DIY | geld cadeau geven

Maart is bijna om, en er is nog altijd véél inspiratie voor #40dagenbloggen. Joepie!
Eén van die inspiratiebronnen is mijn ‘archief’: een verzameling foto’s en losse schrijfsels die ik nooit helemaal heb uitgewerkt. Toch blijven ze de moeite waard om met jullie te delen, en vandaag is er weer zo’n golden oldie aan de beurt.

Jullie kennen het wel: een uitnodiging voor een huwelijksfeest, waar onderaan een ‘envelopje’ op staat.
Wij kennen het ook, want wij deden net hetzelfde. Met ons huis in opbouw, konden mensen ons het meeste plezier doen met een financieel steuntje. Op onze trouw kregen we enkele leuk verpakte geldcadeaus (een slakom met geldbriefjes in strikjes gevouwen en met saladelepels, geld in beton gegoten, …), en als wij zelf naar een trouwfeest gaan, probeer ik er ook altijd iets leuks van te maken.
Ik deelde al eens dit knutselwerkje op de blog, maar nu eens een ander idee!

Voor het huwelijk van Silke en Jeroen maakte ik een fotokader (met de foto van hun uitnodigingen) met centjes in, maar ik vergat er een foto van te maken. In het najaar van 2015 werd mijn BFF 30 en gaf ze een feest, dus ik besloot het idee te herhalen. Ik maakte een fotokader met een foto van tijdens onze USA-trip (waar zij ons de laatste week vervoegde) waar ik nog een leuke quote op zette. We wilden graag centjes geven, want ze had nog maar net een appartement gekocht en die kon ze dan gebruiken voor de inrichting ervan!

Iets met een ezel en een steen, dus ik maakte stap-voor-stap foto’s!

Voor het kader voor Silke en Jeroen maakte ik bootjes, voor dit kader werden het vlindertjes. Om het kader mooi gevuld te krijgen, werk ik altijd met briefjes van 5 € (de kleinste briefjes). Ik gebruikte deze tutorial voor de vlindertjes.

Het kader is de Ribba van Ikea. Ik maakte met een restje maquettekarton een rand, zodat de foto niet tegen het glas zou plakken en ik er dus het geld nog tussen zou kunnen steken. Het is wat prutsen, maar hopelijk zien jullie op de foto’s wat ik bedoel.

Om het geheel nog wat leuker te maken kan je ook nog confetti tussen het glas en de foto steken!

Zorg er zeker voor dat je de achterkant goed dicht kleeft. Anders kan alles eruit vallen :-).

En nu ben ik benieuwd: hoe geven jullie geld cadeau?

Advertenties