Veggieweek & Wereld Veggie Dag

Veggieweek

Morgen, donderdag 24 september, gaat de Veggieweek van start. Deze Veggieweek is de aanloop naar Wereld Veggie Dag, die op donderdag 1 oktober plaatsvindt.
Tijdens de Veggieweek kan je overal in het land leuke activiteiten volgen!

EVA roept iedereen op om op 1 oktober veggie te eten. Je kan je eigen favoriete recept klaarmaken, je kan iets uit je vele vegetarische kookboeken klaarmaken, maar je kan ook kiezen voor het gerecht dat chef Nicolas Decloedt speciaal voor Wereld Veggie Dag heeft ontwikkeld: Boerenkoolcannelloni van veggiegehakt en paddenstoelen met pompoensaus.

Als je in Gent woont, of je bent in de buurt, kan je op 1 oktober afzakken naar het Veggiehuis van EVA. Daar worden 200 gratis maaltijden uitgedeeld. Vanaf 12 uur kan je, met je eigen bord en bestek, aanschuiven voor een portie boerenkoolcannelloni. Kom op tijd, want op = op!

Het zou geweldig zijn als zo veel mogelijk mensen meedoen aan Wereld Veggie Dag. Als álle Belgen zouden deelnemen zouden we het leven van 650.000 dieren sparen!

Hoe meedoen?

  • Eet op 1 oktober veggie en post een foto van je gerecht met #wereldveggiedag
  • Maak mensen in je omgeving warm om ook mee te doen! Kook voor hen, nodig hen uit voor een etentje of neem samen met hen deel aan één van de vele activiteiten die door de lokale groepen worden georganiseerd.

Meer weten?

Op de website van EVA staan alle activiteiten op een rijtje! Ook op facebook vind je nog heel wat meer info.

Doen jullie ook mee aan #wereldveggiedag? Houden jullie het bij zelf veggie eten, of moedigen jullie ook vrienden, familie en collega’s aan om mee te doen?

Advertenties