10 vragen over desserts

Nog eens tijd voor een stokje / tag. Deze keer ééntje op mijn lijf geschreven. Met dank aan Isabelle en Kristien voor de inspiratie!

1. Kies je op restaurant eerder een dessertje of een voorgerecht?

Dessert! Zonder twijfel.

2. Wat kies je: de kaasschotel of het zoete dessert?

Het zoete dessert! Ook zonder twijfel!

3. Aten jullie bij je ouders thuis wel eens een dessert?

Een dessert, als in meteen na het eten iets zoets, niet. Wel aten we vaak iets lekkers bij ‘de koffie’, of kregen we een vieruurtje als we van school thuis kwamen. Heel vaak was dat iets zelfgebakken van mama, of vanillepudding met speculoosjes. En op woensdagmiddag waren het al eens wafels of pannenkoeken!

4. Maak je zelf wel eens dessert thuis?

Als we bezoek hebben bijna altijd, voor enkel ons drie af en toe. Meestal is het ook – naar ouderlijke traditie – iets van gebak als vieruurtje. ’s Avonds durven we na kinderbedtijd ook al eens een dessertje snoepen…

5. Wat is je favoriete dessert?

Argh, dit mag je me niet vragen. Ik kan hier gewoon niét op antwoorden, want ik eet zo veel desserts graag. Ik ben wel eerder een taartenmens dan een pudding/mousse-mens, dus mij doe je het meeste plezier met een stuk taart: frangipane, brésilienne, appeltaart. Maar een lekker stuk cheesecake met frambozen gaat er ook wel in. Of een frisse citroencake…

6. Bak je zelf wel eens wat?

Ja! Vroeger (lees: voor de geboorte van Juliette) veel vaker dan nu, maar ik geniet er zo van om in de keuken te staan en heerlijke geurende gebakjes uit de oven te toveren. Het meeste geniet ik ervan om voor anderen te bakken!

7. Wat is je grootste blunder op dessert-gebied?

Vorig jaar wou ik brownie-wafels bakken, en die bleven enorm aan het ijzer kleven. Verder zijn er ook al mislukte pannenkoeken geweest, of een crumble die niet mooi van textuur was en die ik moest weggooien. Toen ik pas begon met vegan bakken had ik ook wel vaak van die dense, kleffe cakes, maar dat is nu bijna nooit meer het geval.

8. Wat lust jij niet dat iedereen wel lijkt te lusten?

Bavarois is echt niet mijn ding, net als biscuitgebak met slagroom en fruit. Bah!

9. Waar haal je je inspiratie?

Ik hou wel van klassiekers, dus mijn mama en mémé zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Verder haal ik ook heel wat ideeën uit blogs, tijdschriften, kookboeken en foldertjes uit de supermarkt.

10. Nooit meer suiker of nooit meer zout eten?

Gezondheidsgewijs zou ik willen zeggen: nooit meer suiker. Maar ik denk niet dat ik dat lang zou volhouden…

Vind je dit een leuke reeks vragen, neem gerust over!
Wat is jullie favoriete dessert?

Advertentie

15 gedachtes over “10 vragen over desserts

 1. Hmm, je bent de tweede bij wie ik deze tag zie verschijnen en nu heb ik dus weer zin in zoetigheid 🙂
  Ik hoop dat dat browniewafels-experiment ooit wel lukt, want amai, in mijn hoofd smaakt dat fantastisch lekker 😉

  Like

 2. Oh, biscuit, dat vind ik dus ook afschuwelijk. Dat is soms zo’n dichtgecementeerd ding en valt dan als een baksteen op de maag.
  Verder: zin gekregen in simpele vanillepudding door je foto!

  Geliked door 1 persoon

 3. Biscuit is ook echt mijn ding niet! Sabayon lust ik ook niet. En er is zo’n puddingachtig dessertje dat vaak met frambozencoulis wordt geserveerd (ik ben dus echt de naam kwijt hé :p ) dat ik ook wat overrated vind. Die browniewafels klinken wel zalig lekker!

  Like

 4. Haha, jij dacht duidelijk ‘Als ik die vraag moet beantwoorden, dan jullie ook.’ 🙂 Ik denk dat ik net als jij veel favoriete desserts heb. Een Astridje bijvoorbeeld, of een lekker stuk cheesecake, een stuk chocoladetaart, … gisteren heb ik trouwens nog eens koekjes gebakken zodat ik die straks kan afgeven wanneer we naar een etentje gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.