Juliette spreekt #3

De inspiratie voor dit blogbericht komt van bij Kelly, maar ook andere bloggers delen ondertussen al leuke uitspraken van hun kroost.
De eerste woordjes liggen al even achter ons, en sindsdien staat het kwebbeltje van onze kleine meid niet vaak stil!

“Ik wil nie.” – Oké, niet spectaculair of grappig, maar naast ‘mama’ en ‘mama’tje’ de meest gehoorde woorden van de afgelopen weken.

“Ikke kannet eilijk zelf.” – De zelfstandigheid van de driejarige. Twee seconden later: “mama helpen”.

“Dat is eilijk wel mijn komkommer, mama.” – Ik moest op mijn vrije woensdag voor een bespreking naar het werk, en nam Juliette mee. Omdat ik wist dat we daar over de middag ook nog zouden zijn, maakte ik een lunchpakket klaar met boterhammen. Ik nam ook komkommers mee, en stopte die in haar boterhamdoos-met-vakjes. Veel komkommer, want ik zou er ook van eten. Maar de komkommer zat in haar doos, dus…

“Ikke wilt roeroertje eten.” – Roeroertjes zijn yoghurtjes. Favoriet: de paarse van Alpro (die al een tijdje niet meer verkrijgbaar is bij Colruyt, huil!). In deze zin kan je eigenlijk ‘roeroertje’ door eender wel ander etenswaar vervangen.

“Ikke gaat wawatjes aandoen.” – ‘Wawatjes’ zijn savatjes, oftewel pantoffels voor de niet-West-Vlamingen :-).

“Namboosjes am inne buik!” – Iemand eet graag framboosjes (uit de tuin).

“Lolijfjes.” – Olijven.

♥ “Kandaroeroeroe.” – We hebben van op de rommelmarkt een kaartspel met alle figuren uit Winnie the Pooh. Zo wordt de kangoeroe genoemd.

“Ikke am met de lekkepoot doen.” – Het zou kunnen dat ze eens met oma taart aan het bakken was, en dat oma haar heeft geleerd dat ze van het deeg kan proeven… :-).

Lees ook:

19 gedachtes over “Juliette spreekt #3

  1. Oh zo leuk 🙂 Sommige van de woorden die ze gebruiken vind ik zoveel beter klinken dan het eigenlijke woord 🙂 Ik zou dringend nog eens een overzichtje moeten maken van Tuur zijn uitspraken. Maar toen hij dit weekend sprak van shaky milk in plaats van milkshake lag ik toch dicht van het lachen 🙂

    Like

  2. Ik hou echt van dit soort lijstjes. Ze zijn zo fijn om te lezen. Deze zomer heb ik zelf trouwens ook veel namboosjes inne mijn buik laten verdwijnen. Tof dat oma haar al heeft geleerd dat de pot uitlekken het leukste is van het bakproces. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.