Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in september

Voor de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

In september las ik 3 boeken uit. Het waren 3 ontspannende chicklits, die ik alle drie las via mijn abonnement op Kobo Plus. Ik had even nood aan makkelijke lectuur, met de start van het nieuwe schooljaar bij Juliette, want dat was best pittig te noemen. Dit zijn de boeken die ik las:

Alleen maar jij (Mia Sheridan) – ****

‘Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet geknakt. Wanneer hoofdpersoon Ellie de mooie Gabriel ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden, voor ze een liefdesrelatie met hem kan aangaan. ‘Alleen maar jij’, ja, maar dat kan niet zonder ‘ik’. Mia Sheridan weet op een prachtige manier te beschrijven dat de liefde pas kan bloeien als degene die liefheeft dat doet.

Dit boek werd me aangeraden door Celine, een lezeres van deze blog. Goeie tip, want ik vond het een fijn boek. Het duurde wel even voor ik in het verhaal kwam, maar ik was al snel benieuwd naar het verleden van de hoofdpersonages.

2. Een boek waarin een persoon ontvoerd wordt

Mijn belofte aan jou (Colleen Hoover) – ****

‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt ook onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met ‘Mijn belofte aan jou’ een roman die ontroert en aan het denken zet.

Een chicklit, maar geen liefdesverhaal met roze glitters. De sprongen tussen heden en verleden maken het een spannend boek. Heel erg graag gelezen; het liefste van de drie boeken van september.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Ik mis je (Gillian King) – ****

Gillian King is helemaal terug met de levensechte feelgoodroman ‘Ik mis je’. Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar. ‘Ik mis je’ is Gillian King op haar best!

Ook in dit boek zijn er sprongen tussen heden en verleden. Een succesformule bij de chicklits blijkbaar :-). Graag gelezen, want het is ook een heel vlot geschreven boek.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 13/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 32/34

***

Wat lazen jullie in september?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

24 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in september

 1. Heerlijk ontspannend leesvoer precies. Zelf las ik zes boeken in september. De helft van wat ik de maand voordien las. Ik zit duidelijk in een leesdip dit najaar want deze maand heb ik nog geen enkel boek gelezen. Mijn Goodreads-challenge ga ik dan ook niet halen dit jaar en ik vermoed dat ik hem volgend jaar een pak lager ga instellen vermits mijn leestempo behoorlijk lager ligt ten opzichte van vroeger.

  Like

  • Hopelijk raak je snel uit je leesdip… Mijn doel op Goodreads stel ik altijd haalbaar in (of een 5-tal boeken boven wat ik zou willen lezen). Zo blijft het wel haalbaar, en bij mij lukt het normaalgezien wel dit jaar. Ik merk dat hier in de zomermaanden meestal ook veel gelezen wordt, maar in de herfst is dat weer wat minder. We kijken al eens tv ’s avonds, en met de donker wordende dagen ben ik ook sneller moe. Toch is en blijft lezen een leuke bezigheid, die me al zo veel heeft opgeleverd 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Ik hoop het ook. Het hangt duidelijk samen met de pijnklachten en dat ik me daardoor zo slecht kan focussen. Wel jammer vermits lezen net zo’n fijne manier was om me daarvan af te leiden. Ach ja, hopelijk betert het en ik weet ondertussen dat dat hoge aantal van boeken nu niet meer haalbaar is dus in het vervolg pas ik mijn challenge daar gewoon op aan. Ik vind het eigenlijk ook niet erg dat het minder boeken zijn maar ik zou mezelf er wel graag terug volledig in kunnen verliezen zoals vroeger. Dat mis ik immers het meeste.

    Like

   • Ja, dat geloof ik. Niet leuk dat de pijnklachten roet in het eten strooien. Wellicht zijn die ook erger in het najaar, of toch als het kouder en vochtiger weer wordt?
    Ik duim dat het snel weer beter gaat, en dat je weer meer kan lezen!

    Geliked door 1 persoon

   • Ja, het is inderdaad door het omslagen van het weer. Vroeger was het vooral het begin van de herfst en werd het nadien weer wat stabieler. Vervolgens duurde het heel de herfst/winter maar werd het in de lente/zomer wel weer beter en de laatste twee à drie jaren is het de hele herfst/winter slecht en blijft het nadien stabiel maar wordt het jammer genoeg ook niet meer beter. Ik blijf eigenlijk hopen dat dat maar iets tijdelijks is en dat het de volgende lente toch weer wat zou beteren.

    Like

 2. Leuke tips, chicklit is ook helemaal mijn ding. Ik ben eind vorige maand begonnen met de boeken van Abbi Glines. Héérlijk makkelijk lezen ze, maar ze sleuren me toch mee 🙂 En ze schreef er veel, dus ik heb er nog een hoop te gaan!

  Like

 3. Fijne tips! Ik heb momenteel ook nood aan lichtere lectuur maar ken niet zoveel chicklitauteurs. Van deze had ik nog nooit gehoord, ik ga ze eens zoeken in de bib. Bedankt!

  Like

   • Dankje! Ik heb al twee keer “grote kleine leugens” van Moriarty vastgehad in de bib. En dan teruggelegd omdat ik vreesde dat het teveel een thriller zou zijn? Is dat zo? Ik lees nochtans veel goeds over dat boek en de serie, maar ik hou echt niet van detectives, thrillers, enz.
    Misschien een tip voor jou: Celia Ahern.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.