#kookboekweek | maart 2017 | Oh She Glows Elke Dag

Ik zit hier al even te popelen tot ik dit verslag van #kookboekweek met jullie kan delen! Wat een geweldige editie, want ik maakte maar liefst 12 recepten klaar!

In maart koos ik voor ‘Oh She Glows Elke dag’, het tweede kookboek van Angela Liddon. Het eerste boek koos ik vorig jaar al eens uit, en ik was niet de enige die enthousiast was (zie ook Kelly en Silke). Het tweede boek heb ik in Nederlandstalige versie, en dat is toch wel wennen. Volgens mij kloppen bepaalde vertalingen niet helemaal (vb. ‘rolled oats’ wordt vertaald naar ‘havermout’), maar aangezien ik vertrouwd ben met de recepten van Angela stoorde ik me er niet al te erg aan.

De recepten in dit boek zijn zeker niet overlappend of gelijkaardig aan de recepten in haar eerste boek; hier ligt de focus vooral op recepten die sneller klaar zijn. Ik vond alles vrij vlot te maken, en Angela grijpt ook hier terug naar pure ingrediënten. Haar stijl van koken vind je ook in dit boek duidelijk terug.
In haar desserts worden wel vaak noten en stropen gebruikt, wat het geheel vaak zwaar en ook prijziger maakt. Maar niet minder lekker :-).

Nog een plus aan dit boek is dat bij elk recept ook allergenen zijn aangegeven. Zo zijn heel wat recepten vb. soja- of notenvrij. Voor mij persoonlijk niet van belang, maar voor andere mensen ongetwijfeld wel!
Bij veel recepten staan er ook variaties voor kinderen bij. Zo kan je één recept klaarmaken, en er toch met het hele gezin van eten, door enkele kleine aanpassingen te doen.

Limoentaartsmoothie met groene thee (blz. 9)

Tot nu toe had ik nog niet veel groene smoothies gemaakt, maar deze was al meteen een schot in de roos. Romig, fris en toch zoet genoeg. Ik gebruikte kokosdrink bij gebrek aan kokoswater, en gebruikte ook geen matchapoeder (wegens niet in huis). Mijn blender maakte de spinazie wel niet helemaal fijn, dus de smoothie was niet zo glad. Mijn man zei dat ik me misschien toch maar eens een Vitamix zou moeten aanschaffen dan…

Superzaadgranola met kokoschips en vanille (blz. 33)

Ik heb al héél veel granolarecepten uitgeprobeerd, maar dit was echt heel erg lekker, en Bart vond het ook. Ik gebruikte tahin in plaats van zonnebloempittenpasta en liet het hennepzaad ook weg omdat ik niet zo hou van die smaak. Deze granola is, in tegenstelling tot mijn recept, in clusters en dat maakt het heerlijk krokant.

Eiwitrijke regenboogsalade met quinoa (blz. 99)

Voor deze salade gebruikte ik spinazie in plaats van boerenkool, omdat ik al spinazie kocht voor de smoothie en de curry. Toen ik het recept las, dacht ik dat het een saaie salade zou worden, maar de smaken zaten er knal op. Lekker!

Gemarineerde Italiaanse tofu (blz. 135)

Als ik het recept goed interpreteer zou je deze gemarineerde tofu rauw moeten eten, maar ik heb ze toch gebakken. Ik maakte er een stamppot bij met spinazie en tomaatjes (restje van de salade van hierboven).

Soep van 6 groenten en ‘kaas’ (blz. 143)
Supereenvoudige knoflookcroutons (blz. 257)

Toen ik het recept las wist ik al dat de soep nooit dezelfde kleur kon hebben als op de foto. Op de foto in het boek is de soep heel erg geel van kleur, maar in de soep zit onder andere broccoli en zoete aardappel dus de soep was eerder bruin-groen van kleur. De combinatie van groenten vond ik enorm lekker, maar de ‘kaas’-smaak vond ik niet persé een meerwaarde.

Gevulde zoete aardappelen (blz. 165)

Toppertje, en al bij al snel klaar, vooral aangezien ik bonen in blik gebruikte.

Kokoscurry met zoete aardappelen, kikkererwten en spinazie (blz. 179)

Een lekkere curry, vooral door de combinatie spinazie-zoete aardappel. Daar hou ik wel van! De saus was vrij lopend, dus ik had toch beter een deel van de curry gepureerd, zoals in het recept was aangegeven.

Sobanoedelsalade (blz. 183)

Bij gebrek aan sobanoedels gebruikte ik bruine rijstnoedels. We hadden ook nog een restje broccoli, dus ik bakte dat samen op met de andere groentjes. Een lekker slaatje!

Chocolade-amandelkoekjes (blz. 207)

Deze koekjes zijn, net zoals de pindakaaskoekjes die ik eerder deelde, ook glutenvrij. Ik gebruikte hier ook pindakaas in plaats van amandelpasta. Deze koekjes bevatten wel vrij veel suiker, maar ze zijn heel lekker van smaak en blijven enkele dagen goed, tenminste als je ze zo lang kan laten staan :-).

Chocolade-pindakaastaart (blz. 237)
Magische karamelsaus (blz. 253)

Nog een receptje met pindakaas, maar een serieus bommetje deze keer! Een lekkere taart, die bevroren wordt geserveerd, en het lijkt een beetje op snickers. De caramelsaus is op basis van cashewnotenpasta, maar ik vond deze niet zooooo geweldig.

***

Disclaimer: ik kreeg dit boek toegestuurd van Uitgeverij Lannoo. Als ik dit boek zelf had gekocht, was dit blogbericht even enthousiast geweest, want dit boek is – net zoals het eerste boek van Angela Liddon – een topper en behoort nu ook tot mijn favoriete kookboeken. Morgen en overmorgen deel ik met jullie nog twee recepten uit dit kookboek, dus hou het hier zeker in de gaten! 

***

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Volgende bloggers postten afgelopen tijd een update:

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

18 gedachtes over “#kookboekweek | maart 2017 | Oh She Glows Elke Dag

  1. Tof dat je zo’n enthousiaste kookboekweek had Fie! allemaal leuke receptjes. ik heb het eerste boek van Angela en hou van haar verhaal, dus twijfelde om het tweede ook te kopen. na jouw post weet ik dat ik het niet ga doen – super recepten maar iets te basic voor mij (wat tof is, maar voor doordeweeks snel koken zoals curry, salades, noedels, … gebruik ik geen recepten maar wat er in mijn ijskast ligt ;)). Maar ik liet me ook nog eens gaan en kocht in één keer zomaar 5 nieuwe kookboeken: de nieuwe van Sarah Britton (van My New Roots, heb je die, echt prachtig boek), Dishing up the Dirt (van de blog), Blissful Basil, The First Mess Cookbook (ook prachtige blog) en Love Real Food van de blog Cookie & Kate…. Inspiratie te over voor mijn volgende EVA kookworkshops!

    Like

    • Het was echt een leuke én lekkere week :-). De recepten zijn inderdaad niet zo moeilijk, maar de combinaties zitten er vaak wel boenk op, en op sommige dingen zou ik zelf niet komen. Ik heb misschien net iets minder ervaring met hartige gerechten dan jij dan :-).
      Wauw voor vijf nieuwe boeken! Ik heb mijn aankopen wat teruggeschroefd, want ik heb al zo veel kookboeken. Nu koop ik alleen nog maar de boeken die ik écht graag wil…

      Like

      • Ha heb jij er ook al zoveel 🙂 ? misschien moeten we maar eens een uitleen organiseren! ik leen nu vaak kookboeken eerst van de bib, en alleen als ik het gevoel heb dat ik ze zelf echt wil en zou gebruiken/ lezen koop ik ze ook. of als ik een leuke blogster echt wil steunen, vandaar de laatste aankopen, als ik de blog al jaren volg vind ik dat ik uit ‘solidariteit’ het boek ook wel kan kopen. hihi ja, hartig is inderdaad meer mijn ding, terwijl ik mijn petje afzet voor de taarten die jij uit je mouw schudt !

        Like

  2. Voila, nu heb ik weer zin om verder te gaan met een kookboekweek met Angela! Alles ziet er lekker uit! Vooral de granola wil ik nu graag proberen, ik maak niet zo vaak granola’s uit boeken, omdat ik er zelf graag mee varieer, maar nu heb je mijn nieuwsgierigheid gewekt ^^

    Ohja:
    “Mijn man zei dat ik me misschien toch maar eens een Vitamix zou moeten aanschaffen dan…”
    ik zou gewoon luisteren naar uw man 😉

    Like

    • Granola is altijd lekker, en variaties zijn altijd boeiend. Ik varieer zelf ook wel vaak, maar zo eens een nieuw recept kan nooit kwaad hé.
      Jammer dat ik net jarig ben geweest, maar misschien overweeg ik zo’n aankoop toch wel, met de lente en zomer in het verschiet…

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.