DIY | geld cadeau geven

Maart is bijna om, en er is nog altijd véél inspiratie voor #40dagenbloggen. Joepie!
Eén van die inspiratiebronnen is mijn ‘archief’: een verzameling foto’s en losse schrijfsels die ik nooit helemaal heb uitgewerkt. Toch blijven ze de moeite waard om met jullie te delen, en vandaag is er weer zo’n golden oldie aan de beurt.

Jullie kennen het wel: een uitnodiging voor een huwelijksfeest, waar onderaan een ‘envelopje’ op staat.
Wij kennen het ook, want wij deden net hetzelfde. Met ons huis in opbouw, konden mensen ons het meeste plezier doen met een financieel steuntje. Op onze trouw kregen we enkele leuk verpakte geldcadeaus (een slakom met geldbriefjes in strikjes gevouwen en met saladelepels, geld in beton gegoten, …), en als wij zelf naar een trouwfeest gaan, probeer ik er ook altijd iets leuks van te maken.
Ik deelde al eens dit knutselwerkje op de blog, maar nu eens een ander idee!

Voor het huwelijk van Silke en Jeroen maakte ik een fotokader (met de foto van hun uitnodigingen) met centjes in, maar ik vergat er een foto van te maken. In het najaar van 2015 werd mijn BFF 30 en gaf ze een feest, dus ik besloot het idee te herhalen. Ik maakte een fotokader met een foto van tijdens onze USA-trip (waar zij ons de laatste week vervoegde) waar ik nog een leuke quote op zette. We wilden graag centjes geven, want ze had nog maar net een appartement gekocht en die kon ze dan gebruiken voor de inrichting ervan!

Iets met een ezel en een steen, dus ik maakte stap-voor-stap foto’s!

Voor het kader voor Silke en Jeroen maakte ik bootjes, voor dit kader werden het vlindertjes. Om het kader mooi gevuld te krijgen, werk ik altijd met briefjes van 5 € (de kleinste briefjes). Ik gebruikte deze tutorial voor de vlindertjes.

Het kader is de Ribba van Ikea. Ik maakte met een restje maquettekarton een rand, zodat de foto niet tegen het glas zou plakken en ik er dus het geld nog tussen zou kunnen steken. Het is wat prutsen, maar hopelijk zien jullie op de foto’s wat ik bedoel.

Om het geheel nog wat leuker te maken kan je ook nog confetti tussen het glas en de foto steken!

Zorg er zeker voor dat je de achterkant goed dicht kleeft. Anders kan alles eruit vallen :-).

En nu ben ik benieuwd: hoe geven jullie geld cadeau?

31 gedachtes over “DIY | geld cadeau geven

 1. Wat een originele manier! Ik stort het geld als het om dichte familie of vrienden gaat en koop apart nog een kaartje of kleine attentie. Bij kennissen stop ik het geld in het kaartje.

  Like

 2. Wij kregen enkele originele geldgeschenkjes: geld verstopt in een weekendtas, tussen de (nep)bloemen geplooid, allemaal 1euro-stukken in glazen potjes, origami in een (dikke) omslag, en de rest ben ik vergeten 🙂
  Zelf probeer ik ook iets origineels te doen, maar eindigen we even vaak met een klassieker: kaartje met geld..

  Like

 3. De laatste tijd staat er eigenlijk vrijwel steeds een rekeningnummer op de trouw-uitnodigingen of geboortekaartjes die we krijgen. Vaak wordt het geld dan gewoon meteen op de rekening gestort. Toch vind ik het zelf ook leuker om het op een creatieve manier aan te pakken. Bijvoorbeeld een tak snoeien én er origami bloempjes of vlindertjes aan bevestigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.