Count your blessings #13

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog.

Ik betrap mezelf erop dat ik steeds minder vaak mijn kleine gelukjes opschrijf… De vorige update dateert van in juni, dus er zitten gelukjes van een langere periode bij: 

Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

hulp krijgen van een collega ♥ mijn vaste kapster die zelfstandige wordt, en haar eigen zaak opent vlakbij het huis van een goeie vriendin ♥ groenten uit de serre en moestuin ♥ oprecht vriendelijke verkoopsters in de winkel, die écht helpen ♥ de geur van verse bloemen in huis ♥ bloemen uit de moestuin in vaasjes zetten, en zo het huis wat opfleuren ♥ verse look krijgen van papa ♥ aardbeien en frambozen krijgen van de buurvrouw, daar confituur mee maken en er weken later nog van kunnen smullen ♥ inzichten die ik kreeg tijdens een (extern) functioneringsgesprek op het werk ♥ de buren van onze buren tegenkomen in de tuin van onze buren, als zij op reis waren, en we allebei de tuin wat verzorgden ♥ uren blijven babbelen met deze fijne mensen ♥ kraamkostpakketjes maken ♥ goeie vrienden die na jaaaaaaaren eindelijk hun prachtige kindje mochten verwelkomen ♥ plantenstekjes ♥ planten die lijken te herleven na ze een nieuw plekje te geven ♥ er tegenop zien om alleen met J. naar het familiefeest te gaan (mijn man was ziek), maar toch een geweldig fijne middag hebben ♥ een onverwacht bezoekje brengen aan de crèche waar J. zat, en de verbaasde maar heel blije gezichten van de verzorgsters zien ♥ contact opnemen met mijn nicht die in het buitenland woont ♥ op bezoek gaan bij vrienden ♥ een heel warme vermelding op instagram krijgen ♥ een mooie plant krijgen van een vriendin, en drie dagen later merken dat er al een nieuw blaadje is ♥ alleen maar groene lichten op weg naar het werk ♥ J. die dezelfde juf als vorig jaar krijgt ♥ een boek bestellen en niet moeten betalen, want: een boekenbon die ik voor Kerst kreeg ♥ een gesprek met één van mijn bazen over hooggevoeligheid ♥ mooie liedjes op de radio in de auto (ik luister daarnaast véél te weinig naar muziek) ♥ een (te) vol weekend, met heel veel leuke dingen ♥ ons interieur, dat beetje bij beetje wat meer vorm krijgt ♥ meer dan twee uur in de keuken staan op zondag, heel wat in de diepvries kunnen stoppen en weten dat de maandagavondrush iets minder druk zal verlopen ♥ afscheid van pampers en tutjes – iemand wordt grooooooot ♥ een dag recup zonder moetjes ♥ op een thuiswerkdag tijdens de lunchpauze een leuk interieurwinkeltje in de buurt bezoeken ♥ lachen om en met J. ♥ bijna geen middagdutjes meer voor J., waardoor we al eens samen op stap kunnen gaan (oké, wél middagdutjes zijn ook een blessing :-))

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

25 gedachtes over “Count your blessings #13

 1. Wat een heerlijke opsomming van momentjes.
  Voor deze week moest ik eens heel erg hard nadenken, want het was een beetje een vreemde week. Eentje met veel pijn… maar ik maakte ook heel veel miserie van andere mensen mee. Explosie achter onze hoek, zoveel mensen alles kwijt. Een blogster die ik al jaren volg wiens wereld stil staan. Dat maakte toch wel dat mijn blessing de week veilig en gelukkig kunnen afsluiten een absoluut hoogtepunt was.

  Like

  • De voorbije weken en dagen zag ik veel slecht nieuws passeren bij andere bloggers. Sommige ken ik echt, maar ook niet zo heel goed, en toch heeft hun verdriet een invloed op mijn gemoedstoestand. Ik kan er niet aan doen, maar ik kan het niet uit mijn hoofd zetten…

   Like

 2. Heel veel mooie dingen! Vandaag waren die momentjes bij mij o.a. een leuke babbel met een collega, een knuffel als ik thuiskwam, een onverwachte intense kus toen de echtgenoot vertrok om boodschappen en het besef dat ik zo gelukkig ben in ons huis. Eigenlijk best wel veel dus 🙂

  Like

 3. Wat een heerlijke lijst vol fijne, hartverwarmende momenten. Goede gesprekken en fijne ontmoetingen zijn bij mij ook vaste waarden qua geluksmomenten. Eigenlijk grappig dat we die meestal omschrijven als ‘kleine dingen’ want meestal kunnen ze heel mijn dag opvrolijken. Hun effect is dus net heel groot.

  Like

  • Ja, dat is echt fijn. Gisteren ook nog: ik was even met J. gaan fietsen na een drukke werkdag, en J. was moe en lastig (en oké, ik ook). Toen we terug waren kwam de buurvrouw net thuis, en een kort babbeltje deed me meteen al veel beter voelen!
   Ik hoop dat de plant het goed doet. Er zijn al enkele planten gesneuveld de laatste tijd, en daar breekt mijn hart van. Geen idee wat ik fout doe, maar volgens mama zijn er gewoon bepaalde planten die hier niet goed hun draai vinden (en zo zijn er planten die bij haar kapot gaan, die het bij ons wel geweldig doen). Zo leuk, die plantjes, maar toch niet zo eenvoudig!

   Geliked door 1 persoon

  • Het was de korte pijn tijdens de zomervakantie, maar nu school weer begonnen is hebben we al enkele moeilijke momentjes gehad. Maar we plooien niet…
   Plantjes zijn geweldig, ik word zo blij van al dat groeiende groen. En vooral als ik ze cadeau krijg of kan ruilen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.