20 in 2020 | update 1

Bijna eind april, dat wil zeggen dat 2020 al bijna voor een derde voorbij is. Say what?! Waar is die tijd naartoe eigenlijk?
Het inspiratielijstje op de april-blogpagina van mijn bullet journal / lijstjesschriftje deed mij eraan herinneren dat ik elk kwartaal een update wou delen over hoe het gaat met mijn 20 in 2020-lijstje.

Heel erg bewust ben ik nog niet met mijn lijstje bezig geweest. Want ja, er staat niet voor niks ‘dingen die ik WIL doen’ hé.
De eerste update deel ik vandaag met jullie. Bij een aantal puntjes is – mede door de Coronatoestanden – nog geen vooruitgang, maar voor andere kwam er ineens tijd of inspiratie naar boven.

Met deze puntjes ben ik bezig, of heb ik afgewerkt:

35 boeken lezen | De teller op Goodreads staat op 17/35, en blijkbaar is dat 7 boeken voor op schema. Januari en februari waren heel productieve leesmaanden, maar maart en april zijn wat minder. Het belangrijkste is dat ik blijf lezen, en dat ik er plezier aan beleef. En dat is zeker het geval! De Verbeelding Book Challenge loopt ook vrij vlot, maar de stapeltjes boeken in huis verminderen nog niet. Ik lees vooral boeken op mijn Kobo eigenlijk. En het feit dat ik de afgelopen weken nog enkele nieuwe boeken heb gekocht, zal die stapeltjes ook niet verminderen…

Gezonder eten | Mee bezig. Sinds we thuis zitten door Corona, staat er veel vaker verse soep op tafel, en de tussendoortjes zijn ook meestal gezond. Oké, er wordt meer gebakken dan voorheen, maar we bewegen ook meer en we delen af en toe iets uit aan de buren. Meal preppen deed ik nog niet, want we zijn elke dag thuis. Misschien wel het ideale moment om eens een maaltijdbox te bestellen, maar ik moet eigenlijk nog eens uitzoeken welke interessant en lekker zijn.

Water drinken | Niet zo goed bezig. Nu we thuis zijn, probeer ik er extra op te letten om voldoende te drinken, maar ik zou het moeten bijhouden met een tracker of iets dergelijks. Ik drink vrij veel thee, maar daarnaast te weinig. ’s Avonds probeer ik wel vaker eens thee te drinken. Werkpuntje!

52 blogposts schrijven en delen | Na het publiceren van deze blogpost, staat de teller op 19. Aangezien we komende week aan week 17 van dit jaar zijn aanbeland, beschouw ik dat als ‘op schema’.

Meer bewegen | ‘Dankzij’ Corona wandelen en fietsen we dagelijks meer dan vroeger. Het gemiddeld aantal stappen per dag schommelt rond de 7.000. Zwemmen wou ik terug opnemen in maart, want het ging stilaan beter met mijn staartbeen, maar dat kan nu even niet door de lockdown.

Meer mentale rust vinden | Voldoende alleen-tijd plannen | Verder zoeken naar het evenwicht tussen werk en leven
Voor het gemak groepeer ik deze puntjes even, want ze komt allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het voornemen was er, maar Corona heeft ervoor gezorgd dat dit wel iets anders is uitgedraaid. De voorbije weken heb ik het écht lastig met bijna nooit (meer) alleen kunnen zijn, en constant ‘aan’ te moeten staan. Met twee thuis werken met een kleuter, het is een uitdaging. De mentale rust probeer ik te vinden in wandelen of lezen, maar het evenwicht is compleet zoek.
Echt alleen ben ik zelden, maar ik probeer te genieten van de micromomenten (zoals deze middag, toen mijn man Juliette leerde fietsen. Spoiler: onze nog-niet-vierjarige kan fietsen zonder steunwieltjes!).
Toch is het allemaal heel dubbel: in de week is het álle ballen in de lucht houden (en er wat laten vallen), maar in het weekend is er meer ruimte. De weekends lijken – raar maar waar – ook veel sneller voorbij te gaan dan vroeger.
In het begin van het jaar ben ik enkele keren bij een psycholoog/loopbaancoach geweest, en de klik is er zeker wel. Ze heeft me al enkele boeiende inzichten gegeven.

Mijn bullet journal blijven gebruiken | Alles op één plek zorgt voor wat orde in de chaos die mijn hoofd is. Binnenkort plan ik een blogpost met hoe ik mijn bullet journal nu gebruik, want er zijn wel wat dingen veranderd sinds vorig jaar. Speciaal voor deze blogpost deel ik hier alvast de spread die ik voor deze ’20 in 2020′ maakte.

WC-ruimte schilderen | Het plan is er, het behang is besteld en als de winkels weer open zijn ga ik om verf. Ik ben nu nog op zoek naar een mooi en betaalbaar handwasbakje, en de nodige accessoires moeten ook nog bijeen gezocht worden. Maar ik ben nu al enthousiast, en kan niet wachten tot het af is. Een voor en na komt er zeker aan!

Ons huis verder opruimen / minimaliseren | De voorbije weken ruimde ik in stukjes en beetjes op: de badkamerkastjes werden uitgekuist en de keukenkasten werden vanbinnen en vanbuiten gewassen. Toen was het lockdown en was het containerpark dicht, dus tot zover. Het jaar is nog lang, en aan die zolder kan ik altijd nog beginnen.

Paswoordmanager maken | Deze kan ik afvinken! Gisteren ben ik er bijna de hele dag mee bezig geweest. In het begin was het wat zoeken en sukkelen en hulplijn Bart inschakelen, maar dit ‘klusje’ kan ik van mijn lijst schrappen. Voor de geïnteresseerden: ik koos voor LastPass, en heb meteen al mijn wachtwoorden opnieuw gegenereerd, kwestie van ineens goed te doen.

Uitstapje met BFF | Hiervoor werden plannen gemaakt: we zouden in mei naar Bart Peeters Deluxe gaan, en er een dagje Antwerpen aan breien. Door Corona zijn de plannen helaas uitgesteld, maar uitstel is geen afstel!

Bewuster met mijn tijd omgaan | Wat tv kijken betreft is er weinig veranderd: ik merk dat het niet-moeten-nadenken ’s avonds toch wel deugd doet. Naar het nieuws kijk ik niet (meer), omdat ik er alleen maar onrustig van word. Lezen en knutselen doe ik dan weer wel, en de laatste weken ben ik vaker bezig met echte post, mijn bullet journal, puzzelen, tuinieren, … 

CONCLUSIE

Na bijna vier maanden heb ik slechts één puntje af kunnen vinken. Met veel andere puntjes ben ik bezig, maar omdat ze niet meetbaar zijn, kan ik ze niet ineens afvinken.
De komende tijd ga ik me focussen op: gezonder eten, water drinken, blijven bewegen, een beetje mild zijn voor mezelf en mijn lijstje van de Nieuwe Keuken Challenge er nog eens bij nemen.

Hoe staat het met jullie doelen / voornemens?

26 gedachtes over “20 in 2020 | update 1

 1. Hier zijn maart en april ook veel mindere leesmaanden geweest dan januari en februari. Ik heb ook het gevoel dat die weekends voorbij vliegen en dan heb ik niet eens sociaal contact. Nu vraag ik me af waar ik die tijd vandaan haalde 😀

  Like

  • Ik heb vooral aan mijn “less is more”-thema gewerkt door me verder te informeren. Het lukt moeilijker in coronatijden om verschillende redenen.
   Nooit alleen zijn werkt ook sterk op mijn gemoed.

   Geliked door 2 people

  • Ja, het is echt gek hé? Bij mij is er een enorm contrast tussen de week en het weekend: in de week op van de stress van vanalles te moeten doen, en in het weekend tijd voor echte post, het huishouden, écht tijd voor J, bloggen, …

   Like

 2. Ik had weinig voornemens voor het nieuwe jaar, dus ik kan geen lijstje voorleggen. Wel wilde ik 25 boeken lezen, maar momenteel lees ik zeer weinig. Vreemd genoeg. Al ligt het misschien aan het feit dat ik de gigantische stapel Libelles wil uitlezen die mijn mama me altijd doorgeeft en die zich het voorbije jaar opgehoopt hebben.

  Like

  • Dat is zeker ook ontspannend! Er ligt hier ook een hele stapel klaar voor mijn mama.
   Voor lezen probeer ik bewust elke dag tijd vrij te maken. Want niet lezen is een teken dat het echt niet goed met mij gaat…

   Like

 3. Eerst en vooral wat een mooie set-up! Ik ben er jaloers op 🙂 Mijn stand van zaken publiceerde ik onlangs, zoals je al kon lezen 😉 Dat water drinken, ik had daar ook moeite mee. Tot ik besloot om een waterfles te gebruiken (zo een navulbare he). Ik weet intussen perfect hoeveel daar in gaat en hoeveel van die flessen ik dus moet drinken. En dat werkt wel. Beter dan wanneer ik per glas drink of vanuit een hele grote fles. Dus mss is dat wel een tip?

  En dat alleen zijn, daar snap ik je volledig in. Daar heb ik het zelf het moeilijkste mee deze dagen. Dus ik probeer om echt 3 tot 4 keer per week te gaan joggen. En dan spreek ik met mezelf af dat ik niet mag piekeren, niet aan anderen mag denken, maar echt gewoon naar de muziek moet luisteren en me moet focussen op het sporten. Idem dito voor een paar keer per week dat ik me in de badkamer terugtrek ’s avonds met een boek of podcast op. Het lukt me absoluut niet altijd hoor, maar er zijn momenten dat het wel gaat. En die helpen dan wel.

  Heel veel succes daar nog! X

  Like

  • Dankjewel! 🙂
   Sinds jouw blogpost heb ik er mijn herbruikbare fles ook terug bijgenomen. Die is lang niet zo mooi als de jouwe, maar het werkt wel. Ik moet nog een beetje opbouwen, maar ik voel me wel beter als ik meer drink. Meer toiletbezoekjes ook, maar daar gaan we weinig aan veranderen…
   Ik zou meer momenten voor mezelf moeten nemen, maar de momenten dat mijn werk klaar is, wil ik dan de zorg op J. overnemen zodat Bart kan werken. En na de werkuren is er ook nog huishouden en koken en alles. Vandaag is mijn vrije dag, maar ik ga toch enkele uren werken tussendoor, en ik hoop op een uurtje verven bij Juliette vanmiddag, zodat ik even wat podcasts kan beluisteren of wat voor mijn blog kan schrijven. Of nog eens overdag lezen, dat zou ook fijn zijn!
   Voor jullie ook veel succes! X

   Like

 4. Mooie spread!
  Echt doelen neerschrijven doe ik niet echt, behalve voor het lezen op Goodreads. Hoewel ik het in het begin van deze crisis moeilijk mee had om te lezen, is dit nu eigenlijk volledig omgeslagen als de enige momenten dat ik mijn hoofd kan uitschakelen voor alles behalve wat in mijn boek gebeurd. Dus ondertussen heb ik al behoorlijk wat gelezen 🙂

  Like

 5. Hallootjes, ik heb pas je blog ontdekt en ben al volledig verkocht ! Wat een leuke posts maak je ! Ik blijf terugkeren ! Ik vind je bullet journaal heel mooi, ik wil er ook eentje starten,maar eerst even zoekwerk verrichten ! Groetjes

  Like

  • Dankjewel voor je leuke reactie! Als je met een bullet journal wil starten raad ik je aan eens op facebook bij de groep ‘Bullet Journal België’ te gaan kijken. En op de website / blog van Plan S staan ook heel handige tips. Stephanie heeft nu ook een e-course waar de basis heel goed is uitgelegd. Creatieve inspiratie haal ik bij CreaChick (vooral YouTube). Veel plezier ermee!

   Like

 6. Oh, zo’n paswoord manager moet ik zelf ook hebben. Het zijn er ondertussen zoveel dat ik ze echt niet allemaal meer kan onthouden waardoor ik regelmatig een nieuw paswoord moet aanvragen en dat is natuurlijk onhandig. Ook water drinken is een werkpuntje. Ik deed het nochtans goed maar in het najaar is het duidelijk ergens misgelopen waardoor ik nu niet voldoende water drink. Daar moet ik dus iets aan gaan doen, zeker vermits ik zo snel blaasonstekingen krijg. Waarschijnlijk nu ook weer.

  Je bullet journal ziet er super leuk uit. Als je met zoiets bezig bent bestaat ‘teveel stickers of washi-tape’ echt niet hé. Wel heerlijk dat ze zo mooi bij elkaar passen.

  Like

  • Hier is het vaak dat ik hoofdpijn krijg van te weinig te drinken, en dan is het al te laat natuurlijk. Ik probeer er nu echt op te letten, want hydratatie is echt belangrijk. Zeker nu we thuis zijn ook, want de lucht binnen is vrij droog door de ventilatie…
   Ik bedacht me vanmiddag nog, toen ik in een nieuw Flow stickerboek aan het bladeren was, dat ik in mijn eerste bullet journal stickers echt maar niks vond. Tijden veranderen hé. Juliette is trouwens ook echt in de ban: ze heeft al een notitieboek van mij in beslag genomen, en vraagt of we de stickers ‘samen gaan delen’. Aaaaaah!

   Geliked door 1 persoon

 7. Niet gemakkelijk om in deze tijd een aantal van de puntjes af te vinken. Ik vind dat je goed bezig bent. Zelf heb ik zo geen expliciete doelen ingesteld. Ik merk wel dat ik heel bezig was met het spenderen van mijn tijd en dat dit nu door de lockdown allemaal wat minder goed aan het gaan is (te veel sociale media en nieuwssites), een werkpuntje voor de komende weken.

  Like

  • De afgelopen weken ben ik er minder mee bezig geweest ook, maar dit lijstje is ook geen verplichting natuurlijk. Hier zou sociale media een beetje moeten minderen (vooral ’s avonds durf ik al eens door Instagram scrollen), maar wat het nieuws betreft is het goed zoals het is: zo veel mogelijk negeren.

   Like

 8. Oje ik lees je post pas nu, bij toeval. Dat zijn goede punten, en de meeste gelden denk ik voor bijna iedereen. Dat lezen is bij mij de eerste maanden ook behoorlijk goed gegaan. Ook ik hoop 52 boeken te lezen. (1 per week klinkt te doen). Succes ermee!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.