20 in 2020 | eindupdate

Aan het begin van 2020 maakte ik een lijstje met 20 dingen die ik graag wou doen dat jaar. Ondertussen weten we allemaal wat er gebeurd is in 2020, en we kunnen het dus bestempelen als een raar jaar.
Ik deelde slechts 1 update van dit lijstje, en verder werd er niet zo veel meer mee gedaan. Een te vol hoofd, met thuiswerken en kleuter en al de rest. Maar toch, om het af te ronden, een eindupdate!

1. 35 boeken lezen | CHECK! Ik las zelfs 55 boeken. Mijn TBR-hoopjes bleven hetzelfde (27 boeken), maar aangezien ik een aantal nieuwe boeken heb gekocht kan ik wel stellen dat ze ‘onder controle’ zijn :-).

2. Mijn huid beter verzorgen | een beetje check. In het voorjaar van 2020 besloot ik, in overleg met de huisarts, om weer medicatie te gaan gebruiken, in combinatie met speciale verzorgingsproducten. Dat heeft heel goed gewerkt, maar momenteel heb ik een nieuwe opstoot. De aandoening die ik heb, komt in vlagen, en is dus moeilijk onder controle te houden…

3. Gezonder eten | CHECK! Ook al werd er veel gebakken, we kozen ook heel vaak voor soep of maaltijdsalades als lunch. De grote moestuinoogst zorgde ook voor veel lekkere groentegerechten. Echte mealprep heb ik niet gedaan, maar op zaterdag, zondag en woensdag voor twee dagen koken bracht ook veel extra rust.

4. Water drinken | iets om rekening mee te blijven houden! Thee drink ik veel, en mijn drinkfles staat ook steeds op mijn bureau, maar het blijft een werkpuntje…

5. 52 blogposts schrijven en delen | CHECK! In 2020 verschenen hier 60 blogberichten.

6. Meer bewegen | CHECK! Met dank aan Corona ook wel, gingen we – net zoals half Vlaanderen – heel veel wandelen. Juliette leerde ook fietsen in 2020, dus naast wandelen werd er ook veel gefietst. Dankzij de bijna dagelijkse wandelingen haalde ik heel vaak mijn stappendoel van 7.000; in de weekends was het vaak nog meer. Vroeger haalde ik de 10K per dag makkelijk, maar sinds ik met de auto naar het werk ga waren er dagen waarop ik de 4K niet haalde. We blijven wandelen in 2021: mijn man kocht vorige week al wandelschoenen en ik ga daar ook in investeren!

7. Meer mentale rust vinden | CHECK en work in progress. In de zomer van 2020 maakte ik kennis met yoga, bij iemand in onze buurt die lessen in haar tuin aanbood. Het klikte meteen, en ik voelde me beter na wekelijkse lessen. Helaas was er een nieuwe lockdown en nu gaan de lessen online door. Het is anders, maar yoga brengt me echt wel rust. Ook mijn ademhaling en lenigheid varen er wel bij!

8. Mijn bullet journal blijven gebruiken | CHECK! Mijn boekje is een lifesaver, niet enkel voor braindumps (mentale rust!) maar ook omdat ik het leuk vind om erin te prutsen. Voor mij is het een creatieve uitlaatklep, zonder te willen voldoen aan de picture perfect pinterest voorbeelden. Ik heb mijn eigen stijl gevonden, en er zijn wel ‘foutjes’ maar dat maakt niet uit. Ondertussen zijn mijn voorbereidingen voor het nieuwe boekje van 2021 af, zal ik daar anders nog eens over bloggen?

9. Onze wc-ruimte schilderen | nog niet helemaal check, maar wel al een beetje. Het behangpapier is gekocht, en het lavabomeubeltje ook. De staaltjes verf staan er, maar de muur en de deuromlijstingen moeten nog geplamuurd en geschuurd worden. Mijn schoonpapa had ons aangeboden om te helpen, omdat hij er machines voor heeft en dan niet alles manueel moet gebeuren. Heel fijn aanbod, maar door de lockdowns was het moeilijk te plannen. Hopelijk kunnen we dit in 2021 afwerken, want als het wordt zoals het in mijn hoofd zit wordt het prachtig!

10. Ons huis verder opruimen / minimaliseren | een beetje check, en work in progress. Tijdens de weekends waar we nergens naartoe mochten, werd er al een beetje opgeruimd op zolder: babykleren werden gedoneerd, ik reed enkele keren naar het containerpark met karton en isomo, maar er is nog veel werk.

11. ‘Ontwerp je eigen merk’ afwerken | fail, haha! Er was in 2020 echt weinig (mentale) ruimte over om er nog een creatieve cursus bij te nemen. Vorige week, tijdens een wandeling, had ik ineens een idee: waarom zou ik niet zelf een banner / logo voor mijn blog knutselen? Het idee zat in mijn hoofd: het moest een creatief iets worden, een combinatie tussen analoog en digitaal, en iets helemaal ‘ik’. Gisteren ging ik aan de slag, en een paar uur later had ik ‘m af. Met dank aan Zwartraafje voor het Whatsapp-supporteren tijdens de knutselwerken! Deze morgen maakte ik een foto (met mijn gsm, want mijn spiegelreflex blijft al een hele tijd haperen, en alle foto’s die ik maakte waren onscherp), en het resultaat kunnen jullie hierboven bewonderen :-). Ik twijfel alleen nog aan het munt-kleurenpalet, ik denk dat ik dat ook nog eens zal veranderen binnenkort. En een ondertitel / tagline wil ik ook nog wel, maar daar geraak ik niet uit. Als iemand van jullie een idee heeft, laat gerust iets weten!

12. Een fotoshoot met het gezin | CHECK! Ik maakte een afspraak met Kelly, en in september stonden we, op een zonnige herfstdag, voor de lens in Domein Beisbroeck. We waren wat onwennig, maar Kelly stelde ons meteen op ons gemak. Ze zocht de mooiste plekjes uit, keek naar het licht, en lette op álle details. We stonden met ons drietjes op de foto, maar er werden ook heel veel aparte foto’s gemaakt. Na de shoot moesten we enkele weken wachten op de verwerking van de beelden, en dat was elke seconde waard. Wauw! Meteen liet ik enkele favorieten afdrukken voor ouders en schoonouders, ons kerstkaartje werd dit jaar veel sneller dan anders gemaakt en besteld, en mijn blog kreeg een nieuwe profielfoto.
Alle beelden van de shoot zal ik hier niet delen, maar een kleine selectie wel:

Mama liet me weten dat ze alle foto’s van ons had uitgehangen in huis, zodat we zo een beetje dichter bij hen zouden zijn in deze vreemde tijden. En ze hoopte dat ze ook zo’n mooie foto’s zou krijgen van mijn broer. Insert nieuwjaarscadeau-idee! Mijn broers en ik legden samen voor een familieshootbon, die we hopelijk snel in 2021 kunnen plannen. Foto’s met de hele familie, dat wordt een uitdaging, maar sowieso een heel leuke ervaring ook! Kelly: nogmaals: je bent geweldig!

13. Voldoende alleen-tijd inplannen | behoorlijke fail, met dank aan Corona. Ik denk dat ik dat nog het moeilijkste vond aan al die lockdowns: nooit alleen zijn. ‘Vroeger’ ging Bart al eens zwemmen, of eens alleen met Juliette naar zijn ouders, maar het afgelopen jaar was er heel weinig alleen-tijd. Ook voor ons als koppel was er weinig tijd; Juliette kon maar één keer naar de grootouders (in de krokusvakantie).

14. Een paswoordmanager aanmaken | CHECK! Van in april al.

15. Een uitstapje doen met mijn BFF, om onze 35ste verjaardag te vieren | CHECK! Eind augustus planden we, tussen twee lockdowns door, een picknick aan zee. Eva is daar begin 2020 gaan wonen, dus dan moeten we niet ver zoeken voor een perfecte locatie natuurlijk. We vonden een gezellig plekje in de duinen, en smulden van een heerlijke lunch, die Eva’s buurvrouw had klaargemaakt. We maakten daarna nog een lange wandeling, met mondmasker, en ook al was het geen Bart Peeters, het was een heel gezellige dag!
Ondertussen hebben we er voor 2021 ook iets op gevonden om elkaar vaker te zien. Het zou kunnen dat het ook iets met eten te maken heeft. Stay tuned, want ik deel hier binnenkort meer over!

16. Mijn mama trakteren op een dagje weg | fail, dankuwel Corona… Nog nooit zag ik mijn mama zo weinig als in 2020. Er was wel de intrede van het videobellen, maar dat is niet hetzelfde… Deze krijgt een herkansing in 2021!

17. Een weekendje weg / een citytrip met mijn man | idem als hierboven. Fail en om hopelijk in 2021 opnieuw te doen, want 2021 is het jaar waarin we 10 jaar samen zijn.

18. Verder doen met de Nieuwe Keuken Challenge | als er één puntje is waar ik absoluut niet mee bezig ben geweest, is het deze wel. Ai ai ai, sorry Isabelle! Er werd veel gekookt en gebakken, en veel geëxperimenteerd, maar er werden geen challenges of lijstjes gevolgd (behalve #kookboekweek dan). Gelukkig staat er geen vervaldatum op deze challenge!

19. Verder zoeken naar het evenwicht tussen werk en leven | work in progress. Volgens mij is dit een puntje dat ik nooit volledig zal kunnen afstrepen. In 2020 ondernam ik wel enkele stappen: ik ontdekte yoga, gebruikte mijn bullet journal nog vaker, liet eens vaker de boel de boel en probeerde op mijn werk ook open te zijn over wat er in mij omgaat. De zoektocht gaat verder, maar op werkvlak komen er enkele verbeteringen, o.a. een nieuwe collega in ons team waardoor de werkdruk zal verlagen.

20. Bewuster met mijn tijd omgaan | check en work in progress. In 2020 stond mijn pc bijna nooit op overdag (in het weekend), we waren – dankzij Corona – veel samen, er werd veel gelezen, veel getuinierd, veel samen met Juliette gespeeld en geknutseld, … Ik probeer dingen bewuster te doen, in plaats van 4 dingen tegelijk. Want dat blijft mijn grootste struikelblok: ik wíl te veel.

Afsluiten doe ik niet met een eindscore, want daar zou ik me misschien slecht bij voelen. 2020 was niet zoals ik het gedacht had (haha, bij wie wel?), maar we hebben er het beste van gemaakt.

Voor 2021 heb ik geen doelen gesteld, maar er is een andere aanpak. Benieuwd? Meer daarover lees je in een volgende blogpost!

Hoe is het met jullie doelen / voornemens voor 2020 gelopen?
En hoe pakken jullie het in 2021 aan?

36 gedachtes over “20 in 2020 | eindupdate

 1. Aangezien ik zelf helemaal overrompeld ben het laatste jaar (met goeie en minder goeie dingen) is bij mij de challenge ook blijven liggen! Maar ik vind het nog steeds een goed idee, en plan nog een kortere, nieuwe lijst.

  Like

 2. Mooie header!
  Mijn yogalessen gaan ook online door tegenwoordig. Op zich vind ik het nog wel fijn om dat gewoon rustig thuis te kunnen doen i.p.v. over en weer te moeten naar het leslokaal. Maar de lerares kan natuurlijk niet zo goed corrigeren als in het echt, al doet ze wel heel erg haar best.

  En jaaaa, een post over de bullet journal! Vind dat altijd zo fijn om te zien hoe anderen dat aanpakken! In die zin zou ik er misschien zelf ook eens over moeten bloggen, want nu is het wel heel erg eenrichtingsverkeer, woeps 🙂

  Like

  • Dankjewel, ik ben er heel blij mee :-).
   Hier is het kwestie van een rustig plekje te vinden. Voor de feestdagen volgde ik mee in de living (warm!) terwijl mijn man in de bureau aan het werken was. Een kwartier voor het einde van de les kwam hij gewoon in de zetel zitten. WEG focus…
   Blogpost over mijn journal komt er nog aan, maar eerst nog even wat andere dingen op jullie loslaten!

   Like

 3. Fan van de header! Echt chic 🙂
  En ja, die ondertitel vond ik ook moeilijk. Uiteindelijk deed ik maar iets en achteraf vind ik die wel tof. Verteld ook gewoon waarover mijn blog gaat 😉

  Ik ben doorgaans niet zo van doelen opstellen, omdat ik ‘doelen’ altijd te groots (lees angstaanjagend) zie, maar nu ik bij het lezen wel ontdekte dat een doel me richting geeft, zou ik misschien toch eens een jaar (klein) moeten proberen en zien wat het oplevert.

  Like

 4. Je banner viel me direct op, ik vind ‘m super leuk! 🙂 Ik zou kleurtjes pakken die ook in je banner zitten.
  Mooi lijstje met aandachtspunten vind ik het en zo op’t eerste zicht heb je toch aan veel gewerkt. Ik had ook een lijstje maar heb veel dingen niet kunnen doen door corona. Ik wou er voor dit jaar ook eentje opstellen maar ik heb een nieuw Day Zero Project en ik vind het misschien wat te veel van’t goei.

  Like

  • Oh, dankjewel, mooi compliment als het van jou komt! Ik wou inderdaad de hoofdkleuren blauw of roze zetten, maar ik twijfel nog tussen welke het mooiste zullen zijn. Ik zit met een template in de gratis wordpress, dus ik kan helaas niet alles ‘op maat’ ontwerpen, maar gelukkig kan er heel veel wel!
   Die Day Zero is inderdaad al indrukwekkend genoeg. En voor 2020: je hebt wel een baby hé! Dan zijn alle lijstjes overbodig :-).

   Like

 5. Mijn doelen hebben weinig invloed van Corona ondervonden maar die hadden last van dat andere issue vorig jaar 🙊. Voor dit jaar koos ik 5 grote doelen om aan te werken om het allemaal wat haalbaar te houden.

  Like

 6. Ik bewonder zulke voornemens, al stel ik er zelf geen (meer) voorop. Dat geeft me net iets te veel druk met name. De banner bovenaan viel me inderdaad meteen op, heeft een beetje vintage gehalte en daar houd ik wel van. Die familiefoto van jullie drie, die is ook zo mooi en liefdevol Sofie!

  Like

 7. Eigenlijk heb je best veel mooie doelen kunnen afstrepen in dit vreemde jaar. Water drinken is hier al jaren een aandachtspunt. Ik probeer nu al elke dag te starten met een glas water en ga eerst daar een gewoonte van maken, om zo stelselmatig een extra glas toe te voegen. Misschien werkt het dan wel eens.

  Like

 8. Ik ben ook fan van je nieuwe banner! Heb je super tof gedaan. De foto’s van je gezin zijn inderdaad super mooi. Ik kan me goed voorstellen dat je mama daar zeer blij mee was in dat rare jaar! Zeer benieuwd om je afgewerkte toilet te zien verschijnen ;). En bullet journal posts lees ik ook altijd graag ook al gebruik ik er zelf geen (misschien is die post er ondertussen wel al, ik heb wat lees achterstand :))

  Like

 9. Jij hebt die cursus helemaal niet nodig. Ik vind jouw offline gemaakte header echt super mooi geworden. Oh en ik sta hier altijd klaar om te supporteren tijdens creatieve projectjes hé. Fijn dat je het merendeel wel kon afvinken want dat is natuurlijk één van de leukste zaken aan dit soort lijsten hé. Dat voldane gevoel van het kunnen afvinken. Bij ons worden de uitstapjes ook gewoon wat uitgesteld maar we gaan ze wel sowieso nog doen. Al is het dan niet in het jaar waarin we daadwerkelijk 20 jaar samen waren, of tien jaar getrouwd (dit jaar, zo grappig dat dat ook het jaar is waarin jullie elkaar leerden kennen).

  Like

  • Hoera voor digitaal samen knutselen hé :-).
   Het gemis aan écht contact en leuke uitstappen begint nu echt te wegen. Onze ouders zagen we al wekenlang niet (en zij Juliette dus ook niet), en ons verse nichtje, dat al bijna een maand oud is, hebben we ook nog niet kunnen zien…

   Geliked door 1 persoon

   • Dat snap ik. Ook al zijn we niet gemaakt voor drukke groepen, onze familie en vriendin willen we wel kunnen blijven zien hé. We hebben het geluk dat mijn broer en schoonzusje hier vlakbij wonen en dat ik mijn neefje (die half november werd geboren) dus al wel een keer heb gezien bij hen aan de voordeur en een keer op hun terras. Maar dat ventje ook eens goed vastpakken is er nog niet van gekomen en dat is eigenlijk wel heel triest. Al helemaal wanneer je ziet hoeveel hij al veranderd is op enkele weken tijd. Ik kijk echt uit naar het moment waarop die maatregelen niet langer noodzakelijk zijn en de spontaniteit weer wat mag terugkeren.

    Like

   • Kleintjes veranderen zo snel! Gelukkig is er foto en video, maar dat is toch niet hetzelfde. Onze ouders en broers wonen wel een flink eind rijden, en voor een gesprekje van een kwartier de afstand afleggen is ook niet echt verantwoord. Ik kijk ook echt wel uit naar ‘terug normaal’, hoewel dat ook weer meer (sociale) druk met zich mee zal brengen.

    Geliked door 1 persoon

   • Konden we dat maar zelf perfect doseren hé. Ik vrees ook een beetje dat veel mensen op korte tijd alles gaan willen inhalen waardoor het nadien plots veel te druk zal worden. Al helemaal vermits we de rust nu nog meer gewoon zijn geworden.

    Like

 10. Voor zo’n raar jaar geweest te zijn hebt ge toch nog veel kunnen afvinken 🙂
  Mijn voornemens voor dit jaar zijn nog een work in progress. Er zijn wat concrete dingen, maar lang niet meer zoveel als vroeger. Come what may zeker?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.