#kerstruil | gegeven & gekregen

De voorbije jaren deed ik al twee keer mee met Secret Santa, een initiatief van Tess. Wat ik toen gaf en kreeg kan je HIER en HIER lezen.

Dit jaar kreeg Tess het mooiste cadeautje dat ze kon wensen, haar zoontje, dus ik vermoedde dat er geen nieuwe Secret Santa aan zou komen. Maar toen las ik bij Romina over de #kerstruil en ik schreef me meteen in!

Hoe geweldig is het idee om pakjes te sturen naar en te krijgen van onbekenden?

GEGEVEN

Kerstruil - gegeven 1 - fiekefatjerietjes

Kerstruil - gegeven 2 - fiekefatjerietjes

De persoon naar wie ik een pakje mocht sturen was voor mij niet echt een onbekende: Kristien van de blog Ditjes en Datjes. Ik volg haar blog al een hele tijd en weet dat zij ook af en toe bij mij komt lezen :-). Ik wist al dat ze graag vegetarisch kookt en eet, maar zocht toch nog naar meer inspiratie op haar blog.

Omdat ik vorig jaar een heel leuk pakket met allemaal kleine cadeautjes kreeg van Anske, besloot ik het ook zo aan te pakken. Veel kleine cadeautjes zijn meer uitpakplezier! En eigenlijk had ik toch nog pakjes nodig voor mijn inpakspecial, dus twee keer win!

Ik gaf: een boekje met weetjes over poezen van Fiep Westendorp, enkele producten van de wereldwinkel (thee, currypasta, chocolade en receptenkaartjes), een pakje servetten, een schriftje voor grote en kleine ideeën, leuke papiertjes om mee te knutselen, een boekje voor het metekindje van Kristien, enkele losse zakjes Pukka-thee en nog een kerstkaartje en een handgeschreven briefje.

GEKREGEN

Kerstruil - gekregen 1 - fiekefatjerietjes

Kerstruil - gekregen 2 - fiekefatjerietjes

De dag nadat ik mijn pakje op de post had gedaan belde de postbode bij ons aan (of eerder: klopte hij op de deur, want we hebben nog geen bel). Joepie! Ik maakte het pakje meteen open, want ik had geen zin om te wachten tot kerstavond :-). In een grote, mooi ingepakte doos, zat een kleiner pakje en een kaartje. Het pakje was mooi versierd met gouden accenten, en ook Kasper vond het heel boeiend…

Zoals jullie op de foto kunnen zien kreeg ik een kookboek, en mensen die mij kennen weten dat ze mij heel veel plezier doen met kookboeken, dus score! Dit exemplaar had ik nog niet én stond op mijn wishlist, dus ik ben dubbel blij!
Bedankt, Emmy! Ik heb geen blog-url of instagram-account van Emmy, dus ik hoop dat ze hier even komt lezen en ziet hoe blij ik ben met het cadeautje!

Deden jullie mee aan #kerstruil? Vinden jullie het ook zo leuk om pakjes voor onbekenden samen te stellen?

40 gedachtes over “#kerstruil | gegeven & gekregen

 1. Hier en daar had ik al iets zien verschijnen over het #Kerstruil initiatief. Ik zou hier vooral aan meedoen, om iemand een pakje te geven, die anders van niemand een cadeautje krijgt. Wat me anderzijds een beetje tegenhoudt, is dat iemand die ik van haar noch pluim ken, laat staan heb ontmoet, dan mijn privé gegevens kent. Maar wel leuk gevonden! En blij voor jou natuurlijk, dat je er zoveel plezier aan beleeft, zowel aan het geven als aan het krijgen. 🙂

  Like

 2. Ik deed er ook aan twee mee! Eentje mocht ik al uitpakken, heel fijn! Allemaal kleine cadeautjes dus inderdaad extra uitpakplezier! Het volgende ligt nog op het postkantoor en kan ik pas maandag ophalen. 🙂

  Like

 3. Superleuke pakjes, zowel gegeven als gekregen! Ik deed ook mee, en kreeg een tas, een blikje thee en oorbelletjes cadeau. Hoera!
  Van degene die mijn pakje kreeg, heb ik nog niets gehoord/gezien, hopelijk is het goed aangekomen…

  Like

 4. Ik was van plan om dit jaar voor het eerst mee te doen met het lootjes trekken van Emmy’s Boekenadventskalender maar vergat uiteindelijk om mezelf in te schrijven. Nu moet ik dus nog een jaartje langer wachten vooraleer ik allemaal pakjes kan verzamelen en inpakken. Al maak ik het wel een beetje goed door nu een Nieuwjaarsdoos vol spulletjes te vullen.

  Like

 5. Ik heb me na lang aarzelen toch ook maar ingeschreven omdat ik het zo’n leuk idee vond. Ik ga er zelf ook nog even een blogje aan wijden denk ik. Was heel erg blij met de cadeautjes. En hoop dat het mijne ook is toegekomen intussen!

  Like

 6. ik heb ook meegedaan en vond het erg fijn, had een doos vol kleinere pakjes gemaakt die mij leken te passen bij mijn ontvanger. ik hoop dat ze er blij mee was! het pakje wat ik zelf kreeg was helaas iets minder geinspireerd (of iets minder tijd ingestoken zeg maar) dus ik was stiekem een beetje teleurgesteld moet ik toegeven maar al bij al, leuk genoeg om nog eens te doen!

  Like

 7. Blij te lezen dat het boek in de smaak is gevallen.
  Ik ga op mijn blog even naar jouw foto’s refereren want ik ben van het verstuurde pakket foto’s vergeten nemen 🙂

  Veel plezier met de receptjes en hopelijk vallen ze in de smaak!

  Like

 8. Amai, zalig pakket dat je hebt opgestuurd! En heel tof dat je niet zomaar een kookboek kreeg, maar eentje dat je ook echt graag wilde!

  Volgend jaar toch maar hopen dat ik tijd genoeg heb (en de overtuiging dat ik wel iets leuks ga kunnen samenstellen), want dit ziet er eigenlijk te leuk uit om niet mee te doen 🙂

  Like

  • Gewoon doen! Het is altijd een beetje afwachten voor wie je een pakje mag maken, want ik heb altijd schrik dat het niet in de smaak gaat vallen of zo. Maar eigenlijk is het gewoon een hartverwarmend initiatief! Vorige week kreeg ik zelfs nog een pakje van de persoon aan wie ik een cadeautje had gegeven, als bedanking voor het leuke pakket. Té leuk!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.