#kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters

Hier zijn we weer met een nieuwe editie van #kookboekweek! Het was eventjes geleden, maar na platte rust, bevallen én bekomen van het mama-zijn, ben ik terug! Het kriebelt weer heel erg om nieuwe recepten te proberen, en enkele weken geleden plukte ik lukraak een boek uit mijn kookboekenkast. Het werd Veggie voor starters!

kookboekweek - fiekefatjerietjes

De ‘regels van #kookboekweek‘ schrijven voor dat je minstens 3 recepten moet testen, maar ik teste er 5!

Soep van de Tuin van Eden (blz. 13)
Marokkaanse wortel-kikkererwtensalade (blz. 169)

soep van de tuin van eden en marokkaanse wortel-kikkererwtensalade - veggie voor starters - fiekefatjerietjes

De soep is heel eenvoudig, met courgette en spinazie. Zo eenvoudig dat er bijna geen recept voor nodig is!
Aan het slaatje was wat meer werk; het bevat heel wat smaken. Ik maakte het op een zaterdagochtend, toen mijn man zich bezig hield met de groentepap voor Juliette. We aten dit slaatje voor de lunch, samen met de soep, en nog een boterham met guacamole erbij. Mmm!

Spaans stoofpotje met saffraan (blz. 62)

Spaans stoofpotje - veggie voor starters - fiekefatjerietjes

In ‘Veggie voor starters’ staan zowel vegetarische als veganistische recepten (de vegan recepten staan aangeduid), maar heel wat vegetarische recepten kan je ‘verplantaardigen’. Dit stoofpotje, met o.a. boontjes, tomaten en zoete aardappel, komt hier zeker nog op het menu!

Gewokte tofu met lentegroenten (blz. 75)

gewokte tofu met lentegroenten - veggie voor starters - fiekefatjerietjes

Een heerlijke wokschotel met veel groenten! De marinade van de tofu wordt als saus gebruikt, maar dat vond ik maar matig. Volgende keer doe ik er nog wat pindasaus of zo bij. Wij aten dit gerecht met noedels (in het recept werd rijst voorgesteld, maar aangezien we die week al veel rijst hadden gegeten werden het noedels).

Paëllarijst (blz. 141)

Paellarijst - veggie voor starters - fiekefatjerietjes

Dit recept was ook heel lekker, maar ik paste de verhoudingen wat aan: minder rijst en meer groenten. Ik at er nog een burgertje bij.

***

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Volgende bloggers postten afgelopen tijd een update:

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

16 gedachtes over “#kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters

 1. Kookboekweek…da’s lang geleden. Ik vond het zelf ook fijn om daar in 2016 een aantal keren aan mee te doen. Misschien doe ik dit jaar nog wel eens een keertje mee (mogen het ook niet-veggie gerechten zijn?). Ik krijg er in elk geval de water van in de mond. Tof!

  Like

 2. Ik vind kookboekweek een leuk idee maar als ik mijn weekmenu opstel kies ik recepten uit verschillende kookboeken. Deze week komen alle recepten wel van Pascale Naessens met uit 2 boeken van haar.

  Like

 3. Mmm, die wokschotel en die paëlla zien er superlekker uit (en ik snap dat je de rijstverhoudingen hebt aangepast: aan de foto te zien moet dat inderdaad niet meer rijst zijn dan dat 🙂
  Ik heb de afgelopen maanden nog wel kookboekweken gehouden, maar het is er nog niet van gekomen om er ook effectief over te bloggen en nu ben ik bij sommige gerechten al weer half vergeten wat ik net heb aangepast of heel goed of minder vond… Volgende keer maar wat nota’s nemen, zodat van uitstel geen afstel komt 😉

  Like

  • Recepten met te veel pasta of rijst worden hier vaak aangepast, ik ben meer voor de groentjes :-).
   Sommige mensen vinden dat misschien erg, maar in mijn eigen kookboeken maak ik vaak aantekeningen van dingen die ik anders doe. Maar zo weet ik de volgende keer nog precies wat ik heb aangepast!

   Like

 4. Dat zomers stoofpotje met tomaat en boontjes enz ziet er superlekker uit, ik heb het genoteerd om (na) te maken en hopelijk lukt dat met eigen oogst… Zal dus zeker nog een paar maanden duren 😉
  En nu ik die comment hierboven lees ivm veranderingen aanbrengen aan recepten: ik krijg het ook niet over mijn hart om in een kookboek te schrijven (zeker niet als ze heel mooi zijn), dus tegen dat ik de volgende keer datzelfde recept maak, ben ik alweer vergeten wat ik er anders aan had gedaan.. Dus misschien toch de postit/washitape-truc gebruiken de volgende keer.
  Ik ga mij de komende weken vooral focussen op het ontdekken van nieuwe veggie-receptjes, en gezien ik geen enkel echt veggieboek in de kast heb staan (oeps.. maar wel een aantal Pascale Naessens met een aantal veggierecepten, telt dat ook?) zal dat dus even niet gaan, maar nadien wil ik graag eens meedoen, ik heb nog genoeg kookboeken liggen die ik wil testen!

  Like

  • Mmm, eigen oogst, daar kijk ik ook al naar uit! Benieuwd of er gemoestuinierd zal worden, met de werken buiten die op de agenda staan…
   Super dat je ook mee wil doen aan kookboekweek! Niemand zei dat kookboekweek vegetarisch moet zijn, maar het is natuurlijk wel Dagen Zonder Vlees nu 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.