Juliette spreekt #2

De inspiratie voor dit blogbericht komt van bij Kelly, maar ook andere bloggers delen ondertussen al leuke uitspraken van hun kroost.
Het eerste bericht uit deze reeks is al even geleden, maar we kunnen besluiten dat het kwebbeltje ondertussen nog niet vaak heeft stilgestaan. Tijd voor een vervolg!

Onlangs hoorde ik de uitspraak: “Je hebt drie jaar nodig om te leren spreken, de rest van je leven om te leren zwijgen”. Toepasselijk!

Dit lijstje staat al even bij mijn conceptberichten, en om niet te veel achter te lopen op de feiten, doe ik nog eens een update:

“Ikke meisje. Mama ook. Papa niet.” – Zei ze ineens out of the blue. Wellicht zal school daar voor iets tussen zitten!

“Ikke wortel nee lekker.” – Als baby verslond ze wortelpuree, dan ineens was wortel het meest vieze ding op aarde. Gelukkig is het nu weer grotere liefde, als de stukjes niet te groot zijn. Het is een fase, het is een fase, vooral toepasselijk bij eten :-).

“Ikke mamabord hemmen.” – Wij hebben thuis een bloemetjesservies dat ik van mijn mémé kreeg (mijn favoriet), een ander bloemetjesservies en eentje met streepjes (dat nog van mijn man was). Ik heb mijn voorkeur, en dat had Juliette ook. Ondertussen wil ze alleen nog maar streepjes. Ook een fase dus.

“Ikke boom keppe doen.” – Boomknuffelen, bij elke boom die ze tegenkomt op weg naar school. Schattig, maar we moeten wel ruim op tijd vertrekken dus.

“Taartje eten!” – Het antwoord op de vraag of ze iets leuks wil doen vandaag.

♥ [doodserieus] “Mama mowetuur erwtjes eten?” – Oma maakt zelf confituur, en hergebruikt glazen bokaaltjes van vanalles. Deze vond ik hi-la-risch!

♥ [met een beetje drama] “Choco nee buiten blijven.” – Potten van Boerinneke-choco zijn superhandig om vanalles in te bewaren, en bij mijn broer stond er één op de tafel buiten, met speelgoed van Tiebe in.

“Nog mimimouse!” – Toen ze van pappie na Minnie, ook Mickey kreeg. Verwend? Misschien een beetje.

Lees ook:

Advertentie

13 gedachtes over “Juliette spreekt #2

  1. Hahaha, “Je hebt drie jaar nodig om te leren spreken, de rest van je leven om te leren zwijgen”, dat zou mijn vader zo hard over mij kunnen zeggen 🙂
    En hoe schattig is die “ikke boom keppe doen” ♥

    Like

  2. Die uitspraken blijf ik zo geweldig vinden hé. Ik zie jullie nu trouwens echt een half uur eerder vertrekken zodat Juliette alle bomen een knuffel kan geven. 🙂 Bij mijn oma zat confituur (en andere bereidingen) ook vaak in glazen potjes met een heel ander label dat leverde vaak grappige combinaties op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.