Juliette spreekt #1

De inspiratie voor dit blogbericht komt van bij Kelly, maar ook andere bloggers delen ondertussen al leuke uitspraken van hun kroost.
Nu ons dametje vlot zinnen van meer dan twee woorden begint te spreken, is het hoog tijd om hier ook een blogrubriek van te maken!

“Boeke toe.” – Als mama een tijdschrift of een boek leest en de dochter 1-op-1 aandacht wil.

“Epot.” – Oftewel: kapot. Wordt ook gezegd van de verrimpelde handjes als ze uit bad komt.

“Buik toe.” – Als het hemdje naar beneden moet.

“Fietuimachien.” – Wij zeggen vliegtuig, haar nonkel vliegmachien. Juliette maakt er dan maar een combinatie van. Ze kent trouwens al het verschil tussen een helicopter en een vliegtuig (danku, pappie!).

“Jaja, poes.” – Juliette is een kei in ons nazeggen en nadoen. Als we thuis komen van het werk / de crèche is Kasper behoorlijk ongeduldig als we eerst nog onze jassen en schoenen uitdoen, dus dan zeg ik al eens “jaja, poes”. Nu zegt Juliette dat dus ook elke keer :-).

“Klaar.” of “Wakker.” – Denk erbij: de Gentse R. Zalig!

“Mama toch.” + enorm verbaasd gezicht – De poetsvrouw was ziek en ik had ’s avonds snel even gedweild terwijl papa en dochter tv keken. Alle stoelen stonden omhoog en Juliette wist niet wat er gebeurde.

“Pinano pele.” – Bij de ouders van mijn man staat een piano. Vindt ze geweldig!

“Pappie make boemetje.” – Mijn avocadoplant heeft zijn beste tijd gehad, en er zijn wat bladeren kapot.

“Pa-te.” – Hoe Juliette Kasper aanspreekt. Het zou kunnen dat ze hem zo noemt omdat er in één van haar prentenboeken een panter staat.

“Titoon.” – Telefoon. Volgens haar is een kapot bakje van de bank een telefoon. En dan belt ze naar oma of Tiebe. Hilarisch om haar te horen babbelen!

Advertentie

19 gedachtes over “Juliette spreekt #1

  1. Zalig he als ze goed beginnen praten 🙂 Nu Tuur naar shool gaat is zijn taal er nog meer op vooruitgegaan en komt er wat uit hoor. En die mama toch, zo herkenbaar 🙂 Al zegt er hier dat eentje met een toon erbij waar ik soms versteld van sta 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh, zo tof dat er hier nu ook een Juliette spreekt verschijnt. Ik moest al meteen glimlachen toen ik de eerste uitspraak las. Zal het maar niet aan manlief laten zien of die zegt dat binnenkort misschien ook tegen me. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.