mijn favoriete foto’s, net zoals vorig jaar.

Haken deed ik niet zo vaak, maar ik voltooide wel deze schattigerd. Even voor de eerste verjaardag van Juliette slaagde ik erin haar gehaakte knuffel af te werken, waar ik al aan begon toen ik moest rusten tijdens mijn zwangerschap.

Ik ontdekte de wondere wereld van handlettering. Een nieuwe, maar o zo leuke hobby! Ik kan nog veel oefening gebruiken, en ik ga zeker verder experimenteren in 2018 want voor kerst kreeg ik brush pennen en ecoline stiften cadeau!

Ook lezen was opnieuw één van mijn favoriete bezigheden. 39 boeken las ik, en daar ben ik echt blij mee (zeker als je weet dat mijn doel op Goodreads 9 boeken was). Hartjes voor lezen!

Enkele weken geleden bracht ik voor het eerst een bezoekje aan Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Ik ging op bezoek bij een vriendin die daar woont, en het leek me het ideale moment om beide uitstapjes te combineren. Echt, ik wil daar wonen! Mij zien ze daar zeker nog terug. Al een chance wel dat ik niet in Kortrijk woon, want het zou niet goed komen anders :-).

Ook eten stond centraal. Ik ben en blijf een foodie, maar hier op de blog bleef het aantal nieuwe recepten beperkt. Deze chocoladetaart was wel een topper!

Er werd veel zelf gekookt, maar ik ontdekte ook enkele leuke nieuwe plekjes. De foto hierboven is er één van de beruchte Freakshake van V-BOX. Bommetje, maar wel een superlekker bommetje!

In 2017 deed ik elke maand van #kookboekweek, en ik mocht ook recepten testen uit o.a. ‘Honger!‘ van Mme Zsazsa. Het gerecht hierboven – alles uit de oven en ook kikkererwten – was één van de lekkerste dingen die ik uit het boek klaarmaakte. Eén van de, want eigenlijk was alles superlekker!

In oktober gingen we een weekend naar Londen, zonder J. Lekker eten stond centraal, en we gingen onder andere eten bij Nopi, één van de restaurants van Yotam Ottolenghi. Omnomnom! (Ik moet trouwens nog altijd een reisverslag van Londen schrijven!)

Bloggen, dat was in 2017 niet zo geweldig; ik schreef minder dan ik zou willen. Ik begon wel met een nieuwe blogplanner, in de hoop dat die mij een beetje meer structuur zou geven. Niet helemaal geslaagd, maar ondertussen ben ik mijn planner voor 2018 aan het opstellen en ik heb er alvast heel veel zin in!

40 dagen bloggen, dat was dan weer wel succesvol. Nooit gedacht dat ik dat zou volhouden, maar het is me wel gelukt. Al denk ik niet dat ik het een tweede keer zou doen :-).

2017 was ook het jaar van de plantjes. Mijn avocadoplant groeide zienderogen (maar werd helaas ook door Kasper aangevallen), en ook mijn andere plantjes groeiden en bloeiden. Van mama kreeg ik ook een pannenkoekenplantje. Toch leuk, zo groen in huis!

Ook de moestuin was een groot succes. We oogstten heel wat pompoenen, courgettes, verse kruiden, boontjes, … De komende weken ga ik aan de slag met het ontwerp voor de moestuin van 2018 en ook hier heb ik geweldig veel zin in!

Het was ook het jaar van de eerste keren voor onze dochter. Ze werd één, leerde klimmen en stappen, leerde babbelen en ander lawaai maken, en sinds kort is haar nieuwe favoriete woord ‘nee’. Een peuter zoals ze allemaal zijn zeker?

Eén van haar favoriete hobbies: boekjes kijken! Juliette doet niks liever dan het ene na het andere boek doorbladeren. Favorieten: boekjes met flappen (die niet zo stevig blijken te zijn als de kaft belooft) en boekjes met dieren in. Dat ze nog maar lang graag blijft lezen. Zo moeder, zo dochter zeker? Vorige week werd trouwens ook duidelijk dat ze – net zoals mama – houdt van tekenen en krabbelen. Dat belooft!

De knuffelcollectie werd hier ook erg uitgebreid. We spaarden – samen met heel wat andere mensen, nogmaals dankjewel! – de hele reeks Vitamini-knuffels van Delhaize bij elkaar. Zijn ze niet schattig? Favoriet is momenteel de banaan!

Ik heb niet zo veel foto’s waar ik zelf op sta, om de eenvoudige reden dat ik zelf meestal foto’s maak. Maar die zeldzame keer dat mijn man foto’s maakt, die levert altijd heel leuke en mooie exemplaren op!

Bovenstaande foto is de #2017bestnine die Instagram voor mij genereerde. Deze 9 foto’s hebben jullie het meeste likes gegeven. Best wel treffend dat er geen enkele van deze foto’s tussen mijn favorieten zit.

Ik wil jullie verder nog allemaal een schitterend 2018 toewensen!
Hoe was jullie 2017? En wat willen jullie hier graag lezen in 2018?

Advertenties