#kookboekweek – een nieuwe uitdaging

kookboekweek

Eén van de hoofdstukken in de ‘Meststoffen voor jouw blog‘-cursus van Verbeelding was: “de handen in elkaar slaan met andere bloggers“.
Zo gezegd, zo gedaan! Silke van Julienne en ik dachten samen na wat we konden doen en al snel ontstond een idee.

Jullie kennen het allemaal ongetwijfeld wel: een kast vol kookboeken, maar géén idee wat je vanavond weer gaat klaarmaken.
Of: in de boekhandel of in die leuke webshop toch maar dat nieuwe kookboek kopen, ook al heb je jezelf voorgenomen dat niet meer te doen zolang je niet eerst enkele recepten uit je bestaande boeken hebt geprobeerd. Herkenbaar?

Wij bedachten een uitdaging om dit ‘probleem’ aan te pakken!

#kookboekweek – de spelregels

 1. Roep per kalendermaand één week uit tot #kookboekweek
  Of je nu de eerste week van de maand kiest, of je begint op maandag/woensdag/vrijdag, dat maakt allemaal niet uit. Zeven aaneensluitende dagen in een maand, jij kiest!
 2. Kies een kookboek
  In de eerste plaats is deze uitdaging bedoeld voor kookboeken uit je eigen kookboekenkast, maar denk gerust ook eens wat verder. Leen een leuk kookboek in de bibliotheek, doe een kookboekenruil met vrienden, kies ook eens voor enkele ongelezen kooktijdschriften, …
 3. Maak tijdens je #kookboekweek minstens 3 verschillende recepten uit dat kookboek
  Drie is het minimum, meer mag altijd! Waarom ‘maar’ drie? Zo is er nog genoeg ruimte om vb. twee dagen van een lekker gerecht te smullen, te koken met restjes of bij vrienden te gaan eten.
  Ik ga aan dit puntje nog een extraatje toevoegen: ik zal mijn man ook minstens één recept uit het kookboek laten kiezen. Hij heeft meestal een andere voorkeur/smaak dan ik, dus zo ga ik ook recepten proberen die ik zelf niet zo snel zou kiezen.
 4. Deel je gemaakte gerechtjes op facebook, instagram, twitter en/of je blog
  Maandelijks zal ik hier een update posten van het boek en de receptjes die ik gekozen heb. Tijdens mijn #kookboekweek (die wellicht elke maand op een ander tijdstip zal vallen) kan je op instagram volgen wat ik gekookt heb (jaja, ik ben gezwicht!).
  Ik heb hier ook een nieuwe categorie aangemaakt voor de #kookboekweek!
 5. Gebruikt de hashtag #kookboekweek
  Dit heeft niet veel uitleg nodig :-).

Deze uitdaging bedachten we natuurlijk niet enkel voor onszelf: jullie mogen allemaal meedoen! De banner hierboven (die werd gemaakt door de man van Silke) mag overgenomen worden.

Wat denken jullie? Zin in een (haalbare) uitdaging?
Laat hieronder in de comments weten als je meedoet! Als je zelf ook blogt: laat zeker de link naar jouw blog achter!

Advertenties