#kookboekweek | september 2015

kookboekweek

Een dikke week geleden lanceerden Silke en ik #kookboekweek. Alle info kan je HIER lezen!
Omdat september toen nog niet ten einde was besloot ik nog snel een kookboek uit de kast te pakken, zodat ik nog een #kookboekweek kon doen in september!

Vegan - Sue Quinn

Het boek dat ik uitkoos voor september was ‘Vegan’ van Sue Quinn, mijn laatste aanwinst! Een heel mooi boek met superleuke recepten. Het duurde dus niet lang voor ik enkele keuzes gemaakt had!

Op 18 september was Eva, één van mijn beste vriendinnen, jarig en we nodigden haar op zaterdag uit bij ons thuis om te komen eten. Ik stelde een menu samen en in één klap werden drie recepten uit het boek klaargemaakt.

Uiensoep

De uiensoep (p. 100) stond als voorgerecht op het menu. Ik had nog nooit eerder uiensoep gemaakt, maar wou dit al lang eens proberen omdat ik vroeger wel eens zo’n soep had gegeten en die best lekker vond. In dit recept zitten ook paddenstoelen, wat de soep een extra touch geeft. Lekker!

Risotto met geroosterde bloemkool

Het hoofdgerecht: risotto met geroosterde bloemkool en tahinroom (p. 174). Een toprecept! De tahinroom geeft de risotto een speciale toets, en de smaak gaat geweldig goed samen met de bloemkool. Dit receptje komt hier vaker op tafel!

Chocolade-fudgetaart

Voor het dessert gaf Eva als tip ‘iets met chocolade’. Het mag al eens decadent zijn, je wordt tenslotte maar één keer dertig🙂. Deze taart, de chocolade-fudgetaart van p. 220, is een heel smeuïge cake, overgoten met een chocoladesaus. Wie kan dat nu niet lekker vinden?

Risotto restje

Op zondag waren er natuurlijk restjes. Ik roosterde mijn allereerste eigen gekweekte pompoen van dit jaar in de oven en at hierbij restjes van de risotto en de bloemkool.

Romige groentecurry

Vorige week woensdag maakte ik deze heerlijke groentecurry (p. 194). Ik deed wel een beetje van lazy housewife en zo, en gebruikte currypasta uit een potje in plaats van ze zelf te maken. Meestal ben ik pas na 18 uur thuis van ’t werk en dan heb ik niet veel tijd en zin om zo’n dingen from scratch te maken… Maar o, wat heb ik gesmuld van deze curry! Zó lekker! Het enige minpuntje vond ik dat er geen eiwitbron in de curry zat. Volgende keer doe ik er kikkererwten of tofu of linzen bij!
(Van deze curry konden we twee dagen met twee van eten.)

Shepherd's Pie

Het laatste recept was de keuze van mijn man. Eén keer per maand móet hij een recept kiezen, dat is de deal. Op vrijdag begon ik wat vroeger te werken, waardoor ik ook wat vroeger thuis was. Er stond Shepherd’s Pie (p. 198) op het menu, en daar heb ik m’n tijd wel voor kunnen gebruiken. Dit gerecht wordt eerst klaargemaakt op het vuur, waarna het nog een tijdje in de oven moet. Veel werk, maar terwijl de ‘Pie’ in de oven zat, ruimde ik de keuken op. De Shepherd’s Pie was niet slecht, maar ik heb al betere versies klaargemaakt. Jammer, maar dit recept komt wellicht niet meer op het menu.

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Volgende bloggers postten afgelopen week al een update:

Binnenkort kies ik een boek voor oktober. Dat wordt een moeilijke keuze, maar aan opties geen gebrek

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je al meegedaan hebt, dan vul ik dit aan in het lijstje hierboven!